Greek National Pride

18 09 2011

Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη Γερμανία από Τουρκία.

Η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF χθες, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη χώρα.

Ο Γκιουλ επέκρινε ειδικά την τροποποίηση που είχε γίνει το 2007 στο νόμο για την μετανάστευση η οποία προβλέπει ότι οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην Τουρκία μπορεί να μεταναστεύσει στη Γερμανία εάν ζει εκεί ο ή η σύζυγός του μόνο εάν μπορεί να αποδείξει ότι γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog | Γράψτε ένα σχόλιο

ΥΠΕΘΑ: Aνίκανοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες;

Το εν λόγω άρθρο δεν το αναδημοσιεύουμε ούτε για να ψέξουμε τους αμετροεπείς παραμυθάδες «Μινχάουζεν» του χώρου, αλλά για να καταγγείλουμε πλέον την απύθμενη βλακεία ορισμένων πολιτικάντηδων, ένστολων και μη, στα ανώτατα ή όχι στρώματα της πολιτικής ή/και της στρατιωτικής ιεραρχίας, οι οποίοι ανέχονται να σκυλεύεται το δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών για τα θέματα ασφαλείας της Ελλάδας.

Και αυτό λίγο ενδιαφέρει.

Με ποιο δικαίωμα αυτοί οι πολιτικοί ή στρατιωτικοί επιτρέπουν στην ανεπάρκειά τους να θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια αφού όντας ψοφοδεή ανθρωπάκια που δεν τολμούν να αναφέρουν πρόσωπα και πράγματα παρότι η χώρα τους εμπιστεύθηκε θέσεις ευθύνης.

Ούτε φροντίζουν να ενημερώσουν οι ίδιοι και μετά έχουν το θράσος να απευθύνονται με υπονοούμενα…

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ | Γράψτε ένα σχόλιο

Η αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο της σύγκρουσης στην ΑΟΖ

Την ώρα που η Ελλάδα ζει δραματικές στιγμές εβρισκόμενη στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και της οριστικής χρεοκοπίας που θα φέρει απερίγραπτο χάος και την επιστροφή στα δεδομένα της δεκαετίας του 1950, η χώρα βρίσκεται και σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Τα αποθέματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην ελληνική και την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) έχουν εστιάσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά και αυτό της Τουρκίας, η οποία δεν μπορεί να «χωνέψει» ότι μια χώρα με το δικό της μέγεθος είναι δυνατόν να αποκλειστεί από τη νομή του συγκεκριμένου πλούτου, λόγω μερικών νήσων που ανήκουν στην Ελλάδα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΑΙΓΑΙΟ, ΑΟΖ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Η Τουρκία ξεκινά την επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» εναντίον του Ισραήλ

 Σεπτέμβριος 18,  2011. (Regnum)


Το στρατιωτικό επιτελείο της Τουρκίας αρχίζει σύντομα μια νέα ναυτική στρατηγική που ονομάστηκε «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα-Ασπίδα Αιγαίου».

Η στρατηγική αυτή  που δεν ονομάστηκε προς τιμήν Γερμανού αυτοκράτορα ή  την περίφημη στρατηγική του Χίτλερ, είναι προς τιμή του ναυάρχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Σύμφωνα με αυτήν θα γίνει μεταφορά των δυνάμεων του τουρκικού στόλου από τη Μαύρη Θάλασσα και το Μαρμαρά στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου.

 Ειδικότερα,  σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα σκοπεύει να συγκεντρώσει τις κύριες δυνάμεις της έξω από τις ακτές του Ισραήλ και της Κύπρου, όπου εκτός από τη βάση υπάρχουν δύο φρεγάτες, περιπολικά σκάφη, κορβέτες, σκάφη πυραύλων και σκάφη υποστήριξης.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

“Λαϊκισμό” και “πατριδοκαπηλία”, αποδίδει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος

Λαϊκισμό” και “πατριδοκαπηλία”, αποδίδει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος,ο οποίος χαρακτήρισε “ρεσιτάλ ανευθυνότητας” την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, δήλωσε:Είναι φανερό πλέον ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν καταλαβαίνει ούτε τη συνθετότητα του διεθνούς περιβάλλοντος, ούτε την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας ο κ. Σαμαράς επέλεξε να εκμεταλλευτεί τον πόνο της κοινωνίας και να επιδοθεί σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ ανευθυνότητας.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Πρόσκληση Πάγκαλου προς την Τ. Αρίφι

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “MIA”, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, Τεούτα Αρίφι, έλαβε απαντητική επιστολή από τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία εκφράζεται ετοιμότητα για παροχή τεχνικής στήριξης όσον αφορά στη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ.

Η τεχνικής φύσεως βοήθεια, όπως δήλωσε σήμερα η κα Αρίφι, αφορά κυρίως τα ευρωπαϊκά ταμεία και τη διασυνοριακή συνεργασία.

«Χαιρετίζω τις καλές και ορθές προθέσεις και ελπίζω ότι και στο μέλλον θα έχουμε καλή και ανοιχτή επικοινωνία», πρόσθεσε η κ.Αρίφι, σχετικά με την απαντητική επιστολή που έλαβε από τον κ. Πάγκαλο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Σκόπια | Γράψτε ένα σχόλιο

Ο Αντ. Σαμαράς στη ΔΕΘ: “Δεν λέω τι προτείνω, λέω τι θα κάνω. Εκλογές τώρα”

«Πέρυσι σας είπε τι προτείνω, φέτος θα σας πω τι θα κάνω», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μόλις ανέβηκε στο βήμα της 76ης ΔΕΘ.

Είπε ότι δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά, ούτε θα ακολουθήσει το μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είπε “χονδροειδή ψέματα” στην 76η ΔΕΘ.

“Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές, επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός “είπε ψέματα και για το έλλειμμα”. Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά είχε νωρίτερα το απόγευμα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις κρίσιμες ώρες εν όψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Η Γαλλία απαγόρευσε την προσευχή των μουσουλμάνων στους δρόμους

Η Γαλλία απαγόρευσε την προσευχή των μουσουλμάνων στους δρόμους

Σε εφαρμογή τέθηκε στη Γαλλία η απαγόρευση των προσευχών στους δρόμους, με αποτέλεσμα χιλιάδες μουσουλμάνοι να χρησιμοποιήσουν ως προσωρινό χώρο λατρείας ένα παλιό κτίριο της πυροσβεστικής που παρέμενε αναξιοποίητο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ορισμένες οργισμένες αντιδράσεις, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν προειδοποίησε πως όσοι δεν υπακούσουν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα από την αστυνομία.

Η απαγόρευση είναι μια ένδειξη των προβλημάτων της Γαλλίας στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων, που ανέρχονται στα πέντε εκατομμύρια, αλλά δεν έχουν χώρους λατρείας. Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από μια μακρά διένεξη, στην οποία πρωταγωνίστησε η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν επέκρινε το θέαμα των μουσουλμάνων πιστών που άπλωναν χαλάκια και προσεύχονταν σε δρόμους σε μεγάλες γαλλικές πόλεις.
Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΓΑΛΛΙΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Ο Ερντογάν έχει απέναντί του έναν πρωθυπουργό κομάντο.Η ιστορία Νετανιάχου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην σφοδρή αντιπαράθεσή του με το Ισραήλ ,έχει αντίπαλο έναν πρωθυπουργό-κομάντο.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν στις Ειδικές Δυνάμεις, είχε συμμετοχή σε σημαντικές επιχειρήσεις και η οικογένειά του έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για την υπεράσπιση του Ισραήλ. Η ιστορία του Νετανιάχου έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Γεννημένος το 1949 στο Τελ Αβίβ, ο Νετανιάχου έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό.

Στα χρόνια της πρωθυπουργίας του οι εφευρετικοί Ισραηλινοί τού “κόλλησαν” το παρατσούκλι “πρωθυπουργός τεφλόν”, λόγω της μαγικής ικανότητας που είχε να ξεπερνά σκοπέλους και πολιτικές κρίσεις και να επιβιώνει σχεδόν αλώβητος.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΙΣΡΑΗΛ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

“Ασπίδα του Δαυίδ”,στον Όμηρο για τα 8,5 τρις αέριο της Κύπρου!

Μία αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας γύρω και πάνω από τη πλατφόρμα ΟΜΗΡΟΣ, ανοιχτά της Κύπρου,έχουν δημιουργήσει οι ισραηλινοί. Με UAV από τον αέρα και πολεμικά πλοία στη θάλασσα,η περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες είναι αποκλεισμένη σε περίμετρο πέντε μιλίων!
Το μήνυμα που στέλνει το Ισραήλ στην Τουρκία είναι σαφές:”μην τολμήσετε”.

“Στρατιωτική ένταση συσσωρεύεται ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ,την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται να αρχίσει διερευνητικές γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο τη Δευτέρα “,αναφέρουν πηγές από το Ισραήλ.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΡΑΗΛ, Κύπρος, Τουρκία | 1 σχόλιο

Άγκυρα: “Δική μας η υφαλοκρηπίδα” – Aπορρίφθηκε το ελληνικό διάβημα

Image

Απορρίφθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό διάβημα ια την διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα νορβηγικά σκάφη που εκτελούν έρευνες κατ’εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει ελληνική υφαλοκρηπίδα σε αυτές τις περιοχές!

“Οι έρευνες έχουν οριστεί να γίνουν σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας”, είναι η απάντηση της Άγκυρας στο διάβημα του ΥΠΕΞ.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Συζήτηση

Ν. Λυγερός, Λ. Δ. Συμπεράς

 Τις επόμενες ημέρες ο Ελληνισμός ίσως χρειαστεί να δώσει κάτι περισσότερο από μία διπλωματική μάχη σε Καστελόριζο και Κύπρο. Είμαστε κατά τη γνώμη σας οι Έλληνες έτοιμοι και ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε τούτη τη νέα πρόκληση;

Μπορούμε;

Στο Καστελλόριζο και στην Κύπρο βρισκόμαστε ήδη πέρα από μια διπλωματική μάχη, ενώ πριν μερικούς μήνες κανείς δεν το πίστευε πραγματικά.

Κι όμως αυτό το δεδομένο υπήρχε ήδη στον στρατηγικό σχεδιασμό μας.

Ο ελληνισμός το έβλεπε ήδη, ενώ η κοινωνία κοιτάζει ακόμα μόνο τα οικονομικά. Κοινωνικά λοιπόν δεν είμαστε ούτε έτοιμοι ούτε ενωμένοι. Αυτό όμως δεν μας προβληματίζει, κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι πάντα έτσι.

Φαντάζομαι όμως ότι η ερώτηση σας επικεντρώνεται αλλού και τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, διότι είναι αναγκαίο.

Δεν είναι στη φύση μας ν’ αφήνουμε τους δικούς μας στο έλεος των εχθρών μας.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | 1 σχόλιο

Η Τουρκία βρυχάται μεν, αλλά φοβάται μία σύγκρουση με το μπλοκ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας

Η Τουρκία βρυχάται μεν, αλλά φοβάται μία σύγκρουση με το μπλοκ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας 

Διπλωματικοί, στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί κύκλοι της Άγκυρας συζητούν τις κινήσεις της χώρας τους στο ζήτημα της έναρξης ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και ομόφωνα οι τουρκικές αναλύσεις αποκλείουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής αναμέτρησης της Τουρκίας με το μπλοκ Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.

 Σε έκτακτη παρέμβαση του, το τουρκικό think tank “ΤΑSAM” υπογραμμίζει ότι μια ενδεχόμενη στρατιωτική αναμέτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο θα επεφύλασσε σοβαρές επιπτώσεις για την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Το τουρκικό κέντρο στρατηγικών ερευνών καλεί την Άγκυρα να εστιάσει σε οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό think tank “ΤΑSAM” διατηρεί στενές σχέσεις με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των οδών επικοινωνίας της Άγκυρας με τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Βενιζέλος: Το μείζον είναι η εφαρμογή των αποφάσεων τις 21ης Ιουλίου – όχι ο χρόνος εκταμίευσης της 6ης δόσης

Την ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές και η Ελλάδα ν΄ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του κατά τη δεύτερη ημέρα του Ecofin που συνέρχεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Θα πρέπει, τόνισε, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη μείωση του ελλείμματος και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, για να μην βρεθεί η οικονομία σε περιδίνηση, η οποία, όπως είπε, στους άλλους μπορεί να δημιουργήσει μερικά προβλήματα, για την Ελλάδα όμως θα είναι καταστροφή.

Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις τις οποίες χαρακτήρισε αναγκαίες, σημείωσε ότι το 2012 πρέπει να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανέφερε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν το ακριβές περιβάλλον που υπάρχει διεθνώς.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Πώς φτάσαμε στην Καταστροφή

Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο αρχαιολόγος Felix Sartaux, ο οποίος επόπτευε τις αρχαιολογικές ανασκαφές για την αρχαία Φώκαια. Η φωτογραφία με τον έφιππο τσέτη τραβήχτηκε ενώ είχαν βάλει φωτιά στην ελληνική συνοικία και ο κόσμος περίμενε με αγωνία τα πλοιάρια για να φύγει για Μυτιλήνη. Ο τσέτης κρατούσε τα λάφυρα που είχε πάρει από το ελληνικό σπίτι, μεταξύ αυτών και την ομπρέλα που είχε ανοίξει και περήφανα κρατούσε, τονίζοντας τη νίκη ενάντια στους γκιαούρηδες!!! Οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα του

Του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ δρος Ιστορίας

Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 υπήρξε το πραγματικό αλλά και συμβολικό τέλος μιας μεγάλης ιστορικής διαδικασίας, που συνδέθηκε με την οριστική είσοδο της Εγγύς Ανατολής στην εποχή των εθνών-κρατών.

Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο αρχαιολόγος Felix Sartaux, ο οποίος επόπτευε τις αρχαιολογικές ανασκαφές για την αρχαία Φώκαια. Η φωτογραφία με τον έφιππο τσέτη τραβήχτηκε ενώ είχαν βάλει φωτιά στην ελληνική συνοικία και ο κόσμος περίμενε με αγωνία τα πλοιάρια για να φύγει για Μυτιλήνη.

Ο τσέτης κρατούσε τα λάφυρα που είχε πάρει από το ελληνικό σπίτι, μεταξύ αυτών και την ομπρέλα που είχε ανοίξει και περήφανα κρατούσε, τονίζοντας τη νίκη ενάντια στους γκιαούρηδες!!!

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

του Ελευθέριου Καραγιάννη*

Όταν ο καθηγητής και νυν ΥΠΕΞ της Τουρκίας Νταβούτογλου κυκλοφόρησε, προ μηνών, στα ελληνικά, το βιβλίο του « Στρατηγικό Βάθος» δημιούργησε στην χώρα μας τόσους θαυμαστές που δεν είχε αποκτήσει ούτε στην ίδια του την χώρα.

Ο τότε μάλιστα Έλληνας ΥΠΕΞ φρόντισε να ανακοινώσει και το δικό του δόγμα εξωτερικής πολιτικής.

Ήταν σχεδόν αδύνατο να πείσει κανείς τους θαυμαστές του ότι ήταν μεν ένα καλογραμμένο βιβλίο, που όμως είχε τεράστιες αδυναμίες.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Συνέντευξη Μαρκουλή στη Μιλλιέτ ”Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θα στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των ερευνών”

“Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θα στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των ερευνών, για να επιχειρήσει να κάνει ένα βήμα που θα είναι αντίθετο προς τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και θα θέσει σε κίνδυνο το στόχο της περί ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση», αναφέρει σε συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα “Μιλιέτ” η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Τις έρευνες για τις γεωτρήσεις, τις πραγματοποιεί η αμερικανική εταιρεία Nobel Energy και δεν νομίζω ότι η Τουρκία θα στοχεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα, πρόσεθσε.

Η ΥΠΕΞ τονίζει ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα υποχωρήσει” στο θέμα των ερευνών στη Μεσόγειο” και λέει: “Μόλις ενωθεί το νησί υπό μορφή δικοινοτικής ομοσπονδίας, θα επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι από την εξέλιξη αυτή που θα προσφέρει ευημερία σε ολόκληρο το νησί. Όσο συνεχίζεται η διχοτόμηση του νησιού, οι Τουρκοκύπριοι θα στερούνται τον πλούτο της Κύπρου”.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Κύπρος | Γράψτε ένα σχόλιο

Έκτακτη συνάντηση Έλληνα καιΤούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στην Σεβίλλη

Έκτακτη συνάντηση με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ σε λίγη ώρα στη Σεβίλλη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, με πρωτοβουλία του ιδίου, δηλαδή κατόπιν κυβερνητικής εντολής αφού ουδέποτε θα προχωρούσε σε τέτοιο αίτημα, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή χωρίς να έχει το “πράσινο φως” από την πολιτική ηγεσία.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Τουρκία | 1 σχόλιο

Σ’ εγρήγορση οι ένοπλες δυνάμεις

Του Μάριου Αδάμου

«Στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, αντιτάσσουμε την πολιτική του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών», τόνισε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Μπεγλίτης, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, αφού αναφέρθηκε στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-Ελλάδας, τόνισε:

«Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος έχει το αυτονόητο δικαίωμα να προχωρήσει στις ενεργειακές έρευνες, ασκώντας το κυριαρχικό της δικαίωμα, όπως αυτό απορρέει από τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας και βεβαίως από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ».

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Κύπρος, Τουρκία | 2 σχόλια

Κύπρος: ‘Οχι μόνο ξεκινά την γεώτρηση την Δευτέρα, αλλά δίνει και νέες άδειες

Την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη δoκιμαστική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 “Αφροδίτη” στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την έναρξη της γεώτρησης η Λευκωσία πρόκειται να κάνει ακόμα μια κίνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, θα προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για άλλα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Πάνω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, τα οποία θα ερευνήσει, βρίσκεται η πλατφόρμα “Όμηρος” της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy (Noble Homer Ferrington).

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος | Γράψτε ένα σχόλιο

Έκτακτο: Επίσημα ανακοινώθηκε η αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη!

Όπως ανακοινώθηκε, πριν από λίγα λεπτά, και επίσημα πλέον, o πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ακυρώνει την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη.

Άγνωστο παραμένουν ακόμα οι λόγοι…

Σε λίγο, περισσότερα…

prionokordela

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | 1 σχόλιο

ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ…

Εφ. Χουριέτ 17-9-2011

Ομολογία από τις ΗΠΑ για τη ασπίδα

 Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά επιβεβαίωσαν πως το ραντάρ που θα στηθεί στην Τουρκία θα εργάζεται σε συντονισμό και σε αντιστοιχία με αυτά στο Ισραήλ. Σε ειδική ενημέρωση που δόθηκε σε δημοσιογράφους τονίστηκαν τρία στοιχεία :

1) Το αίτημα της Τουρκίας δεν έγινε δεκτό. Οι ΗΠΑ θα μοιράζονται το ραντάρ με το Ισραήλ.

2) Το ραντάρ ανήκει στις ΗΠΑ. Στόχος του ραντάρ δεν είναι η Ρωσία αλλά το Ιράν.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΝΑΤΟ, Τουρκία | 1 σχόλιο

Ακυρώνεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ανέβαλε το ταξίδι του για τις ΗΠΑ, όπου είχε προγραμματίσει σειρά συναντήσεων, αναφέρει ο ανταποκριτής του Mega στη Νέα Υόρκη, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος, μέσω του twitter επικαλέστηκε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Την είδηση επιβεβαίωσε, μέσω του κ. Ιγνατίου, και ο διπλωματικός ανταποκριτής της ΝΕΤ, Φάνης Παπαθανασίου.

newscode

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο για τις τουρκικές απειλές

Τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο και τις γεωτρήσεις οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα σε λίγα 24ωρα όπως διαβεβαίωσε και ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δ. Ηλιάδης εξετάζει αυτή την ώρα το Άτυπο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ενόψει της αναχώρησής του Δ. Χριστόφια για τη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

“Ψευτονταηλίκια” Μπαγίς! Έφυγε από φόρουμ πριν μιλήσει ο Πέρες

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ε.Μπαγίς, σηκώθηκε και έφυγε επιδεικτικά από αίθουσα διεθνούε φόρουμ στην Ουκρανία,την ώρα που το λόγο ήταν έτοιμος να πάρει ο Ισραηλινός πρόεδρος Σ.Πέρες!

Ο εκνευρισμός της Τουρκίας όλο και μεγαλώνει οδηγώντας την ακόμη και σε τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες μπορεί να ενθουσιάζουν την εσωτερική κοινή γνώμη,αλλά επί της ουσίας; Τζίφος!

Δευτέρα το γεωτρύπανο αρχιζει να ψάχνει στη Κύπρο.

onalert

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Η Τουρκία εγκαταλείπει οριστικά τη Δύση.Τι δείχνει έρευνα.

Περισσότερο σημαντικούς θεωρούν οι Τούρκοι πολίτες τους γείτονές τους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα “Translantic Trends 2011″, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του think tank (Ινστιτούτο) “German Marshall Fund”, με έδρα την Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έρευνα έδειξε ότι οι Τούρκοι θεωρούν τους Άραβες γείτονές τους πιο σημαντικούς για τα οικονομικά τους συμφέροντα (43%), αλλά και για την ασφάλειά τους (42%) από ό,τι τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που συγκεντρώνουν ποσοστό 33%.

Μπορεί, μάλιστα, να έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό στήριξης των Τούρκων στην ένταξη στην ΕΕ (48%), αλλά η απόκλιση σε σχέση με το 2004- πρώτη χρονιά που διενεργήθηκε η αντίστοιχη έρευνα- παραμένει μεγάλη, καθώς την ενταξιακή πορεία στήριζε τότε το 73% των πολιτών.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Toυρκική εφημερίδα VATAN ” Οι Ελληνοκύπριοι ξεκινούν έρευνες. Ο τουρκικός στόλος κατευθύνεται στην περιοχή”

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

“Η Μεσόγειος ζεστάθηκε” αυτός είναι οι τίτλολς της τουρκικής εφημερίδα Vatan για την επικείμενη έναρξη των υποθαλάσσιων ερευνών απο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως αυξάνεται η ένταση καθώς “οι ελληνοκύπριοι ξεκινούν τις εργασίες, παρα τις αντιρρήσεις της Τουρκίας.”

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ – Με κομμένα τα φτερά η Τουρκία

Λιάνα Μυστακίδου

Η τουρκική πολιτική ηγεσία απειλεί το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ε.Ε και γενικά διεκδικεί έναν ρόλο ηγετικής δύναμης στη Μεσόγειο.

Με αυτή την αίσθηση ο κ. Ερντογάν επισκέπτεται την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη ως ο «ήρωας» που έφερε την αραβική άνοιξη στην  περιοχή. Βέβαια, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.

Στην Αίγυπτο οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | 1 σχόλιο

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός θερμού επεισοδίου

Του Κώστα Τζεβελέκου

Οι Τούρκοι επειδή γνωρίζουν άριστα την ελληνική ψυχολογία εφαρμόζοντας την τρομοκρατία προσπαθούν να μην επιτρέψουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Η πάγια τακτική τους προκειμένου να εκφοβίσουν είναι να βγάζουν το στρατό τους και να απειλούν. Καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες και ιδιαίτερα το δίκαιο της Θάλασσας και με λίγα λόγια τονίζουν: «Ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της Μεσογείου».

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Τουρκία | 3 σχόλια

Πανικός στην κυβέρνηση για ενδεχόμενο “θερμή” κρίση με Τουρκία

Την στιγμή που η Άγκυρα έχει εξαγγείλλει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλεί με βομβαρδισμό την εξέδρα γεώτρησης της Noble Energy, η Ελλάδα ζητεί εναγωνίως να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας θεωρώντας ότι έτσι “ξορκίζει το κακό”:

Έκτακτη συνάντηση με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ σε λίγη ώρα στη Σεβίλλη ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, με πρωτοβουλία του ιδίου, δηλαδή κατόπιν κυβερνητικής εντολής αφού ουδέποτε θα προχωρούσε σε τέτοιο αίτημα, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή χωρίς να έχει το “πράσινο φως” από την πολιτική ηγεσία.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ

Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

Πρώτα συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης και δεν ανακοι­νώθηκε τίποτα και τώρα θα συναντηθεί (σή­μερα) με τον υφυπουργό Άμυνας της Κύ­πρου κ. Δημήτρη Ηλιάδη, στο Πεντάγωνο.

Μάλιστα κλήθηκαν και οι δημοσιογράφοι για να γίνουν δηλώσεις. Και η αντίστροφη μέ­τρηση για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου έχει ξεκινήσει.

Από ότι μαθαίνουμε και το Ισραήλ ετοιμά­ζεται για παν ενδεχόμενο.

Γ. Κοκ. 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Διεθνή παρέμβαση επιδιώκουν Αθήνα και Λευκωσία για τις απειλές της Τουρκίας

Την ανάγκη ενεργοποίησης διεθνούς ομπρέλας προστασίας από μονομερείς ενέργειες και απειλές της Τουρκίας επισημαίνουν Αθήνα και Λευκωσία  καθώς, όπως διαμηνύουν προς την διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς Οργανισμούς, αυτές οδηγούν στη διαμόρφωση ενός κλίματος αποσταθεροποίησης, έντασης και βεβαίως μιας ενδεχόμενης κρίσης στην περιοχή.

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν στις δηλώσεις τους οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου κκ Μπεγλίτης και Ηλιάδης μετά την σχεδόν 2,5 ωρών συνάντησή τους στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Συμπαραγωγές όπλων μας προτείνουν οι Κινέζοι

Πρόταση για συμπαραγωγές διαφόρων οπλικών συστημάτων και μέσων πρώτης προτεραιότητας του αμυντικού τομέα έκανε η κρατική βιομηχανία της Κίνας NORINCΟ στην ελληνική  πλευρά.

Τις κινεζικές προτάσεις μετέφερε σήμερα στον υφυπουργό  Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, ο κ. Zhao Xiaopeng, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών της NORINCO και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει θετική στάση για οποιοδήποτε είδος συνεργασίας με τη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος της NORINCO, ανέφερε στον υφυπουργό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η κινεζική αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί και πάλι τη χώρα μας προσκομίζοντας συγκεκριμένες προτάσεις για συνεργασία με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Εξοπλισμοί, ΚΙΝΑ | 3 σχόλια

Εκβιάζουν Ελλάδα και Κύπρο για τον υποθαλάσσιο πλούτο οι Τούρκοι

Με το νορβηγικό ερευνητικό καράβι BERGEN SURVEYOR οι Τούρκοι προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα. Άνοιξαν “πόλεμο” με το Ισραήλ, θέλουν να ξεκινήσουν έρευνες στο Αιγαίο, αλλά μήπως κατά βάθος… σκέφτονται τη Θράκη;

Πιο πιθανό σενάριο είναι η απόπειρα εκβιασμού της Ελλάδας για τις έρευνες που έχει ξεκινήσει η Κύπρος και έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει και η Ελλάδα. Όλα τα «λεφτά» είναι το χρυσάφι που κρύβει το Αιγαίο…

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Οι Τούρκοι με την «κάλυψη» ασκήσεων μεταφέρουν στρατό!

Τις τελευταίες ώρες έχει φουντώσει το σενάριο ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις μέχρι τώρα πληροφορίες αξίζει να προστεθεί ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το πρόσχημα μεγάλης κλίμακας ασκήσεις μεταφέρουν στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας την στρατιωτική παρουσία στη παράλια της Τουρκίας.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Κύπρος, Τουρκία | 2 σχόλια

Υπό στενή παρακολούθηση οι κινήσεις του κατοχικού στρατού

Η ανάλυση των στρατιωτικών δεδομένων δεικνύει ότι η Τουρκία δύσκολα θα δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των κοιτασμάτων, ενώ στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι η Άγκυρα βρίσκεται παγιδευμένη στις απειλές της.

Σε κατάσταση επαγρύπνησης έχει τεθεί το στράτευμα, για να αποτρέψει τυχόν τουρκικές προκλήσεις στη γραμμή αντιπαράταξης. Δύο είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζονται:

1. Η κίνηση για επέκταση της κατοχής στη νεκρή ζώνη.

2. Οι βολές εναντίον θέσεων της Εθνοφρουράς.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Σ», κατά τη διάρκεια τις προχθεσινής νύχτας ο κατοχικός στρατός πραγματοποιούσε στην περιοχή Δερύνειας άσκηση με τη συμμετοχή αρμάτων και πεζικού. Η άσκηση έθεσε σε συναγερμό την Εθνική Φρουρά, χωρίς, ωστόσο, να συμβεί οτιδήποτε.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Ψηλά τα κεφάλια…

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε αρκετούς συμπατριώτες μας, αν κρίνω από συζητήσεις, άρθρα, αναρτήσεις, σχόλια, κλπ.

Υπάρχει ένας διάχυτος «φόβος», ότι κάτι πάει να γίνει με τη Τουρκία, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τρομάξουμε, γιατί δεν είμαστε σε θέση να τα βγάλουμε πέρα.

Κακώς. Η ηττοπάθεια είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτές τις ώρες.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | 3 σχόλια

Η στρατηγική των μηδενικών προβλημάτων τελείωσε για την Τουρκία

Θα ξεκινήσω …χαριτολογώντας διατυπώνοντας δύο παραδοχές.

1. Η εξόρυξη είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.

2. Κανεις δεν έχει καταλάβει τη στρατηγική κίνηση του Γ. Παπανδρέου: Αφήνει τους Τούρκους να μπουν στο Καστελόριζο και μεταφέρει όλο το χρέος εκεί. Και πληρώνει μετά …ο Νταβούτογλου.

Ας σοβαρευτούμε τώρα,  τουλάχιστον εμείς.

Η Τουρκία ανακοινώνει πως από τα μέσα Σεπτέμβρη και για ένα μήνα θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην περιοχή του Καστελόριζου.

Προφανώς αν το έκανε η Ελλάδα, θα ήταν αμέσως casus belli για την γείτονα χώρα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Θα το αφήσουμε να συμβεί ;

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

Με ερυθρό χρώμα η Τουρκική ζώνη ερευνών επί των ορίων των ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου.

Θα αφήσουμε να συμβεί  ;

Το «γκριζάρισμα» ενός πολυγώνου Ελληνικής θάλασσας με περίμετρο 222 ν.μ. παρέλκει ;

Parsifal

antinews

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | 1 σχόλιο

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ – ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

του Άριστου Αριστοτέλους*

Οι στρατιωτικές συμμαχίες είναι περίπλοκο ζήτημα διεθνών σχέσεων και καθοριστικός λόγος σύμπηξής τους είναι η αντίληψη περί κοινής απειλής από τρίτη χώρα.

Είναι ασφαλώς σωστές οι κινήσεις της Κύπρου και οι διεργασίες με το Ισραήλ γύρω από τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, εν όψει και της τουρκικής στάσης στην υπόθεση αυτή.

Ωστόσο, οι προτροπές ορισμένων για σύμπηξη στρατιωτικής συμμαχίας με το Ισραήλ, για «εξισορρόπηση» της ισχύος της Τουρκίας και «αποτροπή της τουρκικής απειλής», με αφορμή υποτροπή στις σχέσεις της με το Τελ Αβιβ, αποτελούν, αν όχι αφέλεια, υπερβολή.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΡΑΗΛ, Κύπρος | 2 σχόλια

ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΥΡΙΟΙ…

Aπό χθες που η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μετέφερε το παιχνίδι στο γήπεδο του «αδύναμου κρίκου», της Ελλάδας, η συμπεριφορά και η ατμόσφαιρα στην ελληνική κυβέρνηση άλλαξαν άρδην.

Επανήλθαν φοβικά σύνδρομα, δόθηκε εντολή να μείνει μόνο μία πυραυλάκατος στη Ρόδο, η οποία αντικατέστησε την κανονιοφόρο, στις χθεσινές τους δηλώσεις οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου ήταν, επιεικώς, πολύ προσεκτικοί μήπως και ενοχλήσουν την Άγκυρα και αντί να κάνουν δηλώσεις-απάντηση στην κίνηση της Τουρκίας με την ΑΟΖ, υπαινίχθηκαν ότι ο τύπος και το διαδίκτυο κλιμακώνουν την ένταση.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Ισραηλινή Εφημερίδα: «Το Οικονομικό ψέμα της Τουρκίας» ή « Η φούσκα του Ερντογάν»

 

Είναι ενδιαφέρον, πιστεύω,  να δούμε πως βλέπουν οι Ισραηλινοί , σήμερα, την Τουρκία και τον ηγέτη της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένα ενδεικτικό άρθρο είναι αυτό το οποίο ακολουθεί, το οποίο δημοσιεύεται  σε ισραηλινή ιστοσελίδα και έχει τον τίτλο  « Το Οικονομικό ψέμα της Τουρκίας» με υπότιτλο « Η Τουρκία δεν είναι οικονομική δύναμη, η πιστωτική φούσκα του Ερντογάν σύντομα θα εκραγεί».

Ακολουθεί:

Μερικοί αναφέρονται σε αυτόν (Ερντογάν) ως το «νέο σουλτάνο της Μέσης Ανατολής σε μια νέο-οθωμανική αυτοκρατορία», η αλήθεια, όμως, για το βασίλειο του Ερντογάν, είναι τελείως διαφορετική.

Δεν είμαστε αντιμέτωποι σε μια οικονομική δύναμη, αλλά, μάλλον, σε ένα κράτος που η πιστωτική του φούσκα θα πλημμυρίσει ανά πάσα στιγμή και θα πέσει η οικονομία του.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | 2 σχόλια

Ελληνικό ΠΝ.Πάντα και παντού έτοιμο για δράση!Δείτε το βίντεο.

Μέρες που είναι το ΠΝ βρίσκεται θέλοντας και μη στην επικαιρότητα.Και βέβαια σε ετοιμότητα. Γιατί οι μέρες είναι πονηρές και μπορεί να χρειαστεί να πρωταγωνιστήσει σε θάλασσες που πολλοί κάνουν “παιχνίδια”. Κι όπως θα δείτε στο βίντεο το Ελληνικό ΠΝ δεν αστειεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Υπογράφεται σήμερα στη Μόσχα η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού South stream που θα διασχίζει την Βόρεια Ελλάδα

H ρωσική Gazprom, η ιταλική Eni, η γαλλική EdF και η γερμανική Wintershall υπογράφουν σήμερα συμφωνία στη Μόσχα για τα ποσοστά των μετοχών τους στον αγωγό South stream, που θα μεταφέρει αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

 Η συμφωνία στη Μόσχα μεταξύ ενεργειακών κολοσσών Ευρώπης και Ρωσίας θεωρείται καθοριστική για την κατασκευή του αγωγού South stream. Η πίτα των μετοχών μοιράζεται ως εξής: 50% παίρνει η ρωσική Gazprom, 20% η ιταλική Eni και από 15% η γαλλική EdF και η γερμανική Wintershall θυγατρική της BASF.

Ο νέος αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω Ευξείνου Πόντου στην Ευρώπη. Ο αγωγός έχει δύο παρακλάδια. Το βόρειο θα εφοδιάζει τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Αυστρία. Και το νότιο θα περνά μέσα από την Ελλάδα και θα καταλήγει στην Ιταλία.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΡΩΣΙΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας τη Δευτέρα

Τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας τη Δευτέρα

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, από τη συνεδρίαση του συμβουλίου Ecofin στην Πολωνία προκύπτει ότι οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών για το νέο θεσμικό πλαίσιο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Σεπτεμβίου.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν έχει προγραμματισθεί να μιλήσει τη Δευτέρα σε συνέδριο του Economist στο Καβούρι.

http://www.tovima.gr/

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Μήνυμα Α. Σαμαρά στους νέους

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Έκκληση στους νέους, «να μείνουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα», έστειλε σε διαδικτυακή του επικοινωνία με έξι νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «δε θέλουμε να υπάρχουν καινούργιες αιμορραγίες», σημειώνοντας ότι η πολιτεία με «απλές, σωστές, γόνιμες, μεθοδευμένες πρακτικές πρέπει να στέκεται δίπλα στους νέους» και «να προσφέρει κίνητρα σπουδών, εργασίας και επιστροφής στην Ελλάδα και όσων νέων έχουν μεταναστεύσει για να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, ώστε να εργαστούν για τη χώρα».

Τόνισε ωστόσο ότι και το κράτος πρέπει να εκπέμπει ήθος και αξιοσύνη για να δίνει στους νέους αίσθηση ψυχικής και συναισθηματικής σταθερότητας.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Στις… κάλπες οι ελπίδες των ταξιτζήδων

Στις... κάλπες οι ελπίδες των ταξιτζήδων
Οι αυτοκινηστές ποντάρουν στη διερύνση των συμμαχιών τους και στο πολιτικό βάρος του προϋπολογισμού

Στο ενδεχόμενο των εκλογών ποντάρουν πλέον οι αυτοκινητιστές, καθώς εκτιμούν ότι η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή θα προηγηθεί τελικώς της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών για τα ταξί, ανοίγοντας, έτσι, μία μη αναστρέψιμη πορεία προς τις κάλπες. Οι οδηγοί ταξί πιστεύουν, μάλιστα, ότι κάθε ημέρα που περνάει, λειτουργεί ευεργετικά, καθώς ελπίζουν ότι η πολιτική δυναμική του προϋπολογισμού και η ανάγκη για διαθρωτικές αλλαγές στο κράτος θα φέρει το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ΕΔΧ σε δεύτερη μοίρα.

Ετσι, στο βαθμό που μπορούν, ακολουθούν την εκλογική «πυξίδα», προσπαθώντας να κεφαλοποιήσουν πολιτικά την όποια επιρροή τους στα μέλη του κοινοβουλίου, ιδίως, δε της επαρχίας. Ωστόσο, οι οδηγοί ταξί έχουν επεξεργαστεί και εναλλακτικό σενάριο, το οποίο είναι και το απαισιόδοξο. Αρκετοί εκτιμούν ότι εάν το ν/σ περάσει στη Βουλή πριν τον προϋπολογισμό, θα χρειαστεί να πιέσουν έντονα τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, και όχι μόνο, προκειμένου να επιτύχουν βελτιώσεις στο τελικό κείμενο.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Εκλογές εξαιτίας απρόβλεπτου γεγονότος βλέπει ο Καρατζαφέρης

Για εκλογές, οικονομική πολιτική, ελληνοτουρκικά και λαθρομετανάστευση μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τη διενέργεια εκλογών μόνον εξαιτίας κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος, βλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε δηλώσεις του σε ραδιοσταθμό, εκτίμησε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ επιθυμούν αυτή την στιγμή εκλογές, λέγοντας πως «γνωρίζουν πολύ καλά πως θα καταποντιστούν και τα δύο σε μια εκλογική αναμέτρηση» και πρόσθεσε:

«Εκλογές βλέπω να γίνονται μόνον αν τις επιβάλλουν κάποια απρόοπτα και απρόβλεπτα γεγονότα, που μπορούν να προκύψουν από μια κοινωνική αναστάτωση, τα οποία κάποιοι από την αριστερά την πριμοδοτούν. Ο ελληνικός λαός, όμως, θα δώσει την απάντησή του. Θα τους κάνει να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν σε λύσεις που μπορούν να σώσουν την πατρίδα».

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 17, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Σε ετοιμότητα Ελλάδα και Κύπρος για τις τουρκικές προκλήσεις

Ετοιμότητα και ψυχραιμία προτάσουν απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, μετά τη συνάντηση τους στην Αθήνα ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Την πάγια θέση της χώρας μας ότι οι έρευνες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της είναι αναφέρετο δικαίωμα της Κύπρου επανέλαβε ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μετά τη ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.

Τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας όσο και της Κύπρου δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την Τουρκία στη δημιουργία εντάσεων και όξυνσης αλλά αντίθετα θα επιδείξουν ψυχραιμία και θα αντιδράσουν σε διπλωματικό επίπεδο με τα απαραίτητα διαβήματα.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: