www.olympia.gr

30 09 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πάνε να μας χρεώσουν για έναν αιώνα!!! Σκέφτονται να μεταθέσουν το χρέος για 100 χρόνια!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Ελλάδα και Ευρώπη προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να βρουν τρόπους με τους οποίους θα ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος της χώρας μας.

Μία από τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος για την Ελλάδα, είναι το swap βραχυπρόθεσμων κρατικών τίτλων με τίτλους διάρκειας 100 ετών, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τραπεζίτη ενός εκ των οργανισμών που λειτουργούν ως σύμβουλοι της Ελλάδας.

Αυτή η ιδέα δεν είναι καινούργια αφού έχει ήδη εφαρμόσει το Μεξικό και μάλιστα επιτυχώς πριν από μερικές εβδομάδες, γεγονός που υποδεικνύει ότι ενδεχομένως να μπορούσε να ακολουθήσει στην ίδια πορεία και η Ελλάδα.

«Το κόστος χρηματοδότησης για την Ελλάδα θα είναι φρικτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως με αυτή την κίνηση αποφεύγεται η χρεοκοπία. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι η επιβίωση και όχι το να πράξουμε το σωστό μελλοντικά από πλευράς κόστους χρηματοδότησης», αναφέρει ο Tim Jagger, αναλυτής της Royal Bank of Scotland με έδρα στη Σιγκαπούρη. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 14 σχόλια »

Βιβλία εσόδων-εξόδων για όλους. Η χαρά του λογιστή…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Άλλη μια συμπαθής επαγγελματική τάξη, αυτή των λογιστών θα κάνει χρυσές δουλειές, αφού το ΠΑΣΟΚ σκέφτηκε να υποχρεώσει τον κάθε φορολογούμενο να τηρεί βιβλία εσόδων εξόδων από 1-1-2012. Όπως είναι φυσικό ελάχιστοι πολίτες έχουν λογιστικές γνώσεις ή το χρόνο που απαιτείται για να περνούν πολλές καθημερινές αποδείξεις στα βιβλία. Μάλιστα οι αποδείξεις θα πρέπει να καταγράφονται και ηλεκτρονικά. Επομένως σίγουρα θα χρειαστούν τη βοήθεια, με ανάλογο κόστος φυσικά, εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κάθε πολίτης θα είναι υποχρεωμένος, με την έναρξη της τήρησης του βιβλίου να αναγράψει σ’ αυτό, πόσα μετρητά έχει και που τα έχει. Στη συνέχεια θα αρχίσουν οι χρεοπιστώσεις στο βιβλίο και στο τέλος της χρονιάς, θα πρέπει να συμπληρώνεται ειδικός κατάλογος, ο οποίος θα αποστέλλεται από το υπουργείο οικονομικών, μαζί με την φορολογική δήλωση, στον οποίο…. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 20 σχόλια »

MΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ 2001 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Από τον Αμετανόητο

Επειδή μάλλον βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα…(π.χ. έφτιαξε η Αργεντινή το πάκο για τους άνεργους…οι χημικοί του ΔΝΤ το έφτιαξαν…) και είναι πολλά σε αυτό το άρθρο,και θα χρειαζόταν ένα άλλο ΑΡΘΡΟ για να αντικρούσεις γραμμή-γραμμή τις πάρα πολλές ανακρίβειες,θα έλεγα μόνο ένα στον συντάκτη του άρθρου…μόνο ένα.
Οποιο βιβλίο Ιστορίας αλλά και Οικονομικών διαβάσεις ΠΟΥΘΕΝΑ μα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θα βρείς Κυρίαρχο και Ισχυρό Κράτος με Ξένο Νόμισμα…
Οποιος το ανακαλύψει παρακαλώ να με ενημερώσει και θα αμοιφθεί…
Επειδή όλα αυτά που αναφέρονται είναι χιλιοειπωμένα…και επιχειρείται σύγκριση με την Αργεντινή…διαβάστε όποτε μπορείτε με την ησυχία σας,τα λόγια κάποιου που ξέρει βέβαια την Αργεντινή νομίζω καλύτερα από τον αρθογράφο…και μάλλον έχει καλύτερη οικονομική προσέγγιση και ματιά στο θέμα…

MΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ 2001 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011
του ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΚΑΤΣ*

Είναι αμέτρητες οι συγκρίσεις της περίπτωσης της Αργεντινής με την σημερινή κατάρρευση της Ελλάδας. Οι αναλυτές προσπαθούν να διακρίνουν αν τα μέτρα που έλαβε Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 13 σχόλια »

25 δημοσιογράφ οι-ερευνητές του γερμανικού “Stern” στο κυνήγι των “ελληνικών” CDS!» href=»http://olympia.gr/2011/09/30/a%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b3%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83/» rel=»bookmark»>Aποκάλυψη -σοκ για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό> 25 δημοσιογράφ οι-ερευνητές του γερμανικού “Stern” στο κυνήγι των “ελληνικών” CDS!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

stern_logo.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του γερμανικού περιοδικού «Stern» για τα περίφημα «ελληνικά» CDS!

H έρευνα διεξάγεται σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Ουσάσιγκτον, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Λονδίνο, Γενεύη ακόμη και στο Τόκιο με πάνω από 25 ρεπόρτερς-ερευνητές.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα είναι συγκλονιστικά και φωτογραφίζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 25 δημοσιογράφ οι-ερευνητές του γερμανικού “Stern” στο κυνήγι των “ελληνικών” CDS!» href=»http://olympia.gr/2011/09/30/a%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b3%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83/#comments»>34 σχόλια »

Ο πρωθυπουργός που κυβερνά ..από το αεροπλάνο!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Όταν ανέλαβε την εξουσία και ήταν να βάλει την χώρα στο Μνημόνιο και στην επαχθή δανειακή σύμβαση, ο Γ. Παπανδρέου είχε πει από το βήμα της Βουλής, ότι έκανε σε χιλιόμετρα, δυο φορές το γύρο του κόσμου.

Εδώ και ένα σχεδόν μήνα (κάτι που εντάθηκε στη ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός όχι μόνο κρύβεται, αλλά έχει αρχίσει και πάλι τα ταξίδια εκτός Ελλάδος (και εντός Ευρώπης).

Την περασμένη Τρίτη πήγε στο Βερολίνο και στην Μέρκελ. Σήμερα το απόγευμα στις 6 ώρα Ελλάδος, θα συναντήσει στο Παρίσι τον Νικολά Σαρκοζί. Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον Βαν Ρομπάι, στη Βαρσοβία, όπου ήδη βρίσκεται αφού συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης! Ένας πρωθυπουργός δηλαδή, μιας Ελλάδας που βάλλεται από παντού, χωρίς ο ίδιος να είναι στη χώρα!

Στο πλαίσιο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της Ε.Ε. και της Ανατολικής Συνεργασίας ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο Παπανδρέου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της διεύρυνσης του EFSF. Είχε επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο του Ην. Βασιλείου καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 7 σχόλια »

Καραμανλής: Επιστρέφει έτοιμος για όλα! Ποιοι θορυβήθηκαν άμεσα;

Αναρτήθηκε από τον/την sarafop στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Η ώρα της δικαίωσης για τον κ. Κώστα Καραμανλή πλησιάζει. 

(σσΟ: με ένα σχόλιο δικό μας, για την επεξήγηση του λόγου που ο Χαρδαβέλας, επαγγελματίας κατήγορος του Καραμανλή με καλεσμένους κάτι Κατσανέβες, αποφάσισε και αυτός να δει “το φως το αληθινό”.)

 

Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν παλιοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης και την κυβέρνησή του.

Η επανενεργοποίηση του κ. Καραμανλή είναι γεγονός, κάτι το οποίο έχει θορυβήσει ορισμένους που βαυκαλίζονταν πως τελείωσαν μια και καλή μ’ εκείνον.

Πρώτος απ’ όλους έχει θορυβηθεί ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που συκοφαντήθηκε τόσο πολύ με λίβελα, στημένα σκάνδαλα και ψεύδη θα διεκδικούσε ένα νέο δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή, απαλλαγμένος από ρετσινιές που φορτώθηκε χωρίς να ευθύνεται.

Πολλές φορές ο κ. Παπανδρέου έχει χρησιμοποιήσει συγκρίσεις των επιδόσεων της κυβέρνησής του συγκριτικώς μ’ αυτές της κυβέρνησης Καραμανλή. Ωστόσο, ποτέ δεν παραδέχθηκε τι κλήθηκε να διαχειριστεί ο πρώην πρωθυπουργός και πώς εγκλωβίστηκε σε σκανδαλώδεις και σκοτεινές υποθέσεις όπως αυτή των υποκλοπών.

Το σοκ του Καραμανλή

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής υπέστη ένα ισχυρό σοκ μετά την εκλογική ήττα του 2009.

Δεν περίμενε ότι η ζωή του θα έμπαινε σε πρόγραμμα και θα άλλαζε ριζικά η ζωή του. Οι καθημερινές συσκέψεις και η εγκράτεια της σιωπής έρχονται ύστερα από δύο χρόνια να αποδείξουν την αλήθεια που δεν εξέφρασε ο ίδιος σε κάποια δημόσια εμφάνιση ή σε συνέντευξη.

Τα αρχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σκιαγραφούν το πλαίσιο υπό το οποίο άρχισε να στήνεται ο μύθος του αναποτελεσματικού ηγέτη που έπαιζε «Πλέι-στέισον» στο κλειστό γραφείο του. … Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: | 127 σχόλια »

Τα μαζεύει ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας μετά τη δήλωση ΒΟΜΒΑ ότι ο Παπανδρέου ότι δικαίωμα για έρευνες στην ΑΟΖ έχει και η Τουρκία!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Σε επανορθωτική δήλωση υποχρεώθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τα όσα είπε περί της τηλεφωνικής συνομιλίας του κ. Γ. Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Αρίντς είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικό κανάλι της Προύσας και είχε πει ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός όχι μόνο ζήτησε να μην υπάρξει ένταση εξαιτίας των κυπριακών γεωτρήσεων αλλά είπε και στον τούρκο ομόλογό του πως αφού κάνουν έρευνες οι Ελληνοκύπριοι κατανοεί το δικαίωμα των Τούρκων να κάνουν το ίδιο. Στη δήλωσή του πάντως ο τούρκος αντιπρόεδρος δεν διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τα όσα έχει δηλώσει.

Ο κ. Αρίντς, έπειτα από αυστηρό διάβημα της ελληνικής πρεσβείας της Αγκυρας, είπε στην επανορθωτική δήλωσή του ότι ορισμένες από τις εκφράσεις του παρερμηνεύθηκαν και τόνισε ότι κατανοεί τις ελληνικές ευαισθησίες.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι «στη συνέντευξή μου ήθελα να εξηγήσω την τουρκική στάση και την φιλική ατμόσφαιρα της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν, και να υπογραμμίσω τα θέματα που συζήτησαν. Φυσικά, ο έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε τις θέσεις του στη συνομιλία αυτή. Δυστυχώς, ορισμένες από τις εκφράσεις μου προκάλεσαν παρερμηνείες» καταλήγει η δήλωση Αρίντς. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 7 σχόλια »

Δήλωση βόμβα ρώσου διπλωμάτη: Το Κόσσοβο απειλεί την ειρήνη της Ευρώπης και μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/rogozin2.jpg?w=370&h=264

Δήλωση με εξαιρετικό νόημα για την συνεχιζόμενη γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου αφού τώρα η Ρωσία δεν έχει Γιέλτσιν…

Για την ένταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσσοβο, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitri Rogozin, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “RussiaToday” (RT), είπε πως η συμμαχία προκαλεί ένα νέο επεισόδιο στην περιοχή.

«Είναι το  «λάθος» της σειράς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», είπε χαρακκτηριστικά ο ρώσος διπλωμάτης προσθέτοντας ότι, «οι συνάδελφοι της συμμαχίας δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της ανάμειξης τους σε αυτά τα επεισόδια». Ζήτησε από την ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή να είναι ουδέτερη και να μην βλέπουν σαν υπεύθυνους για τα αιματηρά επεισόδια μόνο τους Σέρβους.  Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ ότι .. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 20 σχόλια »

Δικαίωση Καμμένου, αρχίζει το κυνήγι…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Φαίνεται ότι ο Σαμαράς διάλεξε πλευρά. Σε λίγο περισσότερα.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 25 σχόλια »

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

            Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 –ακριβώς πριν από 180 χρόνια- δολοφονήθηκε από ελληνικό χέρι ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος. Ήταν ξημέρωμα, την ώρα που ο ευλαβής πολιτικός πήγαινε από Όρθρου βαθέος στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο. Ως ένα σύντομο πολιτικό μνημόσυνο στον δημιουργό και ανορθωτή της Νεωτέρας Ελλάδος ας θυμηθούμε ορισμένα στοιχεία από τη ζωή και την προσφορά του.

Ο Κερκυραίος κόμης Καποδίστριας πίστευε ότι ο Ελληνισμός θα αναγεννηθεί μόνον αν παραμείνει ριζωμένος Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 8 σχόλια »

Νέα κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί – Επιστροφή διαμαρτυρίας 10 βουλευτών της κυβέρνησης στον Ραγκούση!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Νέα κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τα ταξί.

10 βουλευτές απέστειλαν επιστολή στον Ραγκούση και την κοινοποίησαν στου Μαξίμου, καθώς εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Ραγκούση για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές (που προέρχονται κυρίως από εκλογικές περιφέρεις της επαρχίας) καλούν το Γιάννη Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους ιδιοκτήτες των ταξί.

Παράλληλα θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για τη ρύθμιση που αφορά τη μεταβίβαση της άδειας τους στο κράτος και προτείνουν να ληφθούν υπόψη στο άνοιγμα έχοντας πληθυσμιακά κριτήρια. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 5 σχόλια »

Έλληνας Μπρέιβικ ο Ψαριανός;;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Αναδημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Ψαριανό, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, από το μπλόγκ “Κόκκινος Ουρανός”. Μια “επιστολή”, που αξίζει τον κόπο να της ρίξουμε μια ματιά.
Αξιότιμε κύριε βουλευτά,

Συγκινήθηκα ιδιαιτέρως για τις πρόσφατες ερωτήσεις σας στη Βουλή, όπου ζητήσατε την κατάργηση του αγιασμού και της προσευχής στα Σχολεία και την κατάργηση του σώματος των στρατιωτικών ιερέων. Είναι παρήγορο ότι άτομα οξυδερκή σαν και εσάς αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι δυνατόν τον ελληνικό λαό να τον απασχολούν θέματα ήσσονος σημασίας, όπως η οικονομική κρίση, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η ανεργία, οι απολύσεις και λοιπά ανούσια, μικρά και ασήμαντα πράγματα, την στιγμή που το καυτό πρόβλημά μας σήμερα, είναι η αδικαιολόγητη εμμονή των Ελλήνων σε αναχρονιστικά και παρωχημένα μοντέλα που καθιστούν την σύγχρονη πολυπολιτισμική Ελλάδα ένα ‘θεοκρατικό καθεστώς’, όπως πολύ σωστά είπατε.
Θα σας ήθελα όμως πιο ριζοσπαστικό. Πιο αποφασισμένο. Πιο φάιτερ. Διότι με την κατάργηση του αγιασμού και των στρατιωτικών ιερέων δεν λύνεται το Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 31 σχόλια »

Ο αξιόπουστας επιτίθεται στην κυβέρνηση (βίντεο)!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Ολονύχτιες συσκέψεις Βενιζέλου με Υπουργούς για την αντισυνταγματική εργασιακή εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Μέχρι αργά το βράδυ διήρκησε η συνάντηση Βενιζέλου με Υπουργούς της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, ένα θέμα που παραπέμπεται στο νέο έκτακτο Υπουργικό της Κυριακής.

Να θυμίσουμε ότι απο το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση – με τον συνταγματολόγο Βενιζέλο – “διαπίστωσαν” ότι η διάταξη είναι αντισυνταγματική.

Στη σύσκεψη συμμετειχαν Υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Ρέππας και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτελεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου, αύριο, στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Βενιζέλου με την τρόικα μετά το μεσημέρι αλλά και την Κυριακή στο υπουργικό συμβούλιο.  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 21 σχόλια »

ΠΡΟΤΑΣΗ γιά το Παλλαϊκό Προσκλητήριο, την Δευτέρα στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, στις 7 μ.μ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους
Πιττακός ο Μυτιληναίος (~ 650-570), εκ των 7 σοφών της Αρχαίας Ελλάδος

Γραφει ο Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

Σε εποχές κρίσης, νέες έννοιες αναδύονται, ενώ κάποιες παλιές και δυσλειτουργικές απορρίπτονται. Στρατηγική είναι η παραγωγή μίας σειράς αποφάσεων, που διαχρονικά καθοδηγούν τις πράξεις κάθε οργανισμού, μέσα στο πλαίσιο της σύζευξής του με το περιβάλλον του. Επειδή οι ​​αποφάσεις τούτες είναι ενέργειες, έτσι και η ίδια η στρατηγική είναι δράσις, όχι απλά η περιγραφή της δράσης. Στον τομέα της παραδοσιακής στρατηγικής, Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 7 σχόλια »

Υπήρχε περίπτωση να μην ήταν “οικονομικός μετανάστης” ο βιαστής της μάνας από την Γλυφάδα;;;

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Βίντεο, που αποκαλύπτει το πρόσωπο ενός από τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας με τα καλάσνικοφ, που πραγματοποιεί νυχτερινές επιδρομές μέσα στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως στα νότια προάστια, έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συμμορία αποτελείται… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: | 35 σχόλια »

3.896.826,16€ για…. διακίνηση εφημερίδων…

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Μέχρι και τα μεταφορικά για τα έντυπα των χρεωκοπημένων εκδοτών επιβαρύνονται οι Έλληνες πολίτες!!

3.896.826,16€ πληρώσαμε για την διακίνησή τους μέσα σε δύο μήνες.

Κατά τα άλλα κόβουν το ρεύμα από ανάπηρο πολέμου, επειδή δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Καθάρματα…

Δ.Μ.

http://filotimia.blogspot.com/2011/09/389682616.html

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

Οι μαζορέτες δεν βρήκαν τον δάσκαλό τους !!!

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

γράφει ο οπωπητήρ
Ήταν μια Φιλαρμονική.
Και ήθελε δασκάλους.
Για τα Όργανα.
Και για τις Μαζορέτες.
Μόλις τέλειωσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, υπέβαλε ευσεβάστως το αίτημα:  «Παρακαλούμεν όπως εγκρίνητε…» – και τα τοιαύτα.  5 Ιανουαρίου η αίτηση «χορήγησης βεβαίωσης για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου» είχε κατατεθεί.  Στο ΑΣΕΠ.  Που, φαίνεται, ζαλίστηκε από τον καταιγισμό των γενικών πτώσεων.  Και από πτώση σε πτώση, καθυστέρησε να διατυπώσει την πρότασή του.  Αλλά στις 4 Απριλίου είπε το «ναι».  Και εδέησε να στείλει την πρότασή του στο «αρμόδιο» Υπουργείο.
Τα Όργανα, φιμωμένα, περίμεναν τους δασκάλους τους.  Το ίδιο και οι Μαζορέτες.
Αλλά τι είναι 3 μήνες σιωπής μπροστά στη σοσιαλιστική αιωνιότητα;  Μπροστά στο τιτάνιο έργο της σωτηρίας της Πατρίδας;  Εκεί Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

Κατέθεσε την επίκαιρη ερώτηση για το ΤΤ και την οικογένεια Παπανδρέου ο Σάββας Αναστασιάδης. Ο Βενιζέλος ή θα “δώσει” τους Παπανδρέου ή θα καταστεί συνένοχος.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

https://i2.wp.com/images.inews.gr/62/savvas-anastasiadis-den-peithoun-oi-exangelies-vougia-magkrioti.jpgΜαστρικά τους παγίδευσε ο Σάββας Αναστασιάδης αφού θεώρησε δεδομένο ότι η διοίκηση του ΤΤ θα απαντούσε αερολογίες. Έτσι, με την επίκαιρη ερώτηση υποχρεώνει τον Βενιζέλο να πάρει ξεκάθαρη θέση. Την ίδια στιγμή που ο ΥΠΟΙΚ έχει ανοίξει και μέτωπο με τον προκάτοχο του όπως αποκαλύψαμε προγενέστερα.

Διαβάστε την επίκαιρη ερώτηση του Σάββα Αναστασιάδη που η έρευνα του έφερε στο φως την αποκάλυψη μίσθωσης ακινήτου της πεθεράς του Ανδρέα Α. Παπανδρέου… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 5 σχόλια »

Εθνική προδοσία με σχέδιο η υπαγωγή στο ΔΝΤ (βίντεο). Και όμως, είναι ακόμα κυβέρνηση…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Έρανος στη Ρόδο για τον Πάγκαλο

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Έρανος στη Ρόδο για τον Πάγκαλο

Αφού δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα

Ρόδος: Έρανο ξεκίνησαν Ροδίτες στο χώρο της λαϊκής αγοράς για τον αντιπρόεδρο  της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, που δεν είναι σε θέση να πληρώσει το «χαράτσι» για τα ακίνητα που ψήφισε ο ίδιος στη βουλή.

Προκειμένου να μην πάει φυλακή, αφού δεν θα το πληρώσει όπως ο ίδιος είπε στο mega, Ροδίτες φίλοι του που επιθυμούν να συνεχίσει το θεάρεστο κυβερνητικό του έργο αποφάσισαν να κάνουν έρανο στήνοντας δίσκο.  Έτσι οι πολίτες που επισκέπτονται τη λαϊκή αγορά ρίχνουν τον οβολό τους για να γλυτώσουν  τον κ. Πάγκαλο από τη φυλακή, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό που δεν είναι ευκαταφρόνητο, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 5 σχόλια »

Άνθρωπος του Παπανδρέου στο κόλπο του αιώνα!

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Ζωτικό ρόλο στην «μπίζνα του αιώνα», στη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και υποδομών της χώρας, επιδιώκει ο -εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου- επιχειρηματίας κ. Νίκος Μουρκογιάννης, περίπου 26 χρόνια μετά την πρωταγωνιστική και επικερδή ανάμειξή του στην «αγορά του αιώνα» του 1985 με 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16!!!Ο κ. Μουρκογιάννης, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (!!!) τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συνεργάζεται… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: | 58 σχόλια »

Πανεπιστήμιο, η νέα Πρύτανις και ο…Αντώνης Σαμαράς!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Τελικά όπως φαίνεται ο ΓΑΠ με την περίφημη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του έκανε και ένα καλό.Όποιος έχει υπομονή και χρόνο ψάχνοντας στις διάφορες υπηρεσίες και δημόσιους οργανισμούς μπορεί να ανακαλύψει εκπληκτικά πράγματα.

Δείτε τι ανακαλύψαμε πρόσφατα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 12 σχόλια »

Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεπροβάλλει – Θα διαρκέσει; – Μέρος Γ’

Αναρτήθηκε από τον/την Alkimos στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

Τα γεγονότα αποκαλύπτουν πως ο λαός μας έχει πέσει θύμα καιροσκόπων, τυχοδιωκτών, και υπερφίαλων «στοχαστών».

Αν και είναι σοφό να παραμένει κανείς προσγειωμένος και να κοιτάζει απλά τη δουλειά του φροντίζοντας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του σαν άνθρωπος και σαν πολίτης, χωρίς περιττές φιλοσοφικές περιπλανήσεις που δεν οδηγούν πουθενά, οι περιστάσεις κάνουν εντούτοις και τον ποιο συνετό άνθρωπο κάποτε να παραφρονεί. Όταν χαθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, τότε λογικό είναι να επιχειρήσει ο κάθε νοικοκύρης να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Να κάνει και να ασχοληθεί με πράγματα που κάτω από διαφορετικές συνθήκες ούτε που θα τα άγγιζε… Αυτό έχει συμβεί και σήμερα. Η ανασφάλεια και το φυσικό ένστικτο αυτοσυντήρησης μας κάνουν όλους να αναζητούμε διεξόδους. Αυτό δεν είναι τυχαίο…

Όλα δείχνουν πως κάτι συμβαίνει γύρω μας και ο καθένας έχει την υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στον εαυτό του και στη σφαίρα επιρροής και ευθύνης του, να καταλάβει τι συμβαίνει και να λάβει τα μέτρα του. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι έχει αποδειχτεί, δυστυχώς, πως οι θεσμικοί «φύλακες» έχουν εγκαταλείψει τα πόστα τους και επιδίδονται με περισσό ζήλο στο …πλιάτσικο. Άρα δεν μας μένει παρά να ανασκουμπωθούμε και να δούμε ο καθένας τι θα κάνουμε.

Δεν είναι λογικό όμως, προτού αρχίσουμε να …τρέχουμε, να κάνουμε πρώτα μια αξιολόγηση της κατάστασης;

Στη σειρά αυτών των άρθρων επιχειρώ να παρουσιάσω τα δεδομένα, που φανερώνουν, πως η προοπτική της “Εθνικής Ανεξαρτησίας – Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης” που έγινε σημαία της Μεταπολίτευσης, δεν ήταν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο GAP | Με ετικέτα: , , , , , | 8 σχόλια »

Αφού δεν το έκαναν άλλοι… το έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Ζητά εφέτη – ανακριτή για τις καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά

Να οριστεί εφέτης – ανακριτής που θα διερευνήσει τις καταγγελίες του πρώην μέλους της ελληνικής στατιστικής αρχής Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ζητά με αναφορά… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: | 19 σχόλια »

Η Ελλάδα στο στάδιο 2, 3 ή 4;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Η συνέντευξη δόθηκε το 1985 από έναν εκπαιδευμένο στις ανατροπές πράκτορα της KGB Yuri Bezmenov στον Γ. Edward Griffin.

Ο Yuri Bezmenov όρισε ακριβώς τα 4 στάδια που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα για τη μεταστροφή της σκέψης και της συμπεριφοράς ενός ολόκληρου πληθυσμού, από γενιά σε γενιά.

Η ιδεολογική υπονόμευση ή “δραστικά μέτρα”, έχουν ως στόχο να αλλάξουν την αντίληψη της πραγματικότητας, ώστε παρ όλη την πληθώρα των διαθέσιμων πληροφοριών, κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να έρθει σε λογικά συμπεράσματα! (για το συμφέρον και την υπεράσπιση, του εαυτού του, της οικογένειάς τουυ, την κοινότητά του ή τη χώρα του)
Είναι μια πολύ αργή διαδικασία πλύσης εγκεφάλου και χωρίζεται σε τέσσερα βασικά στάδια.

1. Αποθάρρυνση, πτώση του ηθικού, εξαχρείωση, “ αποηθικοποίηση”.
Διαρκεί 15 – 20 χρόνια για να σπάσει το ηθικό ενός έθνους. Γιατί τόσα χρόνια; Επειδή αυτή είναι η ελάχιστη περίοδος που απαιτείται για να εκπαιδευτεί μια ολόκληρη γενιά σπουδαστών στη χώρα του εχθρού σου. Μια γενιά που εκτίθεται στην ιδεολογία του εχθρού. Η μαρξιστική λενινιστική ιδεολογία έδρασε στο εύπλαστο κεφάλι τουλάχιστον 3 γενεών Αμερικανών φοιτητών, χωρίς να αμφισβητηθεί ή να αντισταθμιστεί από τις βασικές αξίες του αμερικανισμού, του αμερικανικού πατριωτισμού. Η Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 17 σχόλια »

Σοβαρότατες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στην αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος (προς το δυναμικότερο). Μόλις έχουμε τετελεσμένα, θα σας ενημερώσουμε γιατί οι εώς τώρα πληροφορίες είναι πραγματικά …εκρηκτικές!! Και τα μάτια μας δυστυχώς έχουν δει πολλά…

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 231 σχόλια »

Δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια: Θλιβερή Εθνική Επέτειος.

Αναρτήθηκε από τον/την Πατριωτικό Μέτωπο στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Πατριωτικό Μέτωπο

Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652

Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626

www.pamet.grpametopo@gmail.com

Το Πατριωτικό Μέτωπο, γυρίζοντας την ανέμη των σκέψεών του στη θλιβερή και αποφράδα ημέρα της άνανδρης δολοφονίας του Πρώτου Κυβερνήτη και αναγεννητή της Πατρίδας, Ιωάννη Καποδίστρια, σκύβει ευλαβικά το γόνυ, μπροστά στη μνήμη του.

Δόλιες ξένες δυνάμεις με Έλληνες εφιάλτες, ανέκοψαν το νήμα της ζωής ενός αληθινού Πατριώτη, ο οποίος τόσα πολλά θα μπορούσε να προσφέρει στην Πατρίδα μας και στο Έθνος των Ελλήνων.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, τιμώντας την προσφορά του και τη μνήμη του, αφιερώνει το καταρτιζόμενο Νέο Σύνταγμα, στον Μεγάλο Κυβερνήτη.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 37 σχόλια »

Η καταστροφική συμφωνία της 21ης Ιουλίου..

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα του Μνημονίου, που παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο ως η “σωτηρία” της χώρας από την κυβέρνησή της, τώρα έχουμε δύο ακόμα προγράμματα “σωτηρίας”, που, αν εφαρμοσθούν, δεν θα υπάρχει τίποτα για να σωθεί! Πρόκειται αφενός για το μεσοπρόθεσμο, αφετέρου για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Η τελευταία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως η λύση στο ελληνικό πρόβλημα, δυστυχώς όμως τα στοιχεία που σταδιακά έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ότι πρόκειται μάλλον για το τέλος της Ελλάδας!  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 2 σχόλια »

Κυβέρνηση: Οι μακάβριοι δούλοι των διεθνών ληστών

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011

Του Θύμιου Παπανικολάου

Οι δεκανείς των μαφιών του χρήματος (κυβέρνηση ανδρεικέλων), «σαλπίζουν τις τελευταίες προγραφές»: Μας αλυσοδένουν κάθε  κύτταρο και ίνα της οικονομικής, κοινωνικής, εθνικής και πολιτικής μας υπόστασης…

Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία όχι μόνο σε μια κόλαση ζωντανών νεκρών και λειψάνων , αλλά στο ζόφο της ψηφιακής φρίκης:   Οι ζωντανοί νεκροί και τα λείψανά τους (τα περιφερόμενα σαρκία τους) θα υποκατασταθούν με ηλεκτρονικά ψηφία…

Αυτό το μακάβριο μέλλον  σχεδιάζουν οι επιτελάρχες της διεθνούς ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας (Νέα Τάξη), με πρώτο θύμα την Ελλάδα, και εκτελούν τα πολιτικά τους υποζύγια στη χώρα μας με υπερβάλλοντα ζήλο, κυνισμό και θηριώδη αγριότητα.

Αφού έχουν χρεοκοπήσει τον ελληνικό λαό, αφού τον έχουν γδάρει (κυριολεκτικά) ζωντανό και καθημερινά οργανώνουν στρατιές φοροεπιδρομών, αγριότερες και από Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: