Greek National Pride εγκυρη, αμερόληπτη ενημέρωση

19 09 2011

Κλιμάκωση της κρίσης: Αντίποινα με το Σισμίκ ετοιμάζουν οι Τούρκοι!

Ξεκίνησε σήμερα το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble energy τις προεργασίες στο  «Οικόπεδο 12» της Κύπρου, αψηφώντας τις τουρκικές προκλήσεις!

Πέρα από αυτές που έγιναν σε διπλωματικό επίπεδο το προηγούμενο διήμερο, το νορβηγικό πλοίο, το οποίο έχουν εκμισθώσει οι Τούρκοι για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, την Κυριακή έπλεε βόρεια του Ακάμα κοντά στα τουρκικά παράλια.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Ο υπουργός Άμυνας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια πρόκειται να γίνει ο  υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης αύριο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη μια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το λόγο της συνάντησης εντούτοις εκτιμάται πως ο Κ. Παπούλιας επιθυμεί την ενημέρωσή του για όλα τα φλέγοντα θέματα που διαδραματίζονται στην Ν.Α. Μεσόγειο αλλά και για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου – Τι φοβάται η Άγκυρα;

Σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου και στην διενέργεια μεγάλης άσκησης αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης προχωρά η τουρκική κυβέρνηση για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2011.

Η αιτιολογία γι’ αυτή την ξαφνική κίνηση είναι η διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και θα γίνει σε συνεργασία με τα υπουργεία Άμυνας και Περιβάλλοντος.

Το σενάριο της ναυτικής άσκησης θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ακινητοποίησης αεροπλανοφόρου από εχθρικό πλήγμα, το οποίο εν συνεχεία προσκρούει επάνω σε επιβατηγό σκάφος στον Βόσπορο.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Πόλεμος νεύρων: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος έξω από την Κω!

Image

Στο Αιγαίο μεταφέρει τον πόλεμο νεύρων η Τουρκία και για άλλη μια φορά αιφνιδίασε: Έβγαλαν σήμερα ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και την ίδια στιγμή χρησιμοποίησαν τηλεγράφημα του πρακτορείου ΑNADOLU ως αντιπερισπασμό για μελλοντική έξοδο του “Sismik II” (αφού το πρώτο Sismik έχει παροπλιστεί και δεν υπάρχει πλέον).

Πριν λίγες ώρες, όπως αναφέρουν πληφορίες του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, εξήλθε από το τουρκικό λιμάνι του Oren σήμερα το πρωί, το ερευνητικό πλοίο MTA “SELEN” της τουρκικής Γενικής Γραμματείας Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο έπλευσε μέχρι απέναντι από την Κω απ’όπου ήταν ορατό.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog | Γράψτε ένα σχόλιο

Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία

Μέχρι πριν από δύο χρόνια, πρόβλεψη διατάραξης ίων σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ ήταν παρακινδυνευμένη.

Κι όμως, τα στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών, κυρίως για την πρω­τοκαθεδρία στην Ανατολική Μεσό­γειο, και οι εξελίξεις στην ευρύτε­ρη περιοχή τις έφεραν σύντομα σε ρήξη.

Αφορμή αποτέλεσε η απο­στολή του τουρκικού πλοίου «Μαβί Μαρμαρά* στη Γάζα και η επίθεση των Ισραηλινών με εννιά Τούρκους ακτιβιστές νεκρούς.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΡΑΗΛ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Β. Μαρκεζίνης: «Άρχισε να ενοχλεί η αλαζονεία των Τούρκων»

 Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ πρέπει να δράσουν με ενιαίο και αποφασισμένο τρόπο, δηλώνει ο καθηγητής Β. Μαρκεζίνης.

«Άρχισε να ενοχλεί η αλαζονεία των Τούρκων. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στο χώρο της πολιτικής ηγεσίας Ελλάδος και Κύπρου καθιστούν ανέφικτη τη συντονισμένη δράση με σκοπό να κοπούν τα φτερά των Τούρκων», εκτιμά ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Κώστα Βενιζέλο.

Ο κ. Μαρκεζίνης, επικαλούμενος πληροφορίες, επισήμανε πως η τουρκική αλαζονεία έχει αρχίσει να ενοχλεί πολλούς Αμερικανούς και Βρετανούς -και μάλιστα, παρά την πανάκριβη προπαγανδιστική πίεση που ασκείται αυτήν τη στιγμή στους πολιτικούς κύκλους της Ουάσιγκτον και τονίζει την ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας Αθηνών, Λευκωσίας και Τελ Αβίβ. Μια συνεργασία στην οποία επενδύει σημαντικά και όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις τους, τη θεωρεί ως διέξοδο.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Για τις σχέσεις με Τουρκία και Σκόπια

▼ Κληθείς να σχολιάσει την κλιμακούμενη έν­ταση από πλευράς Τουρ­κίας, για το θέμα της ΆΟΖ της Κύπρου και τις απει­λές για την ενδεχόμενη οριοθέτηση ΑΟΖ και από την Ελλάδα, ο πρό­εδρος της ΝΑ έκανε λό­γο για ντελίριο προκλή­σεων της Τουρκίας, το οποίο απέδωσε στην επι­κείμενη ανάληψη από την Κύπρο της προ­εδρίας της Ε_Ε. στο δεύ­τερο εξάμηνο του 2012 και χαρακτήρισε λάθος την επιλογή της να θέ­λει να ασκεί το ρόλο της περιφερειακής υπερδύναμης σε βάρος της σταθερότητας στην πε­ριοχή.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Σκόπια, Τουρκία | 1 σχόλιο

Βαθαίνει η διπλωματική κρίση: Αποσύρουν ακόλουθο γιατί φοβούνται για τη ζωή του λέει το Ισραήλ

Βαθαίνει η διπλωματική κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, καθώς ο υπουργός δημόσιας τάξης του Ισραήλ Yitzhak Aharonovitch ανακοίνωσε σήμερα πως η χώρα του πρόκειται να αποσύρει από την Τουρκία τον αστυνομικό αντιπρόσωπο που διατηρεί στην Άγκυρα.

 «Τελευταία δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συνεργασία μεταξύ του αστυνομικού μας αντιπρόσωπου και των Τούρκων.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΙΣΡΑΗΛ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ”Η ΔΟΥΛΕΙΑ” ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Σε μια ιστορική για τον κυπριακό Ελληνισμό στιγμή – και το λέμε δίχως συναισθηματικές εξάρσεις και διάθεση ανέξοδης θριαμβολογίας – το γεωτρύπανο της  Noble energy άρχισε πριν λίγα λεπτά να κατεβαίνει προς τον βυθό του «οικοπέδου 12», με στόχο τα 1700 μέτρα, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου.

Την ίδια ώρα, το νορβηγικό πλοίο, το οποίο έχουν εκμισθώσει οι Τούρκοι, προχώρησε σε πόντιση καλωδίων νοτιοδυτικά της Πάφου.

Η Τουρκία εξαπολύει μπαράζ απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας απαντά με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα στην Άγκυρα.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως εάν δεν σταματήσουν οι έρευνες, που κατ’ αυτόν θα πρέπει να ξεκινήσουν μετά τη λύση, τότε οδηγούμαστε σε λύση δυο κρατών.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος | Γράψτε ένα σχόλιο

Άμεση διακοπή των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ ζητά η Άγκυρα

Την άμεση διακοπή των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Νoble Energy, στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τενέρ Γιλντίζ.

Οι έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου άρχισαν ουσιαστικά σήμερα με την πόντιση του γεωτρύπανου της αμερικανικής εταιρείας στο βυθό του οικοπέδου 12.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ζήτησε την άμεση διακοπή των εργασιών και προειδοποίησε ότι τα πλοία πετρελαϊκών ερευνών που βγάζει η Αγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο ενδέχεται να έχουν τη συνοδεία σκαφών του Τουρκικού Στόλου.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Τουρκία | 1 σχόλιο

Με διχοτόμηση της Κύπρου απειλεί η Άγκυρα

Ώρα μηδέν αύριο για την έναρξη των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, με την τουρκική απειλή για θερμή αντίδραση να παραμένει ενεργή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στο CNN Turk επανέλαβε την προειδοποίηση ότι, αν η κυπριακή κυβέρνηση ξεκινήσει τις γεωτρήσεις, η Αγκυρα θα προχωρήσει σε οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα και σε τερματισμό των συνομιλιών για το Κυπριακό, με οριστική διχοτόμηση της νήσου.

«Αν οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να πουν πως αυτή είναι δική τους περιοχή και να κάνουν ό,τι θέλουν, τότε και η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” θα έχει τη δική της περιοχή και αυτό σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε στη λογική των δύο κρατών.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Νεό-Οθωμανοί, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να προκαλέσει έναν παγκόσμιο πόλεμο

Η μεγαλύτερη απειλή εναντίον της παγκόσμιας  ειρήνης αυτό το διάστημα, προέρχεται από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Recip Tayyip Erdogan.

Πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, είχε κάποτε συλληφθεί και φυλακιστεί, επειδή κατά παράβαση του κοσμικού κεμαλικού συντάγματος της χώρας, απήγγειλε δημοσίως ισλαμικούς στίχους.

Ο Erdogan είναι αντισημίτης και αντικομουνιστής, από τότε που ήταν μαθητής. Προέρχεται από μια θρησκόληπτη οικογένεια, και όπως ισχυρίζεται, οι πρόγονοί του ήταν μαχητές και πολεμιστές του Οθωμανισμού.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Νεό-Οθωμανοί, Τουρκία | 1 σχόλιο

Με πολεμικά θα κάνουν τις “γεωτρήσεις” οι Τούρκοι

Mε τουρκικό πολεμικό σκάφος θα ξεκινήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα η Τουρκία.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Ο τούρκος Υπουργός υποστήριξε πως «σε περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου τις έρευνες εμείς θα απαντήσουμε μέσα σε μια εβδομάδα».

 Τώρα που ξεκίνησαν έρευνες σήμερα πότε θα απαντήσουν;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

EΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι βγάζουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο

Μανώλης Κωστίδης

 Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν πριν λίγο ότι συνοδεία πολεμικών σκαφών βγάζουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο για έρευνες.

Κλιμακώνουν έτσι και ανεβάζουν επικίνδυνα το θερμόμετρο στη περιοχή.

«Προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων χαρακτηρίζει ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ τις υποθαλάσσιες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλεί πως το ερευντητικό σκάφος της Τουρκίας ΣΙΣΜΙΚ θα βγει στο Αιγαίο και ενδέχεται να συνοδευτεί απο το Ναυτικό.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Μεγάλα λόγια και μικρές πράξεις

Ν. Λυγερός

Τώρα, την ώρα της δράσης, ποια ψέματα θα πουν εκείνοι που δεν θα κάνουν τίποτα αλλά που θα μας εξηγήσουν τα πάντα ακόμα και αυτά που δεν είχαν προβλέψει;

Πόσες θολές σκέψεις θα ακούσουμε και πάλι να μας μιλούν για την ανεπάρκεια της πατρίδας όταν το παίγνιο είναι σοβαρό και μεγάλο για τις υπερδυνάμεις;

Δεν έχουν σημασία αυτές οι φωνές και ποτέ δεν είχαν σε όλη την ιστορία της πατρίδας.

Υπάρχουν βέβαια αλλά δίχως έργο και δεν επηρέασαν ποτέ παρά μόνο τους δειλούς.

Μόνο που στους αγώνες μας δεν άλλαξαν ποτέ τίποτα.

Σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλους τους δικούς μας να είναι αγωνιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε και ρόλους ακόμα και αν είναι επαγγελματίες.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog | Γράψτε ένα σχόλιο

Σκόπια: «Μαθήματα σκοπιανών μέσω διαδικτύου για «Μακεδόνες» της Ελλάδας

 

«Μάθετε Μακεντόνσκι online» είναι το σύνθημα της προώθησης των Σκοπίων  για τους Σλάβους που κατοικούν στην Ελλάδα και πηγαίνουν σε Δημοτικό Σχολείο.

Οι  εγγραφές θα αρχίσουν από αύριο, και οι τάξεις που δημιουργηθούν,  θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 17 Οκτωβρίου».

Τα παραπάνω αναφέρει η ιστοσελίδα «Kurir» που έχει αναπαραχθεί σε πολλές σκοπιανές ιστοσελίδες  καθώς και σε  κοινωνικά δίκτυα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Σκόπια | Γράψτε ένα σχόλιο

Η σιωπή είναι χρυσός κ.Μπεγλίτη!

Άλλη μία συνέντευξη ,αυτή τη φορά στα ΝΕΑ και το συνάδελφο Λ.Δημάκα,δίνει ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης! Θα έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον να μπορούσαμε να μετρήσουμε πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει αυτά τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο Μπεγλίτης. Ελπίζουμε τουλάχιστον η υπερπροσπάθεια που καταβάλει να αναγνωριστεί από τους ψηφοφόρους της Κορινθίας ,αν και το επεισόδιο του Σαββατου στο Κιάτο ,όπου ο κ.Μπεγλίτης δέχτηκε διαμαρτυρίες από περίπου 50 πολίτες.

Στη συνέντευξή του ο κ.Μπεγλίτης μας λέει ότι πρέπει να αποδεχτούμε όλοι μας οτι θα ζήσουμε πιο φτωχα!!! Είναι προφανές ότι οι κύριοι της κυβέρνησης ζουν αλλού κι ας επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι “γνωρίζουμε τη πραγματικότητα”. Το λέε μάλλον για να πείσουν τον εαυτό τους ότι πράγματι γνωρίζουν. Δεν έχουν ιδέα…

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ | Γράψτε ένα σχόλιο

Το “αλφαβητάρι” των ελληνοτουρκικών.Διαβάστε το.

<!– Σε µεταλλικά κοντέινερ θα µεταφερθούν αµέσως µόλις βγουν στην επιφάνεια οι 33 µεταλλωρύχοι, προκειµένου να προστατευτούν από το φως του ηλίου. –>

Για να παρακολουθήσει κάποιος τα ελληνοτουρκικά,ένα γλωσσάρι διπλωματικών και στρατιωτικών όρων είναι απαραίτητο.Το αλφαβητάρι που ακολουθεί απ΄ ότι φαίνεται θα μας είναι μάλλον απαραίτητο.

ΑΒΛΑΒΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ:
Ακόμη και τα τουρκικά πολεμικά πλοία μπορούν να πλέουν διαμέσου του Αιγαίου αρκεί ο πλους να έχει τα χαρακτηριστικά της αβλαβούς διέλευσης που είναι:
*Σταθερή πορεία.
*Καλυμένα οπλικά συστήματα
*Κλειστά ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης
*Απαγορεύονται πάσης φύσεως γυμνάσια.

ΑΟΖ
(Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Κάθε κράτος μπορεί να δηλώσει τη θαλάσσια περιοχή εώς και 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές του ως περιοχή που μπορεί να εκμεταλλευτεί θαλάσσιους φυσικούς όρους. Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog | Γράψτε ένα σχόλιο

Οι γεωτρήσεις, βάζουν την Κύπρο, σε μια νέα εποχή

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Κύπρος με τις έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ). Μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ακόμη και σήμερα ή αύριο, θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση στο οικόπεδο 12, που έχει “βαπτιστεί” με το όνομα “Αφροδίτη”.

Πρόκειται για  εγχείρημα ιστορικής σημασίας όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή μας. Η γεώτρηση θα αρχίσει παρά τις απειλές που εκτοξεύει εδώ και ένα μήνα η Άγκυρα.

Το κοίτασμα στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ  είναι συνεταιρικό με το Ισραήλ, διότι εκτείνεται και στις δύο πλευρές της γραμμής, που χωρίζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δύο χωρών.
Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Κύπρος | Γράψτε ένα σχόλιο

Στρος – Καν: Τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν τάχθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι «δεν έχουν εκτιμήσει το
εύρος»
της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη.

Στο ερώτημα εάν το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο ο Στρος Καν απάντησε: «Όχι, δεν θεωρώ ότι το ευρώ κινδυνεύει. Η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή».

«Μαζί με την οικολογική πρόκληση, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με αυτήν την κρίση είναι σίγουρα η πιο σοβαρή για τις κοινωνίες του σήμερα και για όλες τις ηλικίες. Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, σε 25 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η γη της εγκατάλειψης με υψηλή ανεργία και εξαθλιωμένη κοινωνική πρόνοια. Επομένως θα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα», υπογράμμισε.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, OIKONOMIA | 2 σχόλια

Ες αύριον τα σπουδαία

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα οποία συνεδρίαζε σήμερα η ίδια επιτροπή χωρίς όμως να καταλήξει σε κάτι ανακοινώσιμο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίμησε να αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για να επιτεθεί εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να κάνει καμία νύξη για τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία φέρεται να περιλαμβάνουν νέα εισπρακτικά μέτρα καθώς και απολύσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών στο δημόσιο, ενώ υποστήριξε για άλλη μια φορά το χαράτσι που αφορά την επιβολή φόρου στα ακίνητα λέγοντας ότι είναι βαρύ αλλά δίκαιο και πως θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις δημοσιονομικές ανάγκες του 2011. Το “θρίλερ” με τη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής είχε ξεκινήσει από χθες το απόγευμα. Είχε προηγηθεί σε δραματικούς τόνους η ματαίωση του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και η σκλήρυνση της στάσης των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του eurogroup – ecofin.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ (υπουργός Εξωτερικών) «Η Ανατ. Μεσόγειος δεν χρειάζεται χωροφύλακα»

«Θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προασπίσουμε στο ακέραιο τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Η απειλή χρήσης βίας είναι παράνομη και απαράδεκτη». Ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαμπρινίδης απαντά στη ρητορική και την πρακτική της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Την κατηγορεί επίσης ότι προσπαθεί να στρατιωτικοποιήσει τη συζήτηση περί ΑΟΖ «γιατί δεν έχει επιχειρήματα».

Για τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στον ΟΗΕ σχετικά με την πρόθεση των Παλαιστινίων να ζητήσουν να αναγνωριστούν ως κράτος σημειώνει πως «διαχρονική θέση μας είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους». Συμπληρώνει πάντως ότι «υπάρχουν λεπτές διαπραγματεύσεις στις οποίες έχουμε ενεργό συμμετοχή. Υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματία».

Ε Αν ήμουν στη θέση του Ερντογάν και αισθανόμουν ισχυρός πολιτικά και οικονομικά, θα έμπαινα στον πειρασμό να δοκιμάσω τα ανακλαστικά των γειτόνων μου, αν μάλιστα μερικοί απ’ αυτούς, όπως η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 19, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ | 1 σχόλιο

Στρατηγικές ανατροπές

Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ,όπως και η Αθήνα βρίσκονται στο επίκεντρο εξελίξεων, οι οποίες συνδέονται με γεωπολιτικά συμφέροντα και στρατηγικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Η διαχείριση ενός σημαντικού κεφαλαίου, όπως είναι οι έρευνες για εντοπισμό και εξόρυξηφυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, επιβάλλουν μακροχρόνιο σχεδιασμό.

Επιβάλλουν αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων αλλά και των εμπλεκομένων συμφερόντων.

Τούτο δεν μπορεί να γίνει μέσω τρίτων ή επενδύοντας στη στήριξη που θα έχουμε από άλλες χώρες και οργανισμούς, χωρίς οι ίδιοι να διαμορφώσουμε μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΣΡΑΗΛ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Προτιμότερο ένα θερμό επεισόδιο;

Μια υποχώρηση της Κύπρου (μέλους της Ε.Ε. και σε λίγο προεδρεύουσας) σημαίνει προσαρμογή μας στις τουρκικές επιδιώξεις και εξάλειψη κάθε προοπτικής.

.. Οι συνέπειες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό θα είναι καταστρεπτικές, αφού θα λαθροβιώνουμε στο περιθώριο της Ιστορίας, μέχρι την τελική μας εξαφάνιση. Χίλιες φορές ένα θερμό επεισόδιο, παρά να υποχωρήσει η Κύπρος με πρόσχημα κάποιο αντάλλαγμα.

Με τον Κώστα Μαυρίδη

Το ερώτημα, απλό, αλλά κρίσιμο: Μέχρι ποιου σημείου πρέπει να εμμένει η Κύπρος στις έρευνες για φυσικό αέριο; Τα σενάρια εν όψει συνοψίζονται στα εξής τρία:

(α) Η Κύπρος προχωρεί στις έρευνες και η Τουρκία ΔΕΝ παρεμβαίνει στρατιωτικά, αλλά περιορίζεται σε παράπλευρες πολιτικές κινήσεις, π.χ. επιδίωξη νέων συμφωνιών με εμπλεκόμενες χώρες, αυθαίρετη οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου με το ψευδοκράτους, έρευνες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Το τελευταίο θεωρείται βέβαιο, επειδή η Κύπρος είναι ο πιο αδύνατος κρίκος της αλυσίδας Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρος.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Κύπρος | 1 σχόλιο

Σε σκληρή γλώσσα απάντησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας στις απειλές του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοινώνοντας ότι σε λίγες μέρες αρχίζει η ερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σε σκληρή γλώσσα απάντησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας στις απειλές του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοινώνοντας ότι σε λίγες μέρες αρχίζει η ερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου. “Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται και πολύ περισσότερο να απειλεί και να προκαλεί ένταση, λόγω των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων” είπε ο Κύπριος Πρόεδρος στο Λονδίνο, διακηρύσσοντας  την απόφαση της Κύπρου να συνεχίσει να ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως η εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων, στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο ο πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε την Άγκυρα να καταλάβει επιτέλους ποιο είναι πραγματικά το συμφέρον της και να εργασθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, παρά να προκαλεί ένταση και να λειτουργεί ως ταραξίας στην περιοχή”.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Κύπρος | Γράψτε ένα σχόλιο

Αποκλειστικό: Τι συζήτησαν Παπανδρέου – Βενιζέλος

Στην κρίσιμη συζήτηση, που είχαν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έπεσαν στο τραπέζι όλα τα σενάρια…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε για το ακριβές μέγεθος του ανθελληνικού κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη για την αναποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, κάνοντας και έναν “λογαριασμό” των τελευταίων μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στον πρωθυπουργό τα τρία πιθανότερα σενάρια: Άμεσα νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονη απόλυση (και όχι εργασιακή εφεδρεία) χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, εκλογές ή δρομολόγηση της διαδικασίας ελεγχόμενης πτώχευσης…

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | Γράψτε ένα σχόλιο

Δεν θα «ρισκάρει» η Τουρκία…

Έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει ό,τι προκύψει από τις τουρκικές απειλές εναντίον της παρουσιάζεται η Κύπρος.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ελλάδα λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, γι’ αντιμετώπιση όλων των ενδεχομένων που μπορεί να προκύψουν από τις απειλές της Τουρκίας, σε σχέση με την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων της διεθνούς κοινότητας αναγνώρισαν και σεβάστηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, μεγάλο πολιτικό και ηθικό ανάχωμα γι’ αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Κύπρος, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Νέο παραλήρημα από το «νάνο» Τούρκο Υπ.Εξ!

Ε λοιπόν όσο μπόι του λείπει του Τούρκου Υπ. Εξωτερικών Νταβούτογλου, τόσο θράσος του περισσεύει .. και επιμένει να απειλεί την Κύπρο!

Μέχρι και την Ινδία έφτασε ο μεγαλοιδεατισμός του, όμως, καθώς ανάμεσα στα υπόλοιπα «πυροτεχνήματα» που «πέταξε», σε συνεντευξή του στο CNNTurk, ισχυρίστηκε, ότι «η Τουρκία, «ως κράτος με τις μεγαλύτερες ακτές, δεν θα επιτρέψει τη στάση ορισμένων χωρών να θεωρούν ότι στα διεθνή ύδατα ισχύει ο δικός τους λόγος.

Τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας σχετίζονται με μια περιοχή, που εκτείνεται από τη διώρυγα του Σουέζ μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό»!!!

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Κύπρος, Νεό-Οθωμανοί, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Σοκ! Επιστράτευση εξετάζεται στην Κύπρο αυτή την ώρα!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη και διαβαθμισμένη πηγή, όπως υποστηρίζει το Aegeantimes.gr, πριν από λίγο, η Κυπριακή Κυβέρνηση ενημέρωσε τις μονάδες του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην περιοχή, ότι όχι απλά προχωρά σε αύξηση των μέτρων επιφυλακής, αλλά «εξετάζει και την πιθανότητα επιστράτευσης»!

Η είδηση αυτή που μεταφέρει ο συγκεκριμένος ιστότοπος, διασταυρώθηκε όπως αναφέρει ο συντάκτης του και από ανεξάρτητη πηγή και όπως αντιλαμβάνεται κανείς αποτελεί μια σημαντικότατη εξέλιξη στην περιοχή που αποδεικνύει ότι οι Κύπριοι αδερφοί μας αναμένουν την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στις αμέσως επόμενες ώρες.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Κύπρος | Γράψτε ένα σχόλιο

Απειλεί τους πάντες ο Νταβούτογλου

«Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι χώρος που μπορεί να στριμωχθεί η Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή για την στάση που θα κρατήσει η χώρα του σχετικά με την πρόθεση της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο CNN Turk έσπευσε να τονίσει πως ηΤουρκία σκοπεύει να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στις χώρες που δε θα επιδείξουν διαλλακτικότητα σε ότι αφορά στα διεθνή ύδατα.

Επίσης δεν παρέλειψε να σημειώσει πως τα συμφέροντα της Τουρκίας σχετίζονται ξεκάθαρα με την περιοχή που εκτείνεται από τη διώρυγα του Σουέζ μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Νεό-Οθωμανοί, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ INDEPENDENT

¨Επικίνδυνη χώρα πλέον η Τουρκία¨

 Μετά την δολοφονία ενός Άγγλου και την απαγωγή της συζύγου του στην Κένυα όπου είχαν πάει για διακοπές, ο αγγλικός τύπος αφιέρωσε μεγάλο μέρος του στο θέμα της ασφάλειας των διακοπών.

Η αγγλική εφημερίδα Independent έβγαλε μια λίστα σχετικά με τους κινδύνους στις χώρες-παραδείσους των διακοπών.

Στην λίστα περιλαμβάνεται και η Τουρκία.

Η λίστα ετοιμάστηκε με βάση τις ανακοινώσεις από τα υπουργεία εξωτερικών και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αγγλίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά και περιλαμβάνει χώρες με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας όπως το Μεξικό, η Ινδονησία, το Μαρόκο και η Βενεζουέλα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουριστικά, Τουρκία | 2 σχόλια

Αρνητική για την Άγκυρα η σύγκριση δυνάμεων με το Ισραήλ

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, και την οποία συνεχώς δυναμιτίζει με τις «εμπρηστικές» του δηλώσεις ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει στρατηγικό… βάθος.

Η Αγκυρα προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει στο Τελ Αβίβ να εκμεταλλευτεί μονομερώς τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ οι Ισραηλινοί δεν φαίνεται να συγκινούνται από τις απειλές και είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν μαζί με την Κύπρο κανονικά τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο εντός των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών τους.

Η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη, που αρκετοί στην Τουρκία κάνουν ακόμη και συσχετισμό στρατιωτικών δυνάμεων, επιχειρώντας καταγραφή πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΙΣΡΑΗΛ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Που πήγαν τα λεφτά που έκοψαν από τους πολίτες;

Ωραία, οι εξελίξεις είναι δραματικές, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τον οριστικό χαμό, οι Έλληνες παρακολουθούν παγωμένοι να εξελίσσεται μπροστά τους η χρεοκοπία της χώρας και των ίδιων.

Τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και sites περιγράφουν με τον πιο δραματικό τόνο τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολουθούν της ακύρωσης του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Αν πράγματι αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η κατάσταση για την Ελλάδα επιδεινώθηκε στα διεθνή φόρα, τότε θα πρέπει να θέσουμε εδώ και τώρα ορισμένες ερωτήσεις.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, OIKONOMIA | 1 σχόλιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ…

Οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους υπερηφανεύονται για την κοινότητα τους, για την φυλή τους, για την θρησκεία τους και την ιστορία τους.

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη να περηφανεύονται για την κοινότητα, για την φυλή, για την θρησκεία, και το παρελθόν τους, αλλά το αντίθετο οι κοινότητες, οι φυλές, και οι θρησκείες υπερηφανεύονται και στηρίζουν τέτοιους ανθρώπους.

Ο Σέξπιρ δεν έχει ανάγκη να υπερηφανεύεται για τους Άγγλους, αλλά οι Άγγλοι είναι υπερήφανοι με τον Σέξπηρ.

Ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Τολστόι και ο Φόλκνερ δεν αισθάνονται την ανάγκη να είναι υπερήφανοι για μιαν χώρα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Νεό-Οθωμανοί, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Αλβανοί κατέβασαν από τον ιστό και κατέστρεψαν την ελληνική σημαία στο Νεοχώρι Κυλλήνης

Τρεις νεαροί Αλβανοί μετανάστες κατέβασαν από τον ιστό στις 04.30 το πρωί την ελληνική σημαία στην κεντρική πλατεία στο Νεοχώρι Κυλλήνης και την έσκισαν.

Το περιστατικό αυτό κατήγγειλε ο δήμαρχος του χωριού και αργότερα αστυνομικοί συνέλαβαν στο Βαρθολομιό Ηλίας τον ένα από τους τρεις δράστες.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ | 4 σχόλια

Μήνυμα: Μεγάλες ασκήσεις προσβολής εχθρικών αεροδρομίων από Π.Α.

Image

Μήνυμα στην Τουρκία με μεγάλες ασκήσεις προσβολής και καταστροφής στόχων εδάφους και ειδικότερα πολεμικών αεροδρομίων, στέλνει αυτή την εβδομάδα η Πολεμική Αεροπορία με ανάλογο προγραμματισμό αποστολών βομβαρδισμού από την 116 Π.Μ. και τις Μοίρες 335 (F-16 Adv.) και 336 (Α-7Ε)του Αράξου και την 117 Π.Μ. της Ανδραβίδας  με την Μοίρα 338 (F-4E PI 2000).

Οι ασκήσεις θα γίνουν σε πεδίο βολής της Θεσσαλίας, στο οποίο έχει κατασκευαστεί από την Π.Α. ένα εικονικό τουρκικό πολεμικό αεροδρόμιο έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο πιστή προσομοίωση με τις πραγματικές συνθήκες προσβολής πραγματικού εχθρικού στόχου.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Πολεμική Αεροπορία, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Απειλές Νταβούτογλου στο Ισραήλ”μην παρέμβεις έξω απο τα χωρικά ύδατα σου”

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Ο Αχμέτ Νταβούτογλου εξαπέλυσε απειλές και στο Τελ Αβίβ, καθώς τόνισε πως η Άγκυρα θα υπερασπιστεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στην περιοχή οποιοσδήποτε περιορισμός της ναυσιπλοΐας επηρεάζει αρνητικά τα εθνικά μου συμφέροντα, εμείς δίνουμε το εξής μήνυμα: “εσύ να κοιτάς τα δικά σου χωρικά ύδατα, πέραν των ορίων αυτών δεν μπορείς να παρέμβεις μονομερώς”.

Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών

onalert

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΙΣΡΑΗΛ, Τουρκία | 2 σχόλια

Τürkiye “Toύρκικες φρεγάτες ανοιχτά της Κύπρου”. Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την κρίση στη Μεσόγειο

  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στον τουρκικό Τύπο, σχετικά με τις υποθαλάσσιες έρευνες που ξεκινά οι Κυπριακή Δημοκρατία στην Μεσόγειο.

  Πόλεμος αερίου» στη Μεσόγειο είναι ο τίτλος της εφημερίδας Τürkiye. Hεφημερίδα γράφει « παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας οι ελληνοκύπριοι ξεκινούν τις έρευνες».

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως 2 φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν νότια της Πάφου και ελικόπτερα του τουρκικού στρατού ήδη πετούν κοντά στην Κύπρο και κάνουν παρατηρήσεις στην περιοχή.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog | 1 σχόλιο

Η Τουρκία εκνευρίζει σταθερά τη Γερμανία: Επικρίσεις Γκιουλ για “εσφαλμένη πολιτική μετανάστευσης”!

“Η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, χθες, δηλαδή μόλις δύο μέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη χώρα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Κρίστιαν Βουλφ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Γκιουλ επέκρινε ειδικά την τροποποίηση που είχε γίνει το 2007 στο νόμο για τη μετανάστευση, η οποία προβλέπει ότι οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην Τουρκία μπορεί να μεταναστεύσει στη Γερμανία εάν ζει εκεί ο ή η σύζυγός του, μόνο εάν μπορεί να αποδείξει ότι γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα, χαρακτηρίζοντας αυτή την πολιτική “εσφαλμένη”.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Νεό-Οθωμανοί, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

“Ο Ερντογάν είναι Χιτλερ.Θέλει να κατακτά”!Άρθρο-σοκ Τουρκοκύπριου!


του Σενέρ Λεβέντ-εφημερίδα AFRIKA από κατεχόμενη Κύπρο.

H ελληνοκυπριακή ηγεσία σίγουρα ακόμα δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.

Όπως και οι κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Τσεχοσλοβακίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και άλλων χωρών δεν είχαν αντιληφθεί τι σήμαινε η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία στη Γερμανία.

Κάποιοι θα νομίσουν ότι υπερβάλλω πάλι επειδή έφερα ως παράδειγμα τον Χίτλερ. Ας νομίσουν, δεν πειράζει. Δεν με νοιάζει. Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μην βλέπει τις αλλαγές στην Τουρκία και το τι συνέπειες μπορούν να έχουν.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | 1 σχόλιο

Τούρκικη εφημερίδα Vatan “H Eλλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο της έκοψαν τα φάρμακα λόγω χρεών”.

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκικής εφημερίδα Vatan με τίτλο ” Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο” τονίζει τη δραματικής κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

  Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως η φαρμακοβιομηχανία ROCHE, ανακοίνωσε πως τα νοσοκομεία στην Ελλάδα, δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εταιρεία που ανέρχονατι στα 2.6 τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΜΜΕ, ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ – trt-world.com, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Υπάρχει υπό εξέλιξη συμφωνία για την (συν)εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο;

Το ερώτημα δεν είναι ακριβώς ρητορικό αλλά ταυτόχρονα είναι τη στιγμή αυτή αδύνατον να απαντηθεί μέσα στο πολύπλοκο πλέγμα της κατάστασης, όπως εξελίσσεται στην περιοχή. Γεννιέται όμως με την ανυπαρξία, μέχρι στιγμής, ορατής αμερικανικής επέμβασης στην κρίση που μαίνεται, κάτι που οδηγεί πολλούς στην υπόθεση ότι μια τέτοια διαδικασία βρίσκεται υπό εξέλιξη στο βαθύ παρασκήνιο με ορίζοντα συμφωνίας την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από την αμερικανική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο.*

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ | 1 σχόλιο

Απίστευτο: Έστειλαν ένα περιπολικό του Λ.Σ. κατά του τουρκικού Στόλου!

Image

Με ένα περιπολικό του… Λιμενικού κατάλληλο μόνο για δίωξη λαθρεμπόρων, που είναι “δεμένο” στη Μεγίστη (Καστελόριζο), απαντά η Ελλάδα στην ανακοίνωση της Άγκυρας για πετρελαϊκές έρευνες εντός της ελληνικής και κυπριακής ύφαλοκρηπίδας. Το περιπολικό είναι το μόνο σκάφος ελληνικής κρατικής αρχής που βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου (πάλι καλά που και στη Ρόδο έχουν… μία πυραυλάκατο) και έχει αναλάβει τη φύλαξη της Ανατολικής Μεσογείου(!), αλλά και να απαντήσει σε τυχόν τουρκικές προκλήσεις.

Τη στιγμή που η Άγκυρα έχει μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις στο λιμάνι της Αττάλειας  (όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, συνολικά 14 σκάφη συμμετείχαν στη μεγάλη έκτακτη άσκηση που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου) η Ελλάδα νοτιότερα των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα από αυτά που θα δικαιολογούσε η λέξη “αποτροπή”.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ | 2 σχόλια

Δεκαπέντε όρους και προϋποθέσεις θέτει η τρόικα για την έκτη δόση

Δεκαπέντε όρους και προϋποθέσεις θέτει η τρόικα για την έκτη δόση 

Δεκαπέντε σημεία κλειδιά για τη συνέχιση της διαδικασίας ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και σύνταξης έκθεσης που θα ανάβει το πράσινο φώς για την απεμπλοκή και την χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου προς την χώρα μας, θέτει η τρόικα, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα το Βήμα.

Μάλιστα, επειδή πλέον οι προθεσμίες είναι πάρα πολύ πιεστικές, ο Ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής κ. Ηλ. Πεντάζος έστειλε στους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς ένα e-mail απόγνωσης – με τα 15 μέτρα που ζητά η τρόικα να εφαρμοστούν “εδώ και τώρα”, ζητώντας τους παράλληλα μέχρι και αύριο να αποστείλουν πλήρεις εκθέσεις πεπραγμένων για τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και στην περίπτωση που τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν υλοποιηθεί, να αναφέρουν ποιες θα είναι οι άμεσες κινήσεις και αποφάσεις που θα λάβουν και θα δρομολογήσουν, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιηθούν. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις θα είναι στην αγγλική γλώσσα, προφανώς διότι θα δοθούν στα μέλη της τρόικα, ώστε να έχουν μία συγκεκριμένη εικόνα για όλα όσα απαιτούν.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Ε.Ε. | Γράψτε ένα σχόλιο

Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη Γερμανία από Τουρκία.

Η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF χθες, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη χώρα.

Ο Γκιουλ επέκρινε ειδικά την τροποποίηση που είχε γίνει το 2007 στο νόμο για την μετανάστευση η οποία προβλέπει ότι οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην Τουρκία μπορεί να μεταναστεύσει στη Γερμανία εάν ζει εκεί ο ή η σύζυγός του μόνο εάν μπορεί να αποδείξει ότι γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog | 2 σχόλια

ΥΠΕΘΑ: Aνίκανοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες;

Το εν λόγω άρθρο δεν το αναδημοσιεύουμε ούτε για να ψέξουμε τους αμετροεπείς παραμυθάδες «Μινχάουζεν» του χώρου, αλλά για να καταγγείλουμε πλέον την απύθμενη βλακεία ορισμένων πολιτικάντηδων, ένστολων και μη, στα ανώτατα ή όχι στρώματα της πολιτικής ή/και της στρατιωτικής ιεραρχίας, οι οποίοι ανέχονται να σκυλεύεται το δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών για τα θέματα ασφαλείας της Ελλάδας.

Και αυτό λίγο ενδιαφέρει.

Με ποιο δικαίωμα αυτοί οι πολιτικοί ή στρατιωτικοί επιτρέπουν στην ανεπάρκειά τους να θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια αφού όντας ψοφοδεή ανθρωπάκια που δεν τολμούν να αναφέρουν πρόσωπα και πράγματα παρότι η χώρα τους εμπιστεύθηκε θέσεις ευθύνης.

Ούτε φροντίζουν να ενημερώσουν οι ίδιοι και μετά έχουν το θράσος να απευθύνονται με υπονοούμενα…

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ | 6 σχόλια

Η αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο της σύγκρουσης στην ΑΟΖ

Την ώρα που η Ελλάδα ζει δραματικές στιγμές εβρισκόμενη στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και της οριστικής χρεοκοπίας που θα φέρει απερίγραπτο χάος και την επιστροφή στα δεδομένα της δεκαετίας του 1950, η χώρα βρίσκεται και σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Τα αποθέματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην ελληνική και την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) έχουν εστιάσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά και αυτό της Τουρκίας, η οποία δεν μπορεί να «χωνέψει» ότι μια χώρα με το δικό της μέγεθος είναι δυνατόν να αποκλειστεί από τη νομή του συγκεκριμένου πλούτου, λόγω μερικών νήσων που ανήκουν στην Ελλάδα.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΑΙΓΑΙΟ, ΑΟΖ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία | Γράψτε ένα σχόλιο

Η Τουρκία ξεκινά την επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» εναντίον του Ισραήλ

 Σεπτέμβριος 18,  2011. (Regnum)


Το στρατιωτικό επιτελείο της Τουρκίας αρχίζει σύντομα μια νέα ναυτική στρατηγική που ονομάστηκε «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα-Ασπίδα Αιγαίου».

Η στρατηγική αυτή  που δεν ονομάστηκε προς τιμήν Γερμανού αυτοκράτορα ή  την περίφημη στρατηγική του Χίτλερ, είναι προς τιμή του ναυάρχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Σύμφωνα με αυτήν θα γίνει μεταφορά των δυνάμεων του τουρκικού στόλου από τη Μαύρη Θάλασσα και το Μαρμαρά στην ανατολική περιοχή της Μεσογείου.

 Ειδικότερα,  σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα σκοπεύει να συγκεντρώσει τις κύριες δυνάμεις της έξω από τις ακτές του Ισραήλ και της Κύπρου, όπου εκτός από τη βάση υπάρχουν δύο φρεγάτες, περιπολικά σκάφη, κορβέτες, σκάφη πυραύλων και σκάφη υποστήριξης.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, Τουρκία | 3 σχόλια

“Λαϊκισμό” και “πατριδοκαπηλία”, αποδίδει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος

Λαϊκισμό” και “πατριδοκαπηλία”, αποδίδει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος,ο οποίος χαρακτήρισε “ρεσιτάλ ανευθυνότητας” την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, δήλωσε:Είναι φανερό πλέον ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν καταλαβαίνει ούτε τη συνθετότητα του διεθνούς περιβάλλοντος, ούτε την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας ο κ. Σαμαράς επέλεξε να εκμεταλλευτεί τον πόνο της κοινωνίας και να επιδοθεί σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ ανευθυνότητας.

Ανάγνωση του υπολοίπου »

Σεπτεμβρίου 18, 2011 Αναρτήθηκε από τον/την | «Greek National Pride» blog, ΕΛΛΑΔΑ | 1 σχόλιο

Πρόσκληση Πάγκαλου προς την Τ. Αρίφι

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “MIA”, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, Τεούτα Αρίφι, έλαβε απαντητική επιστολή από τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στην οποία εκφράζεται ετοιμότητα για παροχή τεχνικής στήριξης όσον αφορά στη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ.

Η τεχνικής φύσεως βοήθεια, όπως δήλωσε σήμερα η κα Αρίφι, αφορά κυρίως τα ευρωπαϊκά ταμεία και τη διασυνοριακή συνεργασία.

«Χαιρετίζω τις καλές και ορθές προθέσεις και ελπίζω ότι και στο μέλλον θα έχουμε καλή και ανοιχτή επικοινωνία», πρόσθεσε η κ.Αρίφι, σχετικά με την απαντητική επιστολή που έλαβε από τον κ. Πάγκαλο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: