Εθνικιστική Ένωσις Ελλάδος

18 09 2011

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Για να παρακολουθήσει κάποιος τα ελληνοτουρκικά,ένα γλωσσάρι διπλωματικών και στρατιωτικών όρων είναι απαραίτητο.Το αλφαβητάρι που ακολουθεί απ΄ ότι φαίνεται θα μας είναι μάλλον απαραίτητο.

ΑΒΛΑΒΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ:
Ακόμη και τα τουρκικά πολεμικά πλοία μπορούν να πλέουν διαμέσου του Αιγαίου αρκεί ο πλους να έχει τα χαρακτηριστικά της αβλαβούς διέλευσης που είναι:
*Σταθερή πορεία.
*Καλυμένα οπλικά συστήματα
*Κλειστά ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης
*Απαγορεύονται πάσης φύσεως γυμνάσια.

ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Κάθε κράτος μπορεί να δηλώσει τη θαλάσσια περιοχή εώς και 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές του ως περιοχή που μπορεί να εκμεταλλευτεί θαλάσσιους φυσικούς όρους. Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ.

ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ:Με τη κρίση των Ιμίων το 1996,η Άγκυρα έθεσε θέμα κυριότητας για περισσότερες από 100 νησίδες,βραχονησίδες και νησάκια που η μεταβίβασή τους στην Ελλάδα δεν αναφέρονται ονομαστικά στις σχετικές συνθήκες. Η Τουρκία σκοπίμως αγνοεί τα όσα προβλέπονται στη Συνθήκη της Λωζάνης:
Άρθρο 12: Η τουρκική κυριαρχία περιορίζεται στα μικρασιατικά παράλια και σ΄ όσα νησάκια βρίσκονται μέχρι και 3 μίλια από αυτά.
Άρθρο 15:Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας για τα Δωδεκάννησα,τα οποία με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947,δόθηκαν στην Ελλάδα.
Η Τουρκία αμφισβητεί πλέον και κατοικημένα νησιά,όπως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

ΕΕΧ (Εθνικός Εναέριος Χώρος): Το 1931 με Προεδρικό Διάταγμα η Ελλάδα καθόρισε τον εθνικό εναέριο χώρο της στα 10 ναυτικά μίλια. Η Τουρκία δεν αντέδρασε,μέχρι το 1974 και την εισβολή στη Κύπρο. Προσπαθεί να επιβάλει εύρος εναέριου ελληνικού χώρου στα 6 ναυτικά μίλια,όσα είναι και τα θαλάσσια χωρικά ύδατα. Γι΄ αυτό κι όταν τα τουρκικά μαχητικά πετούν μεταξύ 6 και 10 μιλίων οι Τούρκοι δεν δέχονται ότι παραβιάζουν τον ΕΕΧ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ:Η Άγκυρα εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ,το 1974 και από τότε προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του μισού Αιγαίου. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια στο ΝΑΤΟ.

ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ: Αποτελεί το «άρμα» της Τουρκίας για να βάλει πόδι στο μισό Αιγαίο. Ο έλεγχος και ο συντονισμός της έρευνας διάσωσης ανήκει στην Αθήνα για όλο το FIR Αθηνών. Οι Τούρκοι αμφισβητούν αυτή τη πραγματικότητα, υποστηρίζοντας και σ’ αυτή τη περίπτωση ότι πρέπει να ελέγχουν τις επιχειρήσεις έρευνας- διάσωσης τουλάχιστον στο μισό Αιγαίο. Ο ICAO μετά τη κατάργηση των ορίων ευθύνης που αποφασίστηκε το 2004, μιλάει για συνεννόηση των κρατών, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια…

ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ: Με Προεδρικό Διάταγμα του 1931 η Ελλάδα καθόρισε τον εναέριο χώρο της στα 10 ναυτικά μίλια. Το 1936 όρισε τα χωρικά θαλάσσια ύδατα στα 6 ναυτικά μίλια, εκτός από τις περιοχές που η απόσταση μεταξύ νησιών και τουρκικών παραλίων είναι μικρότερη, οπότε η συνοριακή γραμμή καθορίζεται στο μέσον. Η Τουρκία μέχρι το 1974 δεν είχε αμφισβητήσει ποτέ αυτή τη διαφορά των 4 ναυτικών μιλίων. Από τότε όμως μέχρι και σήμερα προβάλει κάθε μέρα την αμφισβήτησή της. Τα μαχητικά της μπαίνουν σ’ αυτά τα τέσσερα μίλια δηλώνοντας στη πράξη ότι τα θεωρούν διεθνή εναέριο χώρο κι όχι ελληνικό.
Η Ελλάδα έχει πάντα το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 8, στα 10 ή και στα 12 μίλια, ταυτίζοντας τα με τον εναέριο χώρο. Όμως η Τουρκία απειλεί με casus beli.

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:Τα τουρκικά μαχητικά δεν καταθέτουν σχέδια πτήσης όταν μπαίνουν στο Αιγαίο.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ:Παράνομη είσοδος τουρκικών μαχητικών στον εθνικό εναέριο χώρο. Τα τουρκικά αναχαιτίζονται από ελληνικά μαχητικά.

ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ: Είναι η συνέχεια των ακτών κάθε κράτους στο βυθό και στο θαλάσσιο υπέδαφος, όπου μπορούν να εκμεταλλεύονται οποιαδήποτε φυσική πηγή, βλέπε πετρέλαιο. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι κάθε νησί του Αιγαίου έχει τη δική του υφαλοκρηπίδα και η Τουρκία από την άλλη διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου πρέπει να χωριστεί ακριβώς στη μέση. Τους προτείνουμε να πάμε στη Χάγη για να λύσουμε το θέμα, αλλά ποτέ δεν το έχουν δεχτεί. Η διαφωνία προέκυψε το 1973, όταν η Τουρκία έδωσε άδεια στη κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ να κάνει έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου σε υποθαλάσσιες περιοχές νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τότε η κόντρα για την υφαλοκρηπίδα παραμένει με αποκορύφωμα την ελληνοτουρκική κρίση του 1987, όταν φθάσαμε πολύ κοντά στην ένοπλη σύγκρουση.

FIR ΑΘΗΝΩΝ: Είναι η περιοχή πληροφοριών πτήσεων που από το 1947 ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας {ICAO} εμπιστεύθηκε στην Ελλάδα να ελέγχει για την ασφάλεια των πτήσεων. Καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια. Ως το 1974 η Τουρκία δεν είχε θέσει κανένα απολύτως θέμα αμφισβήτησης. Μετά την εισβολή στη Κύπρο εξέδωσε την ΝΟΤΑΜ 714 χωρίζοντας αυθαίρετα το Αιγαίο στη μέση. Η Ελλάδα με τη ΝΟΤΑΜ 1175 κήρυξε επικίνδυνη για τη διεθνή αεροπλοία τη περιοχή. Οι δύο ΝΟΤΑΜ απεσύρθησαν το 1980 αλλά η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως το FIR Αθηνών. Πως; Τα μαχητικά της αεροσκάφη δεν υποβάλλουν ποτέ σχέδια πτήσης όταν μπαίνουν στο Αιγαίο. Επικαλούνται την εξαίρεση αυτής της υποχρέωσης που πράγματι προβλέπει ο ICAO. Όμως η ελληνική πλευρά επιμένει ότι για την ασφάλεια των πτήσεων πρέπει να υποβάλλονται σχέδια πτήσης. Ερώτημα διαχρονικά αναπάντητο είναι γιατί η Ελλάδα δεν εκδίδει διακήρυξη στην οποία για λόγους αεράμυνας θα αξιώνει την υποβολή σχεδίων πτήσεων και από στρατιωτικά αεροσκάφη. Το έχουν πράξει ήδη οι ΗΠΑ και η Γαλλία.
Από το 2007 τα FIR καταργούνται από τον ICAO και αντικαθίστανται από τα FAB , νέες περιοχές ελέγχου πτήσεων που καθορίζει ο ICAO. Τι θα γίνει με το Αιγαίο κανείς δεν λέει ακόμη, αλλά το σίγουρο είναι ότι το 2004 η Ελλάδα χωρίς καμία αντίρρηση αποδέχτηκε την κατάργηση ορίων ευθύνης για την έρευνα διάσωση και στο Αιγαίο, θέμα που έχει σχέση με το FIR.

ΧΑΓΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:Αν και δεν είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα προσφυγής σ΄ αυτό το δικαστήριο έχουμε δεχτεί να πάμε μαζί με τη Τουρκία για να καθορίσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία όμως αρνείται να μας ακολουθήσει.

CASUS BELI: Με απλά λόγια η Άγκυρα μας απειλεί με πόλεμο αν «τολμήσουμε» να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια.

onalert

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Απορρίφθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό διάβημα ια την διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα νορβηγικά σκάφη που εκτελούν έρευνες κατ’εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει ελληνική υφαλοκρηπίδα σε αυτές τις περιοχές! 

“Οι έρευνες έχουν οριστεί να γίνουν σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας”, είναι η απάντηση της Άγκυρας στο διάβημα του ΥΠΕΞ.

Τουρκικά σκάφη πλέουν ανοιτκά της Αττάλειας αυτή την στιγμή. Μια πυραυλάκατο έχει αφήσει το Π.Ν. στη Ρόδο κατόπιν κυβερνητικών εντολών.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτό που από την αρχή είπαμε: Η Άγκυρα ενθαρρυμένη από την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, «βαπτίζουν» τουρκική την ελληνική υφαλοκρηπίδα» σβήνουν από τον χάρτη τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και μεταφέρουν πλέον 100% τον αγώνα για κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο στο ελληνικό γήπεδο, όπου θεωρούν ότι μπορούν να κινηθούν πιο άνετα σε αντίθεση με τις εσχατιές της Α.Μεσογείου, όπου «παραμονεύουν» οι Ισραηλινοί που  δεν αστειεύονται…

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ελληνική πλευρά. Θα δεχθεί την τουρκική απάντηση; Θα τους επιτρέψει να μπούν στο «σπίτι” μας και να κάνουν έρευνες;

Θα παραχωρήσει de facto δικαιώματα;  Ή θα αντιτάξει σθεναρή στάση;  Το μπαλάκι είναι στην ελληνική πλευρά.

Πάντως η Άγκυρα συνεχίζει να δείχνει το μίσος που έχει κατά του Τελ Αβίβ και έτσι ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ε.Μπαγίς, αποχώρησε επιδεικτικά από αίθουσα διεθνούε φόρουμ στην Ουκρανία,την ώρα που το λόγο ήταν έτοιμος να πάρει ο Ισραηλινός πρόεδρος Σ.Πέρες!

Πριν από λίγο η  Τουρκία απέρριψε την μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να επιλύσει την κρίση με το Ισραήλ και τραβάει τα πράγματα στα άκρα. Πριν λίγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoglou δήλωσε ότι «Δεν χρειαζόμαστε μεσολάβηση για το Ισραήλ, σε καμία περίπτωση», στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης από την κεντρική επαρχία Konya, όταν ερωτήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ να βοηθήσουν ώστε να επιλυθούν οι διαφορές της χώρας με το Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει καμία κατάσταση για την οποία να χρειαζόμαστε διαιτησία. Οι απαιτήσεις της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες εάν ο πρώην σύμμαχος Ισραήλ θέλει να βελτιωθούν οι σχέσεις», δήλωσε ο Davutoglou.

«Κανένας δεν θα πρέπει να επιχειρήσει να λύσει αυτό το ζήτημα», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι τουρκό-ισραηλινές σχέσεις ίσως βρεθούν στην ατζέντα μεταξύ άλλων θεμάτων στη συνάντηση του Erdogan με τον Obama την επόμενη εβδομάδα.

«Οι Αμερικανοί είναι ίσως οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν καλύτερα τη θέση της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε.

Η Άγκυρα δείχνει να μην έχει ανάγκη κανένα και επιζητεί να “τιμωρήσει” το Ισραήλ… Αλαζονικός δρόμος, να δούμε που θα βγάλει την Α.Μεσόγειο!

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Αιφνης μάθαμε πως ο υπαλληλάκος που τυπικώς πρωθυπουργεύει σε αυτή τη δύσμοιρη Χώρα,ανέβαλλε το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Φυσικά δεν το μάθαμε από κάποια πηγή Ελληνική αλλά από εδησειογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ..

Το ζήτημα πλέον είναι το εξής αλλά ακόμα και σε αυτό θα χρειστούμε την Πυθία για να μας το ερμηνεύσει…

Η αναβολή αυτή έχει να κάνει με την επιμονή της τρόικα για νέα μέτρα ενόψει 6ης δόσεως ή με την κλιμάκωση της εντάσεως στο ΝΑ Αιγαίο;;

Και στις δυο περιπτώσεις πάντως η ουσία είναι πως το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο Ελληνικός Λαός…

Πάντως θα πρέπει να αφορά ένα από τα δύο μιας και είναι εξαιρετικά απίθανο να αναβληθεί ταξίδι του βλάκα προς την ιδιαίτερη πατρίδα του και μάλιστα όταν είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τα αφεντικά του…..

Αναμένουμε τα χειρότερα………….

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Την στιγμή που η Άγκυρα έχει εξαγγείλλει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλεί με βομβαρδισμό την εξέδρα γεώτρησης της Noble Energy, η Ελλάδα ζητεί εναγωνίως να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας θεωρώντας ότι έτσι “ξορκίζει το κακό”: Έκτακτη συνάντηση με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ σε λίγη ώρα στη Σεβίλλη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, με πρωτοβουλία του ιδίου, δηλαδή κατόπιν κυβερνητικής εντολής αφού ουδέποτε θα προχωρούσε σε τέτοιο αίτημα, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή χωρίς να έχει το “πράσινο φως” από την πολιτική ηγεσία.

Τι θα συζητηθεί μεταξύ των δύο αρχηγών είναι άγνωστο. Μπορεί να παρακαλέσει τους Τούρκους να μην π΄ροχωρήσουν σε “θερμό επεισόδιο”. Γενικά η κυβέρνηση εμφανίζεται πανικοβλημένη στο ενδεχόμενο να εξελιχθεί η κρίση σε “Θερμή”. Λες και αν συναντηθεί με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ υάρχει

Έχει ήδη αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, όπως αναφέρουν άριστα πληροφορημένες πηγές  “Να μην υπάρξει τίποτα περισσότερο από εμφάνιση σκαφών του λιμενικού στην περιοχή που θα πλεύσουν τα νορβηγικά σκάφη και να κοινοποιηθεί απλά η άποψη της ελληνικής πλευράς ότι πλέουν σε ελληνικ΄υφαλοκρηπίδα”. Και γιατί δεν παραδίδου τα κελιδιά της χώρας να τελειώνουμε μια και καλή;

Το πρωί του Σαββάτου τα νορβηγικά ερευνητικά πλοία “Bergen Surveyor” και “Thor Beamer” συνέχιζαν τις ερευνητικές εργασίες νοτίως του κόλπου της Αττάλειας, σε διεθνή ύδατα αλλά πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα.  Τα δύο ερευνητικά πλοία δεν συνοδεύονται από άλλα σκάφη και εκτιμάται ότι διενεργούν σεισμικές εργασίες, πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα. Χθες έκανε εργασίες επάνω από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αλλά όλοι σε Ελλάδα και Κύπρου, “σφυρίζουν αδιάφορα”…

defencenet

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Ιδού ο στρατός σας!Οι μισθοί στρατιωτικών μετά τον εφαρμοστικό.

Οι περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών είναι γνωστές, έχουμε ασχοληθεί πάρα πολλές φορές,αλλά ο πίνακας που μας έστειλε ο ΣΥΣΜΕΔ, εντυπωσιάζει αρνητικά. Έχοντας συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για τους βαθμούς μέχρι και αντισυνταγματάρχη, δείχνει την πραγματικά τραγική εικόνα στην οποία έχουν φέρει τους στρατιωτικούς.

Έχοντας ήδη κατορθώσει οι κυβερνησεις να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στη συντήρηση κρίσιμων οπλικών συστημάτων,παριστάνοντας ότι μας κάνουν…οικονομία,έρχονται τώρα με κυβέρνηση πια του ΠΑΣΟΚ ,να διαλύσουν και τι τελευταίο ¨οπλικό σύστημα”,που είναι και ο πλέον σύγχρονο:το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ!

οnalert

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Συνεχίζονται καθημερινά οι τουρκικές προκλήσεις στη γραμμή αντιπαράταξης. Οι κατοχικές δυνάμεις πύκνωσαν τις ασκήσεις που κάνουν με πεζικό και άρματα μάχης μπροστά από θέσεις της Εθνικής Φρουράς.

Προκλητικές κινήσεις των Τούρκων με τη συμμετοχή καταδρομέων καταγράφονται στη Λάρνακα, Πύλα, Δερύνεια και Λευκωσία. Ο στρατός μας, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης, έχει προβεί σε “εκλεπτυσμό” της πρώτης γραμμής άμυνας και στη δημιουργία μονάδων άμεσης επέμβασης στα μετόπισθεν. Σε κάποιαν από τις περιπτώσεις στην περιοχή Λάρνακας οι στρατιώτες ανέφεραν στους ανωτέρους τους ότι οι Αττίλες με μπλε μπερέ και στολές καταδρομέων έφτασαν πολύ κοντά στα φυλάκιά τους και στις θέσεις μάχης της Εθνοφρουράς.

Οι στρατιώτες ρωτούσαν με αγωνία τι να κάνουν σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να περάσουν στους χώρους του φυλακίου. Η απάντηση ήταν σαφής «πυροβολήστε τους». Σε αυτό το κλίμα ζούν καθημερινά τα μέλη της ΕΦ  και τίθεται θέμα ενίσχυσης της γραμμής γιατί εκτιμάται ότι οι τουρκικές προκλήσεις θα πυκνώσουν.

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ(ΚΕΑ)

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Εγκύκλιος του υπουργείου διά βίου αμάθειας. Ημερομηνία έκδοσης
1.9.2011. Γιά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων το Υπ.ΠΔΒΜΘ (αυτό είναι το αρκτικόλεξο του πρώην ΥΠΕΠΘ.

Αν τολμήσεις να το προφέρεις ακούγεται κάτι σαν ποδοβολητό ή ασυναρτησίες «οινόφλυγων καραγωγέων»-μεθυσμένων αμαξάδων), προέβη το Υπ.ΠΔΒΜΘ, λοιπόν, μεταξύ άλλων και στις ακόλουθες ενέργειες.

1. «Ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα ψηφιακό σχολείο, ώστε να αξιοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς με κάθε πρόσφορο τρόπο γιά τους ίδιους και τους μαθητές τους.

2. Διανομή σε όλους τους μαθητές ενός DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια. Έτσι οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα και στο σπίτι τους ηλεκτρονικά να μελετούν τα μαθήματα».

Χαράς Ευαγγέλια. Τελικά το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», το όραμα της νέας ηγεσίας, του νέου υπουργείου με το νέο σχολικό έτος υλοποιείται.

Έχω μπροστά μου το σχέδιο δράσης, με τίτλο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Πρώτα ο Μαθητής», το οποίο πέρυσι υποβλήθηκε στην κυβέρνηση. (Συνήθως τίθεται η πρόθεση διά, μπροστά από την λέξη κυβέρνηση. Το σωστότερο και ακριβέστερον είναι να τεθεί η πρόθεση «υπό» και, γιατί όχι, και η «αντί». Όπως λέμε υπολοχαγός, ανθυπολοχαγός).

Διαβάζω στο 4ο σημείο του σχεδίου. Στόχος είναι το Νέο Σχολείο «να είναι πρώτα απ’ όλα ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ… ΤΟΙΧΟΥΣ!» (Τα κεφαλαία περιέχονται στο κείμενο). «Ένα σχολείο ανοικτό στις ιδέες, και στην κοινωνία, στην γνώση και το μέλλον, που αξιοποιεί κάθε σύγχρονο εργαλείο. Ο διαδραστικός πίνακας, το ηλεκτρονικό βιβλίο, το ψηφιακό
εκπαιδευτικό υλικό, ο προσωπικός μαθητικός υπολογιστής, διευρύνουν τις γνώσεις, διευκολύνουν την επικοινωνία…» και λοιπά και λοιπά…

Αξιοθαύμαστη το Υπ.ΠΔΒΜΘ (υπουργείο από ηλεκτρονικό βιβλίο γιά ηλεκτρονική μελέτη. Εκείνο το κεφαλαιογράμματο «ΧΩΡΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ», αν το ερμηνεύσω ορθώς, σημαίνει την κατάργηση του σχολείου όπως το γνωρίσαμε όλοι μας, ως συγκεκριμένη κτιριακή υποδομή και την αντικατάστασή του με ένα ψηφιακό, ανύπαρκτο, απροσδιόριστο πράγμα.

Δηλαδή, ο μαθητής, θα λέγεται μαθητής, όμως δεν θα πηγαίνει σε σχολείο, αλλά θα παραμένει στο σπίτι του και ενώπιον του υπολογιστή «θα μαθαίνει πώς να μαθαίνει», όπως λέει το τρέχον, χιλιομαθημένο ανοητολόγημα.

Στο βιβλίο «Νεοελληνική Γλώσσα» Α’ Γυμνασίου (τετράδιο εργασιών), στην σελίδα 71 και με τίτλο «το σχολείο του μέλλοντος», διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά: «Ουσιαστικά το σχολείο του μέλλοντος θα είναι μία μορφωτική υπηρεσία, όπου το κάθε παιδί θα μαθαίνει μόνο του από τον υπολογιστή, υποβοηθούμενο από έναν υποβαθμισμένο βοηθόμάθησης, επιφορτισμένο κυρίως με τεχνικής φύσεως προβλήματα.

Τα παιδιά που έχουν υπολογιστή στο σπίτι θα μπορούν να παρακολουθούν και από εκεί, χωρίς να είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία στοσχολείο, αφού έτσι κι αλλιώς οι ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του θα είναι online σε 24ωρη βάση…».

Προσοχή στην φράση «χωρίς να είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία στο σχολείο». Προηγήθηκαν συγχωνεύσεις σχολείων. Γιά το καλό των παιδιών μας, πάντοτε.

Δεν θα χαιρόταν έτι περαιτέρω η Τρόικα και τα εγχώρια πειθήνια ενεργούμενά της, αν έκλειναν και σχολικές μονάδες υπό το κουτοπόνηρο πρόσχημα του λεγομένου «σχολείου του μέλλοντος»;

Οι δικαιολογίες που ψελλίζει το Υπ.ΠΔΒΜΘ (υπουργείο ποδοβολητό) είναι η έλλειψη χαρτιού, κωλυσιεργία Ανωτάτου Δικαστηρίου, η κρίση, το μνημόνιο.

Έχω την εντύπωση ότι δεν λείπει το χαρτί αλλά ότι έχουμε «άσκηση επί χάρτου», δοκιμάζεται το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ». Σχολείο χωρίς βιβλία, αλλά στη θέση τους ένα DVD.

Το DVD προϋποθέτει ότι ο μαθητής πρέπει να έχει στο σπίτι του ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα (και είναι πολλοί οι μαθητές, σε οικογένειες που στερούνται και τα προς το ζην), αποκλείονται, μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός προ των πυλών.

Έτσι εννοούν το «Πρώτα ο Μαθητής» του Νέου Σχολείου τους. Τίθεται όμως και ένα σοβαρότερο ερώτημα.

Η επίδοση, αντί βιβλίων, ενός DVD συνιστά απροκάλυπτη παρότρυνση ή καταναγκασμό, να εγκαταλείψουν τα παιδιά το ευλογημένο βιβλίο και να αφεθούν ανυπεράσπιστα στα νύχια του υπολογιστή και του διαδικτύου.

Ήδη ο διαδικτυακός εθισμός (η ηλεκτρονική ηρωίνη όπως προσφυώς ονομάζεται) εντάσσεται στις ολέθριες εξαρτήσεις.

Το υπ.ΠΔΒΜΘ, η διά βίου ανοησία, αντί να προστατεύει την πιό αθώα και ευπαθή κοινωνική ομάδα καταντά συντελεστής, νοσηρών φαινομένων. Μα και πόσο εξευτελιστικό γιά το κράτος και μειωτικό γιά το κύρος και την σοβαρότητα ημών των δασκάλων (αναφέρομαι σε όσους διδάσκουν στο Δημοτικό) είναι να υποδεχόμαστε τα παιδιά με ένα DVD.

Τί χαρά προσφέρουν ιδίως στους μαθητές της πρώτης τάξης τα πρώτα βιβλία (έστω και αυτοί οι κακογραμμένοι ψυχοβγάλτες)!

Ψευτορωμαίικο κράτος- καρικατούρα. Ούτε τα βιβλία των παιδιών του δεν μπορεί να εξασφαλίσει και μένουν ατιμώρητα και ροκανίζουν το κλεμμένο βιός του λαού οι καντιποτένιοι πολιτικάντηδες.

Κανονικά και προφυλάσσοντας οι γονείς τα παιδιά τους πρέπει να πάρουν το DVD και να το επιστρέψουν στις λαλίστατες κομψοσουσούδες του Υπ.ΠΔΒΜΘ με την ένδειξη:

απαράδεκτον, ακατάλληλον γιά ανηλίκους.

Παραπέμπω επιλογικώς σε ένα κείμενο του Τάσου Λιγνάδη από το βιβλίο του «Καταρρέω». (1989 εκδ. «Ακρίτας»).

Γράφει ο αείμνηστος λογοτέχνης τα εξής προφητικά:

«Αφού λοιπόν έγιναν τα σχολεία μας χώροι επικίνδυνοι είναι μοιραίο να απολύσουμε τα παιδιά στην τύχη του δρόμου. Θα λάβουν την παιδεία τους σε χώρους διασκεδαστικότερους: στις δισκοθήκες, στα πάμπς, στα φασφουντάδικα, στις συρράξεις των
γηπέδων (μήπως και οι χούλιγκαν, μαθητές δεν είναι  στους μοντέρνους σταθμούς υψηλής ακροαματικότητας των FM που επενεργούν ως πλυντήρια εγκεφάλων μέσω της ευθυμίας της ανεγκέφαλης σαχλαμάρας».

Αν στην θέση των FM βάλουμε το διαδίκτυο (τον εθισμό σ’ αυτό) στο οποίο με τις ευλογίες του «Υπουργείου Ποδοβολητό» καταδικάζονται οι μαθητές μας, έχουμε μία πλήρη εικόνα του σακατεμένου καιρού μας…

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Βόμβα: Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat ;;;

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου
ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕ!Δικαιώνεται ο τ. πρόεδρος της ΕΣΥΕ, Μανώλης Κοντοπυράκης, που υποστήριξε ότι ο Παπακωνσταντίνου είναι ψεύτης και διόγκωσε το έλλειμμα!
Νέα τροπή και στις αποκαλύψεις Καμμένου μετά την αποκάλυψη.

Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε για μαϊμού έλλειμμα όταν όλα τα ΜΜ”Ε” το προέβαλαν για να δημιουργήσουν κρίση δανεισμού, έξοδο από τις αγορές, υπαγωγή στο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει ΣΗΜΕΡΑ. Όπως και η δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα.
Η αντιπολίτευση έχει πλέον τεράστιες ευθύνες αφού πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποδεχθεί ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ειδ’ άλλως τίθεται συνυπεύθυνη. «Περίμενα ηθική τουλάχιστον κάλυψη… ούτε και η Ν.Δ. δεν έχει βγει ακόμη να με υπερασπιστεί» είχε δηλώσει τότε ο Κοντοπυράκης.
«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.
 Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».
Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.
Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.
Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».
Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;
«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη “γενική κυβέρνηση” (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι’ αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι “στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ”, επί λέξει».
Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ’ αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.
Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξελισσόταν μια μυστηριώδης επιχείρηση εξαναγκασμού σε παραίτηση κάποιων μελών της. Ηδη, για ένα μέλος της είχε γίνει καταγγελία για παράνομη είσοδο σε υπολογιστικά συστήματα της Αρχής με αποτέλεσμα να δεχτεί αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ασφάλειας η οποία κατέσχεσε από το σπίτι του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.
«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.
Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».
kkyr@enet.gr ,http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053
Y.Γ 
Για αυτό  ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση, όποιος λέει την αλήθεια και ξεσκεπάζει τις βρωμιές και τις κομπίνες τους, απομακρύνεται,απολύεται και καραμοτείται.
Βλέπε την μελέτη της οικονομικής επιτροπής της Βουλής και τώρα τις απομακρύνσεις-παύσεις 6 ατόμων από την ΕΛΣΤΑΤ.
Πηγή: Έχω μάτια και βλέπω
από Λακεδαίμων Αππελαίος

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, τουρκική και «βορειοκυπριακή» αντιπροσωπεία συμφώνησαν να ξεκινήσει ο τουρκικός οργανισμός πετρελαίου (TPAO) έρευνες στην περιοχή που προσδιορίζεται από την δική τους αυθαίρετη χάραξη της υφαλοκρηπίδας του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η χάραξη αυτή θα περιορίσει την ελληνοκυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Εκτιμάται πως οι Τούρκοι είναι πιθανόν να ξεκινήσουν έρευνες στα πεδία 4 και 5 τα οποία ανήκουν νόμιμα στην Δημοκρατία της Κύπρου αλλά αυτοί θεωρούν πως μέρος τους τουλάχιστον ανήκει στο ψευδοκράτος. Κάτι τέτοιο αναμένεται να πυροδοτήσει περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα στην περιοχή. Τα δύο μέρη δηλαδή η Τουρκία και η «Βόρεια Κύπρος» ανακοινώθηκε πως κατέληξαν στη συμφωνία για τη χάραξη της υφαλοκρηπίδας εχθές ενώ σήμερα κάλεσαν τον ΤΡΑΟ να ξεκινήσει έρευνες.

από Λακεδαίμων Αππελαίος

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και περί ώρα 5.30- 6.00 μ.μ , σύμφωνα με πληροφορίες της Ιστοσελίδας μας, για  μισή περίπου ώρα ακούγονταν ριπές αυτομάτων στην ακριτική περιοχή Δένιας! Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες μας κατά τις τελευταίες εβδομάδες ακούγονται συχνά πυροβολισμοί και εκρήξεις αλλά πρόκειται για ασκήσεις που πραγματοποιεί η Ε.Φ και η ΕΛΔΥΚ για βελτίωση της μαχητικότητας των Μονάδων αλλά και για λόγους δημιουργίας κατάλληλου των ημερών ψυχολογικού κλίματος.

Ωστόσο οι ριπές της Τρίτης δεν φαίνεται να προήρχοντο από άσκηση αλλά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τουρκαλάδες!

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: