www.olympia.gr

12 10 2011

Τρόποι αντίδρασης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2011

Από το Αγιοβασίλεμα

H Ελευθεροτυπία σήμερα αποκαλύπτει πως υιοθέτησαν το χειρότερο, το πιο εφιαλτικό σενάριο για τα χαράτσια της ΔΕΗ. Αυτοί οι φασίστες, προφανώς γνωρίζουν ότι πολλοί θα αρνηθούμε να πληρώσουμε και θα πάμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, οπότε ενσωματώνουν το χαράτσι σε ένα κοινό κοντύλι με το ρεύμα στερώντας μας τη δυνατότητα να το πληρώσουμε ξεχωριστά. Το κάνουν μόνιμο σε ετήσια βάση πλέον και το σημαντικότερο, η εντολή διακοπής του ρεύματος θα δίνεται μέσα σε 30 μέρες. Τα τομάρια τα σκέφτηκαν όλα…νομίζουν ότι τα σκέφτηκαν όλα δηλαδή….γιατί δεν υπολόγισαν το πιο απλό, ότι το ποτήρι ξεχείλισε.

Πρέπει να κάνουμε άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις. Εντάξει η θεωρία, ωραία όλα αυτά τα επαναστατικά και εκτονωτικά που συζητάμε σε όλο το διαδίκτυο, αλλά αυτά δεν μας γλυτώνουν , ούτε από τους χουντικούς, ούτε από τη δουλεία στην οποία μας έχουν εξαναγκάσει.

Προτείνω μερικές λύσεις που σκέφτομαι στα γρήγορα ( οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι οι καλύτερες και μακάρι οι συμμετέχοντες στην κουβέντα να σκεφτούν πιο Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Συνάντηση Παπανδρέου – Πάγκαλου

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 12, 2011

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο των διαδοχικών επαφών που έχει ο πρωθυπουργός με κυβερνητικά στελέχη.

Δεν έγινε γνωστό, αν ο Παπανδρέου παρακάλεσε τον Πάγκαλο να πληρώσει κανονικά το χαράτσι στα ακίνητα ή να τον προειδοποιήσει για την επερχόμενη σύλληψή του από τον Βενιζέλο!

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Σόρος κάνει έκκληση για το ευρώ! Επιστολή με ακόμα 95 ευρωπαίους

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 12, 2011

Επιστολή – έκκληση για ευρωπαϊκή συνεργασία προς επίλυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης απευθύνουν ο George Soros και ακόμη 95 επιφανείς ευρωπαίοι.

Η επιστολή έχει ως αποδέκτες τους ευρωπαίους ηγέτες και τα νομοθετικά σώματα των κρατών μελών, και ζητά αύξηση της συνεργασίας για μια «Ευρωπαϊκή λύση».

Την επιστολή υπογράφουν επιφανείς ευρωπαϊκές προσωπικότητες από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων, όπως ο ολλανδός αρχιτέκτονας Rem Koolhas, ο Ισπανός πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, Javier Solana και ο επίσης Ισπανός πρώην επίτροπος της Κομισιόν, Pedro Solbes.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκονται και οι Έλληνες κ. Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Στέλιος Ζαββός, επικεφαλής της Zeus Capital managers, η ελληνογαλλίδα κ. Καλυψώ Νικολαΐδη, η ελληνοελβετίδα κ. Maria Cattaui, ο επικεφαλής της Coca Cola 3E, κ. Γιώργος Δαυίδ, και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, κ. Γιώργος Βασιλείου.

Στην επιστολή αναφέρεται πως μέχρι να υπάρξει ουσιαστική συμφωνία θα πρέπει ΕΚΤ και EFSF να εγγυηθούν και να επανακεφαλαιοποιήσουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, κάτι που θα βοηθήσει τις χώρες που έχουν ανάγκη, να εκδώσουν ομόλογα τα οποία θα επαναπροεξοφλήσουν στην ΕΚΤ. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 8 σχόλια »

Ζητάνε την παραίτηση Μπερλουσκόνι – Σχέδιο πολιτικής ανατροπής του Ιταλού πρωθυπουργού!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 12, 2011

Εδώ και λίγους μήνες διαφαίνεται ένα ύπουλο σχέδιο το οποίο προωθείται στην Ιταλία, που έχει ως στόχο την ανατροπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Από τη μια τα σκάνδαλα με τις αιθέριες υπάρξεις, σκάνδαλα με βουλευτές, υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ιταλικές τράπεζες, προσπαθούν να ρίξουν τον Ιταλό πρωθυπουργό που εδώ και μήνες έχει διώξει κακήν κακώς τους διεθνείς οίκους, βάζοντάς τους ακόμα και στο «σκαμνί» για τις περίεργες κινήσεις τους.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Μπερλουσκόνι σε μια από τις τελευταίες υποβαθμίσεις έχει κατηγορήσει ανοιχτά τα ΜΜΕ της χώρας τους, ότι προωθούν ψευδή στοιχεία και πιέζουν την κυβέρνηση.

Ο Μπερλουσκόνι, παρότι έχει ανακοινώσει μέτρα λιτότητας ύψους 54 δις για τη μείωση του ελλείμματος, δεν έχει δει τις ανησυχίες και τις κερδοσκοπικές πιέσεις να αμβλύνονται.

Το τελευταίο χτύπημα έρχεται από τον Πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία του για το αν η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σε θέση να λάβει τις κρίσιμες αποφάσες που έχει ανάγκη η χώρα, περιλαμβανομένων των επείγοντος χαρακτήρα μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, εξέφωσε και μια σκληρή ανακοίνωση, μετά την χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει “μία αξιόπιστη απάντηση”. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 3 σχόλια »

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2011

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Εξειδικευμένοι με την ανθρώπινη συμπεριφορά  γιατροί,  όχι στο μακρινό παρελθόν,  αλλά πολύ σύντομα θα ασχοληθούν με το φαινόμενο Έλληνα. Ένα φαινόμενο, που όταν θα  αναλυθεί,  θα  βγάλει συμπεράσματα για την αφασία που τον δέρνει. Διότι μόνο αφασία  είναι αυτό , όταν χθες ακόμη έκαναν ουρά για να βάλουν βενζίνη μην χάσουν τίποτα,  αλλά από την άλλη  κάθε μέρα του βάζουν το ένα μέτρο μετά το άλλο , τώρα ρίξανε στο τραπέζι, ότι αν είσαι κάτω από 60 ετών  και είσαι ήδη συνταξιούχος  ή βγαίνεις σε σύνταξη δεν θα πληρώνεσαι, αυτός τρέχει να βάλει βενζίνη σε τιμή όσο όσο.! Δεν νομίζεται ότι αυτό το φαινόμενο χρήζει μελέτης;
Διότι μόνο σαν αφασία μπορεί  να εξηγηθεί αυτό.   Πως αλλιώς να το χαρακτηρίσεις αυτό; Πως;
Δεν είναι προς εξέταση όλα αυτά που συμβαίνουν γύρο του άλλα  αυτός το μόνο που κάνει  είναι να μπαίνει στην  ουρά στα βενζινάδικα , μήπως και δεν προλάβει να βάλει βενζίνη;   
Μα δεν είναι μόνο αυτά φίλε μου. Είναι και  άλλα. Διότι πως το εξηγείς εσύ να:
  1. Να τρέχει να αγοράζει μνημονιακά έντυπα, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι,  να του σερβίρουν πόσο καλά είναι τα μέτρα που τον σκοτώνουν. Αυτός  όμως συνεχίζει να τα αγοράζει με αποτέλεσμα να έχουν υψηλή κυκλοφορία και φυσικά κέρδη οι μεγαλοεργολάβοι αλλά αυτός μέρα με την Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 9 σχόλια »

Πράσινοι και άλλοι

Αναρτήθηκε από τον/την filologos10 στο Οκτωβρίου 12, 2011

Γράφει ο Αρισταρχος

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ ν’ αλλάξει ηγεσία. Και να μου το θυμηθείτε, τόχα γράψει πριν πολύ καιρό, αρχηγός του θα γίνει ο Γερουλάνος ο αδιάφθορος. Τον κρατάνε μακριά από την πολιτική φθορά, και τον προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού. Ο Μπένι πάει, τόκαψε το γάλα, από την πολύ εξυπνάδα που τον διακρίνει, συνελήφθη απ’ τον μικρό Jeffrey από την μύτη.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έβαλε την Ελλάδα στον αστερισμό της επαιτείας.

Μπορεί να άφησε ατιμώρητους όλους τους πολιτικούς της που κατάκλεψαν τον έρμο αυτόν τόπο.

Μπορεί να μας εμπαίζει ακόμη και τώρα με την λίστα των 3000 φοροφυγάδων, σε σημείο που να επεμβαίνει ο εισαγγελέας. Τάδωσα δεν τάδωσα. Και ποιος δεν τους πιστεύει.

Μπορεί, μπορεί, μπορεί πολλά μπορεί να έχει κάνει αυτό το κινηματικό κόμμα με όλη του την σημασία. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 5 σχόλια »

Σημίτης, τα βαμπίρ τραγουδούν ακόμα …

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2011

Το πιο αποτελεσματικό όπλο του νεοφιλελευθερισμού είναι η αποβλάκωση που έχει επιφέρει, η υποβάθμιση του δημόσιου λόγου κυρίως μέσω των ΜΜΕ σε επίπεδο πριν απ’ την αλφάβητο. Λες και, -λέγε-λέγε-λέγε- η ανθρωπότητα να έχασε τη μνήμη της, να ξεφορτώθηκε γνώσεις, φιλοσοφία, επιστήμη και να μπορεί να συζητά ωσάν τα βασικά να ‘ναι τα αταβιστικά της, τα αρχετυπικά της ή το πολύ τα γκλαμουριάρικα νεαντερταλιανά της. Λόγου χάριν ο ανταγωνισμός! μια έννοια που εκλαμβάνουν ως χρήσιμη ακόμα και άνθρωποι καλών προθέσεων. Σου λένε, πρέπει μια επιχείρηση να ‘ναι ανταγωνιστική, έτσι θα αντέξει. Ας αντιπαρέλθουμε το κόστος της ανταγωνιστικότητας για τους μισθούς κι ας δεχθούμε ότι προσπορίζεται την ισχύ της από άλλους παράγοντες. Αν λοιπόν η ανταγωνιστικότητα βοηθήσει μια επιχείρηση να αντέξει (κατ’ αρχήν) αυτό σημαίνει ότι (στη συνέχεια) θα την οδηγήσει να κατισχύσει μιας άλλης ανταγωνιστικής επιχείρησης. Κι αυτό θα συνεχίζεται ώσπου να ‘ρθει η σειρά της «δικιάς μας» να φαγωθεί από μιαν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: