OLYMPIA

1 10 2011

“Πωλούνται” παράσημα…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 1, 2011

Μια χαρακτηριστική εικόνα από την χθεσινή συγκέντρωση των αποστράτων.
Δείτε την

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

e-Επιλογές της 30/09/2011

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 1, 2011

Βρε μπάς και είμαι ΚΚΕ ;;;
Οι προτάσεις για περιορισμό της σπατάλης στα κόμματα ενόχλησαν τον ΣΥΡΙΖΑ …
Ωμή παρέμβαση της Τρόικας στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης καταγγέλει ο Δ.Σ.Α
Συνυπευθυνότητα των κομμάτων εξουσίας και του ανώτατου άρχοντα στη σημερινή ζοφερή κατάσταση
Το Δεύτερο Κύμα της Κρίσης:Είστε Έτοιμοι;
Περί άρνησης πληρωμής του χρέους
Βιβλία εσόδων-εξόδων για όλους. Η χαρά του λογιστή.
Απόλυτη κάλυψη Σαμαρά στον Πάνο Καμμένο για τα CDS!!!
Παραλήρημα Μπεγλίτη εναντίον των απόστρατων στη Βουλή
Οι εθνικώς υπόλογοι του χάους!
Άθλιες μεθοδεύσεις, περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλές Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση κα εξόντωση των ένστολων.
Και όμως, είναι ακόμα κυβέρνηση…

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

Απίστευτη πρόκληση στο δελτίο του MEGA! “Τι 26 τι 36 δις το έλλειμμα”!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 1, 2011

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/17-5-11-8-59-07-cebc-cebc.jpg?w=320&h=200

Φωτό: Ο θίασος επί σκηνής και η λεζάντα, μνημείο πολιτικού εκβιασμού και ψεύδους. ΑΥΤΟΙ έκαναν τον Παπανδρέου πρωθυπουργό…

Και τι δεν έγινε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA… Ξεσάλωσε η «θιασάρχης» και οι άλλοι παρατρεχάμενοι του δημοσιογραφικού μπουλουκιού των ειδήσεων των 8.  Δεν άφησαν ανακρίβεια για ανακρίβεια προκειμένου να τα βάλουν με την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και προσωπικά με τον Παυλόπουλο που τον εγκαλούσαν για…αντάρτικο στην εφεδρεία, την ώρα που και ο Βενιζέλος παραδεχτηκε την αντισυνταγματικότητα της! 

Σου λέει:  Αρκετά τα βάλαμε με το Γιώργο –έπεσαν φυσικά και οι εντολές άνωθεν, αφεντικά είναι αυτά- άντε να τα ρίξουμε και στον Κ. Καραμανλή.  Σκεφθείτε την αφέλεια και την απελπισία τους! Τα βάζουν τώρα με τον Κ. Καραμανλή, όταν δικαιώνεται πλήρως, και μάλιστα μέσα από τα δημοσιεύματα του ίδιου του Πρετεντέρη, ιδίως στα ΝΕΑ. Αλλά είπαμε: Αφεντικά είναι αυτά, εντολές δίνουν «και τα σκυλιά Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 30 σχόλια »

“Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος”, είπε ο κατοχικός ηγεμόνας!

Αναρτήθηκε από τον/την filologos10 στο Οκτωβρίου 1, 2011

http://wp.me/pWOiz-ioc

Αυτό δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντάς μας, ότι μπροστά στο σχέδιο που έχει να υλοποιήσει δεν θα υπολογίσει τίποτε απολύτως και φυσικά ούτε τον λαό!

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 22 σχόλια »

Ηλιακή καταιγίδα απειλεί τη Γη

Αναρτήθηκε από τον/την Alkimos στο Οκτωβρίου 1, 2011

Γιγάντια ηλιακή κηλίδα εγείρει φόβους για τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρικά δίκτυα

Είναι γνωστό ότι η δραστηριότητα των σκοτεινών σημείων του Ήλιου, των λεγόμενων ηλιακών κηλίδων, αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τη Γη αφού η ακτινοβολία που εκτοξεύεται από αυτά τα σημεία όταν τελικά φτάνει στη Γη προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων αλλά και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Πριν λίγα 24ωρα μια τέτοια κηλίδα, η 1302, άρχισε να δραστηριοποιείται με μεγάλη ένταση και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα στη Γη όταν η κηλίδα κατά την κίνηση του Ήλιου ευθυγραμμιστεί με τον πλανήτη μας.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι κάτι σύνηθες για τη γη και συμβαίνουν κάθε έντεκα χρόνια. Για ποιο λόγο όμως ανησυχούν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , | 10 σχόλια »

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “EURECA” , Ο ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 1, 2011

From HEIL GAP (or mind the GAP)
Το σχέδιο “Eureca” των “Roland Berger Consultants: “Eureca Project” έχει κάνει τον γύρο της αγοράς , τις δύο τελευταίες ημέρες.
Η προϋπόθεση του σχεδίου είναι ότι οι κερδοσκόποι , οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση , θα πρέπει να πάρουν πίσω τα λεφτά τους , ( εννοείται με κέρδος , εξάλλου για αυτό το λόγο , εκλέχτηκε ο ΓΑΠας ) και επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους », όπως λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, και τα ακίνητα ( και εδώ εννοείται : ότι μαζί με αυτά και τα κατασχεμένα ακίνητα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,
” άλλωστε για τους Αλβανούς λαθρο-εισβολείς , έχουν « παίξει » κάτι επιδοτούμενα δάνεια , μπουκιά και συχώριο )”.

Οι πωλήσεις των περιουσιακών μας στοιχείων θα αποφέρουν 125 διςεκ/μύρια .
Ο τετράπαχος υπουργός , φυσικά συμφωνεί στο ότι η Ελλάδα, ΠΡΕΠΕΙ να τα ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ στους Ευρωπαίους . ( βλέπε μεσοπρόθεσμο )
Τα έσοδα αυτά θα μπουν σε ένα ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο , και , θα χρησιμοποιηθούν για να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

τα ΤΣΑΚΑΛΙΑ τρωνε ωμο κρεας… Από το βιβλίο της Τσακάλου (Siemens)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 1, 2011

«Μια ιστορία από μέσα»

Ο Σταματάκος

Εξαιρετικά ενδιαφέρων είναι ο τρόπος με τον οποίον μιλά για τον «Σταματάκο» η συγγραφέας. Ας την αφήσουμε να μας πει η ίδια…

– «Ο κ. Σταματάκος απέπνεε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον, ευγενικής επικοινωνίας, «με το σεις και με το σας». Ήταν σημαντική προσωπικότητα, με διοικητικές ικανότητες, που ενέπνεε στιβαρότητα και κύρος. Απρόσιτος, όμως, και χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες».

– «Ο κ. Σταματάκος πάντα χρησιμοποιούσε κάποιον, έχοντας παράλληλα και κάποιον άλλον για μπαλαντέρ και απειλή ταυτόχρονα. Στρατηγική. Η ευφυΐα, η μηχανορραφία και η ραδιουργία, απερίγραπτα «όπλα» του για να πετύχει κάθε στόχο. Δεν δίσταζε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο προς την επιτυχία. Είχε αρχίσει τα πηγαινέλα στη Γερμανία και δούλευε εντατικά, γιατί κατεχόταν από άκρατη φιλοδοξία και όλες οι ενέργειές του αποσκοπούσαν στο επόμενο [more] βήμα και στην προαγωγή του στη διοίκηση της μητρικής εταιρείας».

– «Παρατηρούσα τον στόχο που είχε ο Σταματάκος να αντικαταστήσει τους περισσότερους που βρήκε στη θυγατρική εταιρεία με καινούργιους ανθρώπους, δικούς του. Έκανε συνεντεύξεις με πολλά άτομα, αλλά ποτέ δεν προσλάμβανε κάποιον με απείθαρχο χαρακτήρα. Όλοι για τους οποίους συναινούσε να προσληφθούν έπρεπε να είναι… υπό τη σκιά του «Καίσαρα».

– «Στις αρχές του Οκτώβρη του 1991, γεννήθηκε ο γιος του Σταματάκου στη Γερμανία και ψάχναμε να βρούμε πτήση για να φύγει εσπευσμένα. Η γυναίκα του, σε αντίθεση μ’ αυτόν, ήταν ζεστός άνθρωπος. Ίδιας ευφυΐας, αλλά εντελώς αντίθετης ιδιοσυγκρασίας. Χαρές, κακό, μετά τη γέννηση του γιου του! Γιατί μπορεί να το ‘παιζε κοσμοπολίτης, αλλά ήταν βαθιά Μανιάτης».

– «Ο Σταματάκος, λόγω του ότι είχε ζήσει τη μισή ζωή του στη Γερμανία, γνώριζε άριστα τους Γερμανούς και τη γυφτιά τους και τους έπαιζε στα δάχτυλα. Τους χειριζόταν πολύ άνετα. Μάλιστα, απ’ ό,τι είχα πληροφορηθεί, πολλοί από αυτούς τον φοβόντουσαν. Είχε τον τρόπο του ο Σταματάκος. Έφερνε εδώ τους Γερμανούς με τα δωράκια του, πήγαινε και τους τάιζε ψαρικά, γαρίδες κ.λπ. Με λίγες ελιές και κάνα-δυο κρασιά, τους είχε κερδίσει όλους! Λιγούρηδες αυτοί, όπως είναι, τρελαίνονταν… Ό,τι ήθελε τους έκανε».

– «Είναι 2000 και η δουλειά πλέον ρολάρει πολύ καλά, ο Σταματάκος μοιράζει το… μπαμπάκι μόνος του, χωρίς συνοδεία και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αυτό το παρατήρησα, γιατί είχε αρχίσει να μην πολυασχολείται με τα των κοινών θνητών, είχε πυκνώσει τις σχέσεις με εφοπλιστές και, γενικά, τον είχε βαρέσει το πολύ χρήμα στο κεφάλι. Αισθανόταν Θεός από την επιτυχία και τα λεφτά. Ένας κολλητός φίλος του, εφοπλιστής, του παραχώρησε μάλιστα μία σουίτα στο ξενοδοχείο του, για να γίνεται εκεί το αλισβερίσι και άρχισε να μην πολυέρχεται στην εταιρεία -πού τον έχανες, πού τον έβρισκες, στο Four Seasons ο Σταματάκος. Μάλιστα, μου είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα για την ταινία με γνωστούς Έλληνες μαϊντανούς, που θα κέρδιζε αργότερα πολλά Όσκαρ! Η αλήθεια να λέγεται!.. Μου ‘χε πει: «Θα τους μαγειρέψω πλάκα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το όνομα Σταματάκος». Ήθελε να φύγει και ν’ αφήσει καμένη γη…».

Η Δρακουλοοικογένεια

Η Αικατερίνη Τσακάλου στο βιβλίο της περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις σχέσεις του «Σταματάκου» με μέλη της «Δράκουλα-οικογένειας». Ιδού πώς:

– «Η Σωτηρίου Α.Ε. είχε αρμονικές σχέσεις με το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα, με προεξέχον πρόσωπο τον Δράκουλα. Όσο φωτεινότερο γινόταν το άστρο μας, δηλαδή τα κέρδη μας, για να εξηγούμεθα, τόσο συσφίγγονταν οι σχέσεις μας με τη δρακουλο-οικογένεια. Είχαν κάνει θραύση τα κινητά μας και θα έκαναν ακόμη μεγαλύτερη, αλλά από ένα σημείο και μετά, έγινε τόσο μεγάλη η εταιρεία που, από την πολλή σνομπαρία, δεν παρακολουθούσε τους ρυθμούς εξέλιξης των ανταγωνιστικών μοντέλων, με αποτέλεσμα να χάσουμε την αγορά».

– «Η Δρακουλίνα μάς είχε συστήσει να συνεργαζόμεθα με την εταιρεία δημοσίων σχέσεων ενός φιλαράκου της -του κυκλώματος, ξέρετε- τον Τρέσα. Ήταν πολύ συμπαθητικό άτομο, αλλά πολύ κομματόσκυλο, αδελφέ μου! Η δρακουλο-οικογένεια, τόσα ατελείωτα χρόνια, είχε στήσει τεράστιο δίκτυο. Ο Τρέσας είχε άμεση γνωριμία με τους υπόλοιπους κυβερνητικούς, που ενδεχομένως να ξέφευγαν του Σταματάκου. Είχε αναλάβει την περαιτέρω προβολή της εταιρείας, μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις, δεξιώσεις και άλλα παρόμοια. Κάποια στιγμή, αργότερα βέβαια από το 1999, γύρω στο 2005-2006, κάποια πουστιά πρέπει να είχε κάνει στον Σταματάκο και τον είχε εξοργίσει».

– «Οι κοινωνικο-επαγγελματικές επαφές του ήταν οι ανώτερες στον ελλαδικό χώρο. (Το λέω αυτό, γιατί αργότερα θα σας περιγράψω την πλάκα που ‘παθα εγώ με τους αντικαταστάτες του. Νόμιζα ότι ξαφνικά έπιασα δουλειά σε κομμωτήριο). Τηλεφωνικά κέντρα, ασύρματα τηλέφωνα, κινητά, μπαταρίες κινητών, ψυγεία, κουζίνες, βραστήρες, τηλεοράσεις, PCs… Δεν προλάβαινα να φροντίζω το νταβατζιλίκι της δρακουλο-οικογένειας, της οικογένειας του Λαλάκη και άλλων – μην κολλάμε μόνο στη δρακουλο-οικογένεια».

– «Η δρακουλο-οικογένεια μου έδινε παραγγελίες όχι μόνο για τη σουίτα αλλά και για εισιτήρια που έφταναν να πιάνουν μέχρι ολόκληρο πέταλο του σταδίου! Ήταν και εφευρετική η δρακουλο-οικογένεια. Το νταβατζιλίκι ήταν ποικιλόμορφο: άλλοτε λεγόταν σπόνσορινγκ, άλλοτε εισιτήρια, άλλοτε συνδρομή αγώνων, άλλοτε γάμοι και άλλοτε βαφτίσια… Πρέπει να παραδεχθώ ότι έχουν εφεύρει τρόπους… Δικαιολογημένα, θα μου πείτε, αφού τόσα χρόνια το έχουν αναγάγει σε επιστήμη».

– «Σε μένα ο Σταματάκος είχε δώσει ιδιαίτερη οδηγία – αποστολή, όπως λέμε «με το πιστόλι στον κρόταφο», να μην λείψει τίποτα στο δρακουλόσογο. Εν τω μεταξύ, δεν τους προλάβαινα, έπρεπε να παρατήσω τον όμιλο και να ασχολούμαι μόνο μ’ αυτούς. Ασταμάτητη η αιμορραγία… Ακόμη και τις κρατήσεις ξενοδοχείων που χρειαζόμασταν για τους φιλοξενούμενούς μας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπόδειξη ξενοδόχων από τη Δρακουλίνα τις κάναμε. Μέχρι και πωλητή κομπολογιών μάς σύστησε…».

– «Η Δρακουλίνα σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο. Μου ανέθεσε για άλλη μια φορά να μην λείψει τίποτα στο υπό ίδρυση γραφείο της. Εμένα, φυσικά, δεν μου έπεφτε λόγος και δεν είχα κανένα πρόβλημα για ό,τι προϊόν ήταν διαθέσιμο».

Οι… πρώην

Από θέση… παρατηρητή η συνεργάτιδα του «Σταματάκου» παρατηρούσε τις σχέσεις του με μέλη της τότε Κυβέρνησης, που μάλλον ήταν στα… τελευταία της. Πάρτε μια γεύση:

– «Με τον Λαλάκη είχαμε συνεχώς δουλειές, γιατί δεν τέλειωναν ποτέ οι ανάγκες του -αλλά και των συγγενών, των παιδιών, των σφουγγοκωλάριων και των αυλικών του- για οικιακές συσκευές. Ο Λαλάκης είχε αδυναμία στις… σακούλες σκουπιδιών και στις «εξαγωγικές δαπάνες». Η πλάκα είναι που το παίζει θιγμένος τώρα και θα προσφύγει – λέει – στη Δικαιοσύνη για αποκατάσταση του ονόματός του».

– «Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησαν συναντήσεις τόσο με τον Ραβίνο όσο και με όλο το επιτελείο του, καθώς επίσης και με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, γιατί ήταν στο πόστο που μας αφορούσε. Αυτός άφησε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε τη γραμματέα του. Πολύ πρωτότυπο! Μετά την… έστειλε κι αυτή και η ζωή συνεχίστηκε. Μάλιστα, στον Κλούνεϊ ο Σταματάκος είχε πάει και τον πρόεδρο της μητρικής, τον von Karayan. Ο Κλούνεϊ ήταν ένα από τα… χιλιοταϊσμένα παιδιά, που το παίζει high σήμερα, με ύφος ακέραιου».

– «Όσο, όμως, για κάποια χρόνια ήμασταν στο ζενίθ, όλοι οι υπουργο-βουλευτο-νταβατζήδες, οι οικογένειές τους, οι συγγενείς τους, οι γκόμενές τους κ.ο.κ. έδιναν τις τηλεφωνικές παραγγελίες τους και έπαιρναν τον ανθό των μοντέλων – free, εννοείται. Ο Σταματάκος τα ‘δινε αφειδώς».

– «Το σόι του Λαλάκη, γαμπροί, κόρες, ξαδέλφες, δεν τελείωνε με τίποτα (αμάν η γυφτιά του και όλων αυτών)! Πού να φανταζόταν ότι θα του επιφύλασσε η ζωή τέτοιους τίτλους, θέση, χρήματα… Είχα ακούσει ότι ο αείμνηστος ευεργέτης του τον χρησιμοποιούσε για το κρέμασμα των κουρτινών του, λόγω ύψους, καταλαβαίνετε… Και φτάσαμε τότε να κάνει και τον γαμπρό. Διάλεξε, όμως, τον ανθό της λάσπης του Κολωνακίου. Έχω προσωπική άποψη για την μαντάμ. Δεν είναι και κανένα μυστικό, όλοι το γνωρίζουμε. Κατά τη διάρκεια της αρχικής γνωριμίας του με την κυρία, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας η γυναίκα του, αλλά λόγω της θέσης του, το θάψανε».

Οι… επόμενοι

Ασφαλώς σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης παρατηρούνται και αξιοσημείωτες αλλαγές. Διαβάστε πώς τις έζησε αυτές τις αλλαγές η συγγραφέας:

– «Προφανώς, είχε πέσει σήμα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, γιατί αρχίσαμε να συσφίγγουμε σχέσεις με τον καθηγητή κ. Αθώο, προσωπικότητα του μέλλοντος. Τι καθηγητές είναι αυτοί, της αρπαχτής; Προς το τέλος του 2003, είχε πέσει και πολύ gala dinner… Μάλλον θα μιλάγανε για τα τσιμπούσια του 2004».

– «Εκείνη τη χρονιά δέχθηκε μεγάλες πιέσεις ο Σταματάκος. Από τον υπεύθυνο ταμία της επικρατούσης ομάδος, ονόματι Καρανίκο, κλασικά από τον Λαλάκη, από τον Κλούνεϊ και από τον αρμόδιο στα Καρουζέλ, συμμαθητή του, Γεωργαντά (τον χοντρό). Δεν προλάβαινε να πηγαινοέρχεται ο Σταματάκος. Είχε αρχίσει η παρακμή τους και βιάζονταν να πάρουν τη μερίδα του λέοντος, διότι από άποψη χρόνου ήταν στο μεταίχμιο. Μέσα στο 2004, φούντωσε το γλέντι. Είχαν αφηνιάσει οι επόμενοι μαϊντανοί και τον είδα τον Σταματάκο πολύ πιεσμένο. Δεν προλάβαινε τα «σκουπιδο-δρομολόγια».

– «Φύγανε εκατομμυριούχοι οι προηγούμενοι, με πρώτο μάγκα τον Λαλάκη, και ήρθαν τα άλλα πεινασμένα, αδηφάγα λεβεντόπαιδα να μας σώσουν… Όπως σας είπα, ο Σταματάκος, που το ‘παιζε σε διπλό ταμπλό και γνώριζε εκ των προτέρων το μελλοντικό σκηνικό, τάισε μέχρι σκασμού τον καθηγητή κ. Αθώο. Αυτός την έβγαλε καθαρή, ούτε που ακούστηκε το όνομά του. Μάλιστα, σε ένα παραλήρημα ψεύδους και κατάφορης υποτίμησης του ελληνικού λαού, είπε πως… τον ζει η γυναίκα του. Άλλο τσιμπούρι μας αυτός…».

– «Θυμάμαι μια φορά, σε κάποιο τέτοιο δρομολόγιο προς το σπίτι του Μακεδονάκη, δεν πρόλαβε να φτάσει το εμπόρευμα και έσκασε βόμβα στο σπίτι του. Τι πλάκα κι αυτή που πάθανε τόσο ο Σταματάκος που μετέφερε το εμπόρευμα, όσο και ο Μακεδονάκης – ξέρετε, ο στενός φίλος της Δρακουλίνας».

– «Ένα άλλο, επίσης χρυσοπληρωμένο παιδί ήταν ο ξάδελφος του χοντρού, ο Διαμαντίου, που ήταν στο υπουργείο Καρουζέλ. Τι παρωδία κι αυτή! Ήταν, υποτίθεται, φίλοι με τον Σταματάκο, αλλά αργότερα, στην προσπάθειά του να διαψεύσει ταξίδια κ.λπ., έφτιαξε εισιτήριο-μούφα, με την κλασική αντίδραση του θιγμένου… Φίλοι ήταν, όντως, αλλά με αντίθετη φορά απ’ ό,τι συνήθως ερμηνεύεται η φιλία. Ο ένας προσέγγισε τον άλλον μετά την επαγγελματική σύμπνοια και κατανόηση. Μετά, ακολούθησαν οι υποτιθέμενες φιλικές σχέσεις των ίδιων και των παιδιών τους, τη στιγμή που είχαν κοινό παρονομαστή την αποπομπή τους από τις γυναίκες τους».

Οι δημοσιογράφοι

Ασφαλώς σε κάθε….πολιτικο-οικονομικό θρίλερ εμφανίζονται και κάποιοι «δημοσιογράφοι». Η Αικατερίνη Τσακάλου περιγράφει δύο απ’ αυτούς στο βιβλίο της:

– «Δεν το ‘χα πιάσει ότι υπάρχουν δουλειές για τις οποίες πληρώνεσαι για να μην κάνεις τίποτα!.. Ωραίο! Και όλα αυτά τα παλικάρια, αυτά που γνώρισα εγώ τουλάχιστον -και πρέπει να ομολογήσω ότι λίγα είναι αυτά που δεν γνώρισα- έχουν και άμεμπτο ύφος. Τι μαθαίνει κανείς… Ήταν, όμως, συνεπέστατοι στις ημερομηνίες μισθοδοσίας. Ένα από τα δημοσιογραφάκια που παρήλαυναν για τον -κάθε άλλο παρά πενιχρό-οβολό της Σωτηρίου Α.Ε. ήταν ο Χτικιαρίδης. Αυτός τώρα τελευταία έγραφε και άρθρα κατά της διαφθοράς… Έκανε και ανακαλύψεις που τις έγραψε σε βιβλίο ο ποιητής… Πρόσεχε, φίλε, σέρνονται και τιμολόγια… Είχαμε πάρε-δώσε και μ’ αυτόν τον πανίβλακα, τον Βασιλείου, που ‘βγαινε κάθε μέρα στις τηλεοράσεις και έλεγε ανέκδοτα. Ήταν αδύνατον να πει κάτι σοβαρό».

ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ;;; ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ;;;
ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ;;; να μην ρωτησω?
Ο Τζαβαρας, δεν ειχε ζητησει να επεμβει ο εισαγγελεας? Μαιο.. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ??
Ο Λαλάκης, ο Σταματούκος, ο Πανίβλακας και άλλοι…
ΠΠ

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

Ο Καραϊσκάκης απαντά…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 1, 2011

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

Όλη η αλήθεια για τη διαμαρτυρία των αποστράτων 30-9-2011

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 1, 2011

Εκπληκτικό αφιέρωμα για την κινητοποίηση από το “Στοχασμός – Πολιτική”
Περιγραφή του επεισοδίου, για το οποίο ο κ. Μπεγλίτης, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, αναφέρθηκε σε «ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες»:
«Τέτοιοι τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας και υβρίζουν θα παταχθούν άμεσα», 
«Δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο» 

 
Αυτοί είναι οι τραμπουκισμοί και οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

CDSντιντι εεε ντιντι γαβ γαβ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

1. Χαρηκα για τον Πανο. δεν ξερω ποσα χαρηκε ο ιδιος. και μιλαω σοβαρα… και υπερ του !

2. κανω κατενατσιο στη ΝΔ και τις δηλωσεις…

3. Ο Χ”νικολιτσας, εχει θεμα με τον Ακη και αγωγες- Υποβρυχια ! , οποτε.. οπου βρει συμμαχο τον βγαζει στο μικροφωνο !! ΝΑΙ ?? μην μπερδευομαστανε….! Σιγα μην αγαπησε τον Πανο ετσι ξαφνικα… το ΜΟΝΟ καλο ειναι οτι εχει ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ να ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ.. διοτι ειναι αποκλεισμενος !.. ο σκοπος αγιαζει τα συγκεκριμενα μεσα .!

4. Ολα θα πεσουν πανω τωρα… ΕΓΩ ΘΑ ΠΙΕΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !! προσωπικα η ΝΔ εχει Κουρευτει κατα 90% ! PSI – αυτο με τις “ατμοσφαιρες” !!! σαμπρελλα.

5. Οι κυριλε φλωροι και μνημοδανειακοι αλλα και συναινετικοι της ΝΔ ειναι ΠΟΛΛΟΙ !!!… ΝΑΙ ? ΠΑΡΑ Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 7 σχόλια »

Καποιοι πρεπει να ερευνουν και εκφραζονται “εξω”: Αλληλεγγύη στην Ιταλία που δέχεται την ίδια επίθεση…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Αγαπητοι blog-o-φιλοι…
Το «Ελληνικο γεγονος» (τα τεκταινομενα στην Ελλαδα) μας εχει απορροφησει ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ !! Ειναι ανθρωπινο καθ’ οτι «γεγονοτα» αναφυονται καθημερινα και καποιοι εξ ημων προθυμα τα ψυχο-μεγενθυνουν για «εμπορικους» λογους. Ανθρωπινο και αυτο, πλην επιζημειο !!
Εχουμε γινει ενδοσκοπο-μανεις, αλλως εσωστρεφεις, με κινδυνο να χασουμε -αν μη ηδη- την μεγαλη εικονα.
Σε αυτο δεν ειναι αμοιρος και αμετοχος και ο υπογραφων.

Χθες ανετρεξα λιγο στον Ιταλικο τυπο (Il Corriere) και αιφνιδιαστηκα διαβαζοντας τα «τρεχοντα της Ιταλιας» :

S&P taglia il rating di 11 enti locali (S&P περικοπτει την καταταξη 11 τοπικων φορεων/επαρχιων)
I trader? Più spietati degli psicopatici (Οι αγορες; Πιο αδιστακτες απο ψυχοπαθεις.) Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 7 σχόλια »

Η υβριδική κυβέρνηση Παπαβενιζέλου αυτοκαταργήθηκε.

Αναρτήθηκε από τον/την filotimiamirror στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Αυτά γράφουν στις ηλεκτρονικές σελίδες τους οι ναυ αρχίδες της κυβερνήσεως στα ΜΜΕ. Πρόκειται για το  ΒΗΜΑ και το ΕΘΝΟΣ. Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν. Η απορία μου όμως παραμένει. Τι ακριβώς θα κάνουν οι Παπαβενιζέλιοι κυβερνήτες μας;; Μόνο θα εισπράττουν το μισθό τους;;
Τςςς

http://filotimia.blogspot.com/2011/09/blog-post_729.html

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 12 σχόλια »

Άλλη μία μέρα καταθλιπτική…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

...Άλλη μία μέρα αγωνίας. Άλλη μία μέρα με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Πως φτάσαμε ως εδώ; Ποιός φταίει ; Η απάντηση εύκολη και αβίαστη. Ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός!!!! Από την αρχαιότητα ως σήμερα, σαν λαός, έχουμε δείξει αχαριστία και βλακεία (εγκληματική). Τι να πούμε και τι να θυμηθούμε; Τον εξοστρακισμό του Αριστείδη του Δίκαιου; Τη δολοφονία του Οδ. Ανδρούτσου; Τη φυλάκιση του Γέρου του Μωριά και άλλων καπεταναίων της Επανάστασης; Το ανάθεμα στον Ελευθέριο Βενιζέλο; Έτσι λοιπόν και το 2009 ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός έριξε από την κυβέρνηση της χώρας τον” δυνάστη”, τον “ανίκανο” Καραμανλή και ανέβασε τον “λαοπρόβλητο” και “σωτήρα” Παπανδρέου. Ο Καραμανλής λοιδωρήθηκε και εξευτελίστηκε, έγινε απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, από ξένες μυστικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 10 σχόλια »

Συνωστισμός υποψηφίων στην Α Θεσσαλονίκης σε καιρό κρίσης και… απαξίωσης

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Παρά την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και του ρόλου των βουλευτών, το…στριμωξίδι ενόψει εκλογών, πρόωρων ή στο τέλος της τετραετίας, δεν περιγράφεται!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, καθώς στην Συγγρού θεωρούν ότι μετά και την επιστροφή της τρόικας, την ανακοίνωση Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 12 σχόλια »

soy mujer, soy indígena y soy rebelde

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

soy mujer, soy indígena y soy rebelde

«ειμαι γυναίκα, είμαι γηγενής και είμαι επαναστατημένη»

Από τον αγωνα των Ζαπατίστας, αφιερωμένο στην Ολυμπία και σε όλες τις συγχρονες Τζαβέλαινες και Μπουμπουλίνες.

 

Misha

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 31 σχόλια »

Συνυπευθυνότητα των κομμάτων εξουσίας και του ανώτατου άρχοντα στη σημερινή ζοφερή κατάσταση

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Στις 24 Ιουλίου 1974 η Χούντα του Ιωαννίδη έχει καταρρεύσει και τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου, κάνουν εκτενείς αναφορές στον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι. Ο ερχομός του σηματοδοτούσε Εθνικές εκλογές και δημιουργία Νέου Συντάγματος. Κατά χιλιάδες οι Αθηναίοι πολίτες, με αναμμένες λαμπάδες έτρεξαν να τον προϋπαντήσουν, καταθέτοντας έτσι την αμέριστη εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Στις Εθνικές εκλογές που ακολούθησαν, λοιπόν, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό την αρχηγία του, εξελέγη πρώτο με ποσοστό 54,37%.Από τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, προέκυψε η Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή που επεξεργάσθηκε την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 και τον Ιούνιο του 1975 ψήφισε το Σύνταγμα του 1975 που ορίζει ως πολίτευμα της χώρας, την προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Όμως ο χρόνος που πέρασε από τότε, έχει πλέον αποδείξει πως το αναθεωρημένο Σύνταγμα… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: | 8 σχόλια »

Η Γερμανία πολώνει το λαό της… Τώρα που ξέρει ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ την Ελλάδα! (αποκλειστικό)

Αναρτήθηκε από τον/την filologos10 στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

http://wp.me/pWOiz-imV

Την Δευτέρα 4/10/2010 δημοσιεύτηκε άρθρο στο  The Christian Science Monitor με τίτλο:

Η Γερμανία ολοκλήρωσε την καταβολή αποζημιώσεων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κλείνοντας τον αιώνα της «ενοχής»

Λίγοι άνθρωποι στη Γερμανία αντιλήφθηκαν την Κυριακή, την τελική καταβολή αποζημιώσεων της χώρας ύψους 94 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μερικοί ιστορικοί λένε ότι είναι για το καλύτερο.

Της Isabelle de Pommereau, Ανταποκρίτριας / 4 Οκτωβρίου, 2010

Φρανκφούρτη
Για κάποιους ιστορικούς, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε την Κυριακή

Εν μέσω τίτλων των ειδήσεων που κυριαρχούσαν για την 20η επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας, η χώρα κρυφά σχεδόν εξόφλησε την τελευταία δόση των αποζημιώσεων εκείνων που της επιβλήθηκαν με τη Συνθήκη της Ειρήνευσης των Βερσαλλιών, πάνω από 92 χρόνια πριν. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 16 σχόλια »

Πώς Προχωράμε σε Στάση Πληρωμών Προς Το Κράτος.

Αναρτήθηκε από τον/την newdimensioncosmos στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Από το epam-hellas.gr Η στάση πληρωμών ξεκινώντας από τους έκτακτους φόρους και τα «χαράτσια» που επιβάλει η κυβέρνηση στο όνομα της τρόικας, είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση του λαού που δεν έχει σαν στόχο να γλυτώσει από κάποια υπερβολικά μέτρα. Έχει σαν στόχο να γλυτώσει από τους κυβερνώντες, την τρόικα και το καθεστώς που επιβάλλεται στην χώρα.

Γι’ αυτό και η στάση πληρωμών ξεκινά με την μη καταβολή των έκτακτων φόρων και έχει σαν στόχο την κατάρρευση της κυβέρνησης και των πολιτικών της, πριν προλάβουν να οδηγήσουν την ίδια την χώρα σε κατάρρευση. Αν τους επιτρέψουμε να περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα στην πράξη, τότε θα συνεχίσουν πιο αδίστακτοι. Τα μέτρα που σχεδιάζουν, φορολογικά, εισοδηματικά και άλλα έχουν σαν στόχο να αντλήσουν από την κοινωνία τουλάχιστον 22 δις ευρώ μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό σημαίνει μια περεταίρω μέση μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20%.

Γιατί αυτό; Διότι πρέπει να βρουν έως 31/12 τρέχοντος έτους άλλα 23 περίπου δις ευρώ για πληρώσουν τοκοχρεολύσια και ληξιπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Οι δόσεις που αναμένει η κυβέρνηση από την τρόικα δεν θα υπερβούν τα 13 δις ευρώ. Επομένως τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρεθούν από το λυντσάρισμα του νοικοκυριού και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Τα εισπρακτικά μέτρα «άμεσης απόδοσης», όπως αυτά των έκτακτων εισφορών, θα είναι απανωτά και χωρίς τελειωμό.

Πρέπει τώρα θα βάλουμε ένα τέλος. Το Σύνταγμα της χώρας δεν δίνει την δυνατότητα στον ίδιο τον λαό να προκαλέσει την διάλυση της βουλής, ώστε να μπει ένα τέλος στην κυβερνητική πολιτική. Αν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη είναι σίγουρο ότι θα είχε ήδη συμβεί. Ωστόσο, το δικαίωμα ενός λαού να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία την ανατροπή μιας κυβέρνησης είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα που σχετίζονται άμεσα με την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Με ετικέτα: | 37 σχόλια »

Ωμή παρέμβαση της Τρόικας στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης καταγγέλει ο Δ.Σ.Α

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Για «ωμή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης», κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη κλιμακίου της Τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις επαφές που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος τονίζει ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το λόγο και την ιδιότητα «υπό την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν στοιχεία για… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: | 64 σχόλια »

Άλλος ένας εκλεκτός συνεργάτης του κυρίου Παπακωνσταντίνου…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Εδώ και δύο χρόνια ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του διαδηλώνουν την ανοικτή διακυβέρνηση, την ανάπτυξη της πληροφορικής σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης και την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα απ’ αυτήν. Δυστυχώς όλα αυτά είναι λόγια αέρος ή κοινώς ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!! Για παράδειγμα η ΓΓΠΣ που διοικεί κάποιος κύριος Σπινέλλης ελέω Παπακωνσταντίνου. Τον τελευταίο χρόνο έχει αναβάλει την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης E9, ΤΡΕΙΣ φορές. Μάλλον, ο κύριος αυτός δεν έχει καταλάβει ότι αν δε μπορεί να εκτελέσει η υπηρεσία που διοικεί ένα απλό έργο, (την έγκαιρη ενεργοποίηση μιας εφαρμογής απαραίτητης για την εξυπηρέτηση του πολίτη), πρέπει να παραιτηθεί! Όμως στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ τέτοια ευθιξία δεν υπάρχει. Η πρώτη αναβολή έγινε για την 1/6 έως 30/6/2011, η δεύτερη για την 1/9 έως 30/9/2011 και η πρόσφατη για την 1/12 έως 31/12/2011. Κάποιος Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 8 σχόλια »

ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2011

Αναρτήθηκε από τον/την Περίοπας στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Διεξήχθηκε το Σάββατο 24 Σεπ 2011, η πρώτη πορεία τιμής με την επωνυμία ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2011, στην ευρύτερη περιοχή των Θερμοπυλών. Η εκδήλωση περιελάμβανε πορεία 24 χιλιομέτρων επί της διαδρομής της Ανοπαίας ατραπού, στην οποία συμμετείχαν 120 άτομα. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η απόδοση τιμής στο Λεωνίδα και του συμπολεμιστές τους, ως.. το απόλυτο, διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στην Πατρίδα. Η Ανοπαία ατραπός, όπως έχει προσδιοριστεί από τους ιστορικούς, ξεκινάει από το φαράγγι του Ασωπού ποταμού, στα ΒΔ του χωριού Δαμάστα, σε υψόμετρο 40 μ. περίπου και ανεβαίνει απότομα σε ύψος 850 μ. στο χωριό Ελευθεροχώρι. Από εκεί κινείται πάνω στο όρος Καλλίδρομο, φτάνει σε υψόμετρο 1117 μ. και κατεβαίνει μέσω Δρακοσπηλιάς ανατολικά του χωριού Θερμοπύλες, όπου συναντά την παλιά Εθνική Οδό στην τοποθεσία Αλπηνός, όπου ήταν η τρίτη πύλη της ισχυρής αμυντικής τοποθεσίας των Θερμοπυλών.Οι συμμετέχοντες προέρχονταν πρωτίστως από την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και του νομού Φθιώτιδας γενικότερα, ενώ υπήρχαν άνθρωποι από το Κιλκίς και τα Γιαννιτσά. Η διάρκεια της πορείας ήταν 5-6 ώρες, ενώ οι δρομείς ολοκλήρωσαν τη διαδρομή σε λιγότερο από δύο ώρες.
Λεωνιδας Τροπαιο2011
Η καλύτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν ο τερματισμός ανδρών της Ζ’ ΜΑΚ (της καλύτερης μονάδας του στρατού μας, οι οποίοι συμμετείχαν σε εθελοντική βάση με τον Διοικητή τους και τους Λοχαγούς τους) κα το προσκύνημά τους στο άγαλμα του Λεωνίδα, με την συμβολική απόθεση κλάδων τιμής και την αναφώνηση του συνθήματος ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, που αποτελεί και το μότο του εμβλήματός τους. Οργανωτές και συμμετέχοντες υποσχέθηκαν να ξαναβρεθούν στην επόμενη πορεία τιμής ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2012 και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε η εκδήλωση να διεξάγεται ετησίως και να εξελιχθεί σε δραστηριότητα διεθνούς βεληνεκούς.

ΠΗΓΗ : ta xalia

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

Τα γενέθλια της Μαργαρίτας και οι ευχές στ ο Facebook

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

margarita-papandreou.jpg

Σήμερα είναι τα γενέθλια της μητέρας του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Πάρα πολύ κόσμος της εύχεται στο facebook. Μάλιστα ένας Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 84 σχόλια »

Έρανο υπέρ Παγκάλου…έκαναν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Δάσκαλοι του Πύργου

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 25ης Μαρτίου δίπλα στο άγαλμα του Γέρου του Μοριά πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου Ηλείας.
Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για τη σημερινή κατάσταση στην Παιδεία αλλά και στην κοινωνία.Αποφάσισαν να επαναλάβουν την κινητοποίησή τους την Τρίτη 4 Οκτωβρίου παραμονή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην οποία συμμετέχει η ΔΟΕ.
Αξιοσημείωτη ήταν η πρωτοβουλία τους να κάνουν έρανο ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Θεόδωρο Πάγκαλο ώστε να πληρώσει τα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση τα οποία όπως δήλωσε αδυνατεί να τα πληρώσει…!!!


Στο κάλεσμα της διαμαρτυρίας το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου ανέφερε τα εξής : Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 9 σχόλια »

Η Διαδικασία Κατάσχεσης της Ιδιωτικής Περιουσίας Συνεχίζεται. Τρόποι Αντίδρασης.

Αναρτήθηκε από τον/την newdimensioncosmos στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Εδώ που φθάσαμε η μεμονωμένη αντίδραση στα φορολογικά μέτρα της κατοχικής κυβέρνησης είναι αναποτελεσματική. Η οργάνωση σε ομάδες πολιτών πιθανόν να αποτελέσει σοβαρότερο τρόπο αντιμετώπισης της φορολογικής λαίλαπας. Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω video.

Απείλει η Τρόικα με Απολύσεις ή Στάση Πληρωμών;

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

netakias.wordpress.com

Τις τελευταίες ώρες μας έχουν τρελάνει με ρουκέτες Εφεδρείας, φακέλλους απολύσεων που πάνε κι έρχονται, συσκέψεις επί συσκέψεων, διαπραγματεύσεις όλο το κλίμα δηλαδή που είχαμε πριν μας σώσουν στις 21 Ιουλίου 2011 μ.Χ.

Δυο πράγματα μπορώ να υποθέσω. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 18 σχόλια »

Ο σκανδαλώδης τρόπος είσπραξης του Ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η έναρξη αναγκαστικής εκτέλεσης με την ταμειακή βεβαίωση καταλογισθέντος ποσού,εάν προηγουμένως ο υπόχρεος δεν έχει λάβει ΠΛΗΡΗ γνώση της σε βάρος του καταλογιστικής πράξης (που εν προκειμένω συντελείται με την από 17/09/2011 εγγραφή του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου στις μηχανογραφικές καταστάσεις της ΔΕΗ), η οποία ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ αποτελεί νόμιμο τίτλο είσπραξης της οφειλής (ΕΣ Ι Τμ. 574/20081791/2007,1406, 994/2006, ΣτΕ1620/2005, 2282/2000).

Με απλά λόγια: Δεν επιτρέπεται η είσπραξη από τη EUROBANK ούτε η έναρξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας του φορολογούμενου με την ταμειακή βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας, εάν προηγουμένως ο φορολογούμενος δεν λάβει ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα που του αποστέλλει η διοίκηση, από το οποίο Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 3 σχόλια »

Κάθοδος του Ρωσικου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο! Έρχονται από τον βορρά και όχι από τα στενά…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Το σημαντικότερο, έχουν συμφέρον να επέμβουν σε περίπτωση παρενόχλησης της γεώτρησης, αφού έχουν υπογράψει την μεταφορά των υδρογονανθράκων. Ε ε έρχεται;

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 70 σχόλια »

“Ντου” σε δημοσιογράφους από τους απόστρατους. Έντρομος ο Μπεγλίτης στην βουλή δηλώνει ότι “θα τους πατάξει”!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

 

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΓΟΝΕ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Γράφει η Σοφία
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έγκριτη δήλωσή σας όσον αφορά την ευθύνη των βουλευτών για τη διάπραξη μέσω της ψήφου τους, του αδικήματος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ότι για οτιδήποτε λένε ή ψηφίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν τους αναγνωρίζεται καμιά  ποινική ευθύνη, θα ήθελα να σας θέσω τον εξής προβληματισμό:
Όπως γνωρίζετε κύριε Χρυσόγονε, ο φίλος σας υπουργός Βενιζέλος και ο πρωθυπουργός του αντιμετωπίζοντας ως φοροφυγάδες όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων επέβαλαν έναν ακόμα φόρο στα ακίνητα (πέραν των υπολοίπων 40 που τα βαραίνουν)  αυτή τη φορά μέσω ΔΕΗ.
Μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή για την ληστεία και εκδήλωση πρόθεσης άρνησης πληρωμής από τους πολίτες, έφεραν προς ψήφιση τροπολογία που επιβάλει Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 18 σχόλια »

EU: People vs Banks / Διεθνής κατακραυγή για τις μεθοδεύσεις Παπανδρέ ου – τοκογλύφων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 30, 2011

Dear friends across Europe,

1597_greek+girl_3_200x100.pngThe outrageous Greece bailout plan, written by bankers, floods banks and speculators with free taxpayer money and leaves Greece high and dry. Our finance ministers meet in 3 days, let’s send them a massive call to go back to the drawing board, and come back with a plan that bails out Greece, not the banks:

Sign the petition

Unbelievable, they’re doing it again. Our governments are giving even more free taxpayer money to banks!

Absolutely, we need to bailout Greece to save Greece, save Europe, and save the Euro. But the current bailout makes us the taxpayers pay back banks for 90% of their foolish investments. Greek people don’t get a cent of investment, and we give a ton of money to rich bankers. And even worse – 30% of our money will go to speculators who will actually make a massive profit from gambling on a bailout!

How on earth did our governments write a bailout plan that floods banks and speculators with our money and leaves Greece with nothing? The answer — they actually asked bankers to write the agreement. Our finance ministers are meeting in 3 days to decide on this plan

 

 

 

 

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: