www.olympia.gr Το φιλότιμο μας, θηλιά στον λαιμό τους, όχι στον δικό μας. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It’s Life itself. Ecosophy:

13 10 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Του  Δημήτρη  Καραγκούνη

Πολιτικού μηχανικού

Σε δρόμο του Βύρωνα υπάρχει μια μαρμάρινη πλάκα με τίτλο «ΑΠΟ  ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ», εννοώντας  τους Γερμανούς της κατοχής. Στην πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα  όσων είχαν εκτελεστεί από αυτούς.

Σήμερα βιώνουμε μια νέα κατοχή, όπου μπορεί τα πολυβόλα να μην θερίζουν Έλληνες πατριώτες, τους σκοτώνουν όμως οικονομικά, μαζί με τα όνειρα, το μέλλον των παιδιών τους, τις  ελπίδες τους.

Το έγκλημα αυτό έχει αυτουργούς τους υποτιθέμενους εταίρους μας στην Ε.Ε., και βασικά τους Γερμανούς και τον ΓΑΠ αλλά και συναυτουργούς τους υπουργούς και όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον στηρίζουν. Όλους αυτούς που χειροκροτούν όρθιοι τα εγκληματικά και ατελέσφορα μέτρα που ανακοινώνει αυτός και ο Βενιζέλος.

Στο Βύρωνα κυκλοφορεί η ιδέα να τοποθετηθεί μια άλλη πλάκα, με τίτλο «ΟΙ  ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ», με τα ονόματα των 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τα μνημόνια Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

Μαθήματα οικονομίας Καζάκη στο ALTER

Αναρτήθηκε από τον/την anarmodios στο Οκτωβρίου 13, 2011

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 10 σχόλια »

Ελληνικη και Μαύρη σημαία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Σε συνέχεια της σημερινής ανάρτησης ιστοσελίδας…

”Κρούσματα λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”

Θεωρώ ότι η ποιό ενδεδειγμένη αντίδραση την ημέρα της 28 Οκτωμβρίου είναι η ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας μαζί με μία μαύρη.

Ανέστης

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 16 σχόλια »

ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ (ΡΕΠΟΡΤΕΡ) ΙΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

https://lh4.googleusercontent.com/-g0OHVF9C26k/TXLLVMTF9aI/AAAAAAAAAxU/MGzhn4mWs5M/s400/gh.jpg“…Περιστατικά λιποθυμίας μικρών μαθητών από ασιτία σε σχολεία της πρωτεύουσας αποκάλυψε ο Σύλλογος Δασκάλων Α’ Αθήνας. Όπως δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μαριόλης, η σχολική κοινότητα ενός από τα Δημοτικά, που είδαν τους μαθητές τους να λυγίζουν από πείνα, θρήνησε πρόσφατα για τον πατέρα μαθητή που δεν άντεξε το βρόχο της ανεργίας και έδωσε τέλος στη ζωή του…”

Έρχεται η ώρα που πρέπει να διαλέξεις με ποιους θα πας, όχι γιατί το λέει το θυμικό σου ή ο Αριστοτέλης αλλά επειδή αυτό είναι το  προαιώνιο κάλεσμα σε όποια αντιπαράθεση ξεπερνά την εργασιακή ή κοινωνική ρουτίνα και περνά κατ΄ ευθείαν στα ορμέμφυτα της Επιβίωσης και  της Αλληλεγγύης απέναντι στην ομάδα, αγγίζοντας την πιο βαθειά υπαρξιακή απειλή: την αντιμετώπιση ΕΧΘΡΩΝ  που βρίσκονται  ήδη ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ…

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΦΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΑΡΜΟΔΙΟ»:

  • Ας κινηθούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων. Δεν σχηματίσθηκαν για να εξυπηρετούν τα υπαρκτικά  ή ψυχολογικά ή εξουσιαστικά αδιέξοδα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

Ν. Νικολόπουλος: ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

«Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Πολυνομοσχεδίου για το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε, κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιβάλλουν οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, αλλά και οι προκλήσεις εξόδου από την κρίση.

Η πλήρης αδυναμία της να πετύχει, έστω και έναν από τους στόχους που έθεσε διαδοχικά, σε συνεννόηση και συμφωνία με την Τρόικα, την οδήγησε στη σημερινή τραγικού χαρακτήρα παρέμβαση.

Το πολυνομοσχέδιο είναι μνημείο ωραιοποίησης μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας που στοχεύει:

  • Στην δραστική μείωση των μισθών των υπαλλήλων του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
  • Στις ομαδικές Απολύσεις μέσα από την Εργασιακή Εφεδρεία.
  • Στην φορολογική αφαίμαξη κυρίως των πολύ χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, μέσα από τη δραστική μείωση του αφορολόγητου.
  • Στην επιδείνωση της λειτουργίας της Αγοράς Εργασίας μέσα από την επέκταση των επιχειρησιακών και αδρανοποίηση των Κλαδικών Συμβάσεων.

Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, τα απανωτά δυσβάστακτα μέτρα, η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον, δεν επιτρέπουν ούτε ωραιοποιήσεις, ούτε λαϊκισμούς, ούτε υποσχεσιολογία.

Απαιτούν υπεύθυνες τοποθετήσεις και ρεαλιστικές δεσμεύσεις, που θα απαντούν θετικά στις προκλήσεις, του περιορισμού του κράτους και των δαπανών του, αλλά θα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 3 σχόλια »

Οι Συνδικαληστές ΜΙΛΗΣΑΝ! Σιγά το…ΠΡΑΣΙΝΟ καλσόν Κορίτσια!

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Οκτωβρίου 13, 2011

Ο Υμνος της ΓΣΕΕ!

netakias.wordpress.com

Εξωθεσμικές παρεμβάσεις επιχειρηματικών και εξωθεσμικών κύκλων προς την τρόικα, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατήγγειλαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, καθώς και των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, τοποθετούμενοι επί του πολυνομοσχεδίου ενώπιων των αρμόδιων Επιτροπών στη Βουλή.

Οι κοινωνικοί εταίροι εξαπέλυσαν πυρά κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκαν των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το επίμαχο άρθρο 37 (για τις συμβάσεις) είναι το ραντεβού με την πτώχευση και τονίζοντας ότι το Διεθνές Γραφείο Εργασίας έχει ήδη εκφράσει φόβους ότι η Ελλάδα θα επιμολύνει όλες τις χώρες τις Ευρώπης.
tanea.gr

Οι Τριμερής (τροϊκα) Θερίζει ζωές, θερίζει ψυχές αλλά ο Συνδικαλισμός στην Ελλάδα, είναι πιο ΠΑΣΟΚ από ΠΟΤΕ !

Περιμένετε την ΓΣΕΕ να κάνει μια νέα Haymarket Square;

Περιμένετε η ΓΣΕΒΕΕ να γεμίσει αγανακτισμένους;

Η ΕΣΕΕ; Γιατί δεν παίρνει το δρόμο του Λυμπερόπουλου;

Κι άντε οι πρώτοι συμπληρώνουν ένσημα στο πράσινο κόμμα.

Αυριο μεθαύριο δεν θα τους “ξεχάσει” η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Πάλι ΠαΣοΚ θα ψηφίσουν όλοι τους! Ούστ!

Αλλά τι αφελής που είμαι! Ο χειρότερος άνθρωπος στην Ελλάδα (των Λαμόγιων) είναι ο Λυμπερόπουλος…..

Δεν θα έρθουν οι κάλπες; Θα σα θυμάμαι και τότε…..Δεν ξεχνώ….

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

The_Way_Forward – Αυτο ειναι σχετικο… ( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ )

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Από τον Πόρτα – Πόρτα
The Way Forward
Moving From the Post-Bubble, Post-Bust Economy to Renewed
Growth and Competitiveness
Η Προταση Ρουμπινι να σωθει ο κοσμος ( με 1.3τρισ δολαρια ) χαχαχααααα
Τα βασικα σημεια

The solution basically boils down to three things, according to the paper (their words).

First, as Pillar 1, a substantial five-to-seven year public investment program that repairs the nation’s crumbling public infrastructure and, in so doing, (a) puts people back Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 5 σχόλια »

Τραβάνε τα μαλλιά τους στην BlackRock με αυτά που βλέπουν στις τράπεζες!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

https://i1.wp.com/www.24h.gr/sites/default/files/imagecache/FlowThumb/main_images/blackrock-2009-6-36.jpgΠαρά το βραχύ της εως τώρα διαδικασίας, οι ελεγκτές της BlackRock δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτά που βλέπουν. Και δεν μιλάμε για ψιλολοΐδια και μικροδάνεια αλλά για κολοσσιαία θαλασσοδάνεια που δινόντουσαν υπό καθεστώς αδιαφάνειας. Συγκεκριμενα:

  • Επισφαλή δάνεια μεταφέρονται σε offshore που όμως ανήκουν στην ίδια την τράπεζα για να μην εμφανίζονται στα αποτελέσματα!
  • Θαλασσοδάνεια με εξόφθαλμες καθυστερήσεις, ξεπλένονται μέσω “επαναδιαπραγμάτευσης” και εμφανίζονται ως ενήμερα.
  • Μεγάλες χρηματοδοτήσεις δόθηκαν εκτός διαδικασίας με διοικητικές εντολές και τώρα είναι επισφαλή! Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 13 σχόλια »

ΤΟ…ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Εξηνταέξι χρόνια μετά ο Περισσός  επιχειρεί να ξαναγράψει

την ιστορία με  τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

neleftheroglou@dimokratianews.gr

Πάντα η κομμουνιστική Αριστερά είχε το δικό της μοναδικό τρόπο να βλέπει και να γράφει την ιστορία. Να “εξαφανίζει” πρόσωπα και να κρύβει το ρόλο τους αλλά και το ρόλο της. Να δημιουργεί “θρύλους”  ακόμη και όταν οδηγούσε σε  θρήνους τους λαούς.

Σαν με ένα αόρατο σφουγγάρι να πέρασε και να έσβησε τα διαχρονικά της  εγκλήματα, με μια μονόπλευρη λήθη να λειτουργεί πάντα υπέρ της. Καθώς όποιος τολμούσε να θίξει τα “ιερά” τέρατα του κομμουνισμού, θα βρισκόταν στην «Ιερά Εξέταση» που έστηνε ο Περισσός όπως και το πάλαι ποτέ Κρεμλίνο. Γνωρίζω τους χαρακτηρισμούς που θα μου προσάψουν  περί ¨αντιδραστικού” κ. α. Τα ίδια έχουν βιώσει και δικοί της  άνθρωποι.

Τα εγκλήματα της ΕΣΣΔ σε βάρος των πολιτών  της ξεχάστηκαν και διαγράφηκαν εν μια νυκτί λες και δεν έγιναν ποτέ. Κανείς από τη Δύση δεν τόλμησε να τα αναδείξει Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 29 σχόλια »

Ρε προδότες….

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Ζητάτε από τον λαό που διαφθείρατε με τις “πολιτικές” σας να πληρώσει το μάρμαρο; Με όση φωνή μου έχει απομείνει μετά την αρπαγή της ζωής μου απ΄τα λαμόγια σας λέω: άντε να μαμηθείτε ντενεκέδες. Πληρώστε τα εσείς και τα κομματόσκυλα σας χαμένα κορμιά

Υ.Γ Επειδή ξέρω πως περιμένετε από την ΕΚΤ να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας (και ίσως και των όσων χρωστάνε) και να τυπώσει φρέσκο,  ψεύτικο, πληθωριστικό χρήμα) και μετά ο Μπένυ και ο Γοδεφρείγος να ανακοινώσουν ότι μας “έσωσαν” θα επαναλάβω κάτι που έχω πει στο παρελθόν: κοπέλες μου. Φαίνεται το κομπινεζόν και Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 6 σχόλια »

Κλείνει η ΣΕΚΑΠ; Θα το τολμήσετε και αυτό πράσινα όντα; Την καπνοβιομηχανία με την ισχυρότερη πατέντα στον πλανήτη;;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Σχέδιο της ΑΤΕ να πουλήσει το εργοστάσιο «κλειστό»

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

http://www.xanthinews.gr/2011/10/blog-post_7868.html
Το λουκέτο και η απόλυση όλων των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ΑΕ είναι το σχέδιο που υλοποιεί η κυβέρνηση για να απαλλαγεί από το βάρος της μεγαλύτερης συνεταιριστικής οργάνωσης της Ελλάδας. Η ΑΤΕ σταμάτησε να ασχολείται και να χρηματοδοτεί την εταιρία, και ήδη επιταγές της είναι στον «αέρα» με αποτέλεσμα η ΣΕΚΑΠ προκειμένου να κυκλοφορεί τα σήματά της να πληρώνει μετρητοίς το αυτοκόλλητο φόρου του κράτους!!! Με αυτήν την κατάσταση, ο Ξανθιώτης αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης και το ΠΑΣΟΚ, οδηγούν την άλλοτε κραταιά εταιρία στο λουκέτο και τον μαρασμό.
Μάλιστα στο σχέδιο εμπλέκονται και ορισμένοι πράσινοι συνδικαλιστές που προτείνουν την λύση του λουκέτου ως την «προσφορότερη» για τους εργαζόμενους!!! Θέλουν δηλαδή να κλείσει το εργοστάσιο πριν πουληθεί, να πάρουν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 6 σχόλια »

ΣΟΚ: Λιποθυμίες μαθητών από ασιτία σε σχολεία της Αθήνας!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 13, 2011

Δραματική και σοκαριστική η κατάσταση που περιγράφει στο δελτίο τύπου ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκεί μας κατάντισαν τα καθάρματα!

Τελικά όντως δεν θα γίνουμε Ινδία! Είμαστε σε χειρότερη μοίρα . . .

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία και που όπως περιγράφονται είναι σοκαριστικά, αφού υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία.

Επίσης, γίνεται λόγος για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής!

Σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) αναφέρθηκαν, όπως περιγράφει το δελτίο τύπου “ τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και αναδείχτηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με πρώτο στόχο την ανατροπή κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 37 σχόλια »

Όσοι ζεις μαθαίνεις! Εταιρία στην Ελλάδα με 700 εργαζόμενους που επικοινωνεί με 1,2 εκατ. Έλληνες κάθε μήνα δεν έχει -ενεργό- site με Ελληνικά!

Αναρτήθηκε από τον/την – στο Οκτωβρίου 13, 2011

Κοιτάξτε τι παρατήρησε το TaXalia

Έχει επτακόσιους υπαλλήλους και δεν έχει site στα Ελληνικά;

και όμως Υπάρχει!!!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (πρόταση ΝΔ) σε οθωμανικό…παραλήρημα…[VIDEO]

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Οκτωβρίου 13, 2011

Η ΘΡΑΚΗ… ΑΝΕΞΑΡTHTO ΚΡΑΤΟΣ!

 

(σ.σ.netakias-Αυτό για κάποιους που μας αποκαλούν…συνωμοσιολόγους)

από το real.gr και το e-evros.gr

Σοκ και αμηχανία προκαλεί με το παραλήρημα του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης που ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες! Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 23 σχόλια »

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

https://i0.wp.com/mw2.google.com/mw-panoramio/photos/small/29162837.jpgΓράφει η Αλίκη Τζεν

Η πρόταση που καταθέτω παρακάτω ίσως φανεί εκ πρώτης όψεως πρόωρη ή αμφίβολης χρησιμότητας. Ωστόσο, πέραν του προφανούς συμβολικού χαρακτήρα μιας τέτοιας αλλαγής που θα σφραγίζει το νέο ξεκίνημα μιας αναγεννημένης Ελλάδας, πιστεύω πως υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που την καθιστούν πράξη πρώτης προτεραιότητας και ιδιαίτερα χρήσιμη.
Ως γνωστόν, η νυν Βουλή πήρε τη θέση των παλαιών βασιλικών ανακτόρων και στην ουσία έγινε το παλάτι (στην κυριολεξία) των “αρχόντων”: προνόμια, χλιδή,ανέσεις, υπερπληθυσμός πραιτωριανών (=οι υπάλληλοι της Βουλής), χαλαρότητα ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους (κανείς βουλευτής δεν υπέστη κυρώσεις εξαιτίας “κοπάνας”, παραβίασης του κανονισμού, κλπ.). Δεν είναι, λοιπόν, απορίας άξιον Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 21 σχόλια »

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ εφαρμόζει το άρθρο 120 του Συντάγματος;;;

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Οκτωβρίου 13, 2011

Σιγά σιγά ο λαός συναντά το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος. Ήδη πολλές επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Προς το παρόν για επαγγελματικά κλαδικά αιτήματα, αλλά πολύ σύντομα, όλες οι επαγγελματικές ομάδες θα ενοποιηθούν (το βλέπουμε ήδη να πραγματοποιείται) σε μια αποφασιστική σύγκρουση με το παρασιτικό κρατικοδίαιτο πολιτικοοικονομικό καθεστώς. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Πρώτη κίνηση που ξεπερνά τα συνδικαλιστικά αιτήματα και απευθύνεται στην κοινωνία γενικότερα έκανε ήδη η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με την κατάληψη του κέντρου έκδοσης των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και την απόφασή της να εμποδίσει την διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν. 

Όλοι οι νομικοί της χώρας, με πρώτο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, γνωμοδοτούν ότι τόσο η επιβολή του γνωστού χαρατσιού στα ακίνητα, όσο και η δια της βίας είσπραξή του μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με απειλή διακοπής του ρεύματος, ακόμα και…. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

Πάλι τα ίδια . . . Ο Παπανδρέου «κλείνει» συναντήσεις (πριν τις ακυρώσει) με Λαγκάρντ και Ομπάμα στις ΗΠΑ! Σήμερα στις Βρυξέλλες με Ρομπάι και Γιούνκερ

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 13, 2011

Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ κανονίζει ο Γ. Παπανδρέου, αφού πριν από λίγες εβδομάδες η τρόικα και η Τουρκία τον κράτησαν στην Ευρώπη και στην Μεγάλη Βρετανία, από όπου και επέστρεψε άμεσα στην Ελλάδα.

Το Μαξίμου διαρρέει ότι κανονίζει (και ίσως να έχει ήδη κλειστεί) συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στα γραφεία του ΔΝΤ, ενώ «ψήνεται» η συνάντηση και στον Λευκό Οίκο, προφανώς με τον Μπαράκ Ομπάμα (με τον οποίο εδώ και καιρό έχουν διακοπεί μονόπλευρα οι επαφές).

Να θυμίσουμε (για μια ακόμα φορά) ότι ο Παπανδρέου έχει να μεταβεί στις ΗΠΑ (ή και εκτός Ευρώπης) μήνες ολόκληρους, τουλάχιστον από την ημέρα σύλληψης του Στρος Καν. Αν τελικά μεταβεί (λέμε τώρα) και δεν προκύψει κάτι “έκτακτο”, όπως τρόικα και Τουρκία, ποιός ο λόγος να έρθει στην Αθήνα στις 5 Δεκέμβρη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τις πληροφορίες να τον θέλουν “απρόσκλητο”; Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 5 σχόλια »

Μαύρη εργασία των εθνικών εργολάβων δίπλα στους απεργούς!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Το ειδα με τα μάτια μου.

Σε βόρειο προάστειο της Αθήνας μεσοαστικό

αποκλειστικά αλλοδαποί (μάλλον βαλκάνιοι και από την ίδια χώρα, γιατί μιλουσαν μεταξύ τους την ιδια ξένη γλώσσ)

ξανα-ξανα πλακοστρώνουν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ τα πεζοδρόμια μετα από 2 ή 3 το πολύ χρονια (μια Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

Για το ΤΤ κάποιος εισαγγελέας;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Εάν δεν σας φτάνουν τα οικονομικά αποτελέσματα,

Η πορεία στο χρηματιστήριο,

οι καταγγελίες για τα CDS,

η υπόθεση αθέμιτης επιρροής,

Τι άλλο θέλετε για να σταματήσετε την εκποίηση των καταθέσεων του μόχθου; Κύριοι εισαγγελείς θυμάστε τον κουμπαρά που μας έδιναν στο δημοτικό; Καταλαβαίνετε τι καλύπτετε;

Έπεται η νέα επερώτηση του Σάββα Αναστασιάδη και σειράς βουλευτών που θα κοινοποιηθεί στην Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

Δικαιούται να ζητά τον εισαγγελέα ;;;

Αναρτήθηκε από τον/την antilogos στο Οκτωβρίου 13, 2011

Το blog αυτό έχει πολλές φορές καταφερθεί εναντίον του χαρατσιού και κυρίως της φιλοσοφίας του σκεπτικού του (Ασφάλιστρο Κινδύνου !!!) που διακηρύττει ο υπουργός κ. Βενιζέλος.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε , συνδικαλιστές της ΔΕΗ , της ΓΣΕΕ έκαναν κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ, με στόχο να μην εκτυπωθούν οι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι έδωσε εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση : «Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα» …
Συμφωνούμε απολύτως…
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 8 σχόλια »

ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Ειδησεογραφία τελευταίων 2-3 ημερών

 – Οι ΠΑΣΟΚοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κάνουν μπλόκο στην ΔΕΗ που διοικείται από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, για να μην εκτυπωθούν οι λογαριασμοί με το νέο φόρο που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες , οι οποίοι στις τελευταίες γενικές εκλογές ψήφισαν ΠΑΣΟΚ , στις τελευταίες Δημοτικές εξέλεξαν επιλογές του ΠΑΣΟΚ και (κατά τις δημοσκοπήσεις) θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει σε μεγάλο ποσοστό ευθύνη για την κατάντια της Χώρας.

 – Εν τω μεταξύ, έτεροι συνδικαλιστές που εκλέγονται με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ (Παναγόπουλος, Παπασπύρου) κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ, ότι έπαψε πλέον να είναι ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτοχρόνως παραμένουν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 52 σχόλια »

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα. Ήταν γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη.
Γεννήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από τη Βόρεια Ήπειρο. Μετά τη μετακίνηση της οικογένειας στην Αθήνα, σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός του πυροβολικού το 1891. Φέροντας τύψεις για την έκβαση του Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

Εκχώρησε η Αγροτική Τράπεζα την διαχείριση της κάλυψης των α σφαλισμένων σε Ελβετική εταιρεία;;;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Αγαπητή Ολυμπία,

Αυτό που σου στέλνω είναι μια «Επιστολή Συνεργασίας» που στέλνει η εταιρία «ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΕ» με έδρα στη Θεσσαλονίκη, προς διάφορους ιδιώτες ιατρούς ανά την Ελλάδα. Τι είναι αυτή η εταιρία;

Το ταμείο ΤΥΠΑΤΕ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας), έχει ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ τη διαχείριση της κάλυψης των ασφαλισμένων του, στην Ελβετική SWISS RE. Η SWISS RE με τη σειρά της, ανέθεσε αυτή τη δουλειά στην ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΕ.

Η εταιρία αυτή λοιπόν, κάνει προσφορές συνεργασίας σε ιδιώτες ιατρούς με τις αμοιβές που Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

Πιστεύω στο στίχο του Τσακνή «Κουφάλε ς δεν ξοφλήσαμε»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Ο Γνωστός μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Ο Γνωστός μουσικός, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε συνέντευξη του μιλώντας στο Μάκη Μάκκα για τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν ανέφερε ότι ο κόσμος χάνει μέρα με τη μέρα όλες τις εγγυήσεις για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή πορεύεται χωρίς καμία άλλη προοπτική εκτός από την διαρκή επιδείνωση της κατάστασής .

Όταν ο κόσμος δεν θα έχει να φάει θα βγει με κονσερβοκούτια
O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σημειώνει ακόμη ότι το μέσα αυτό το κλίμα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 6 σχόλια »

Βρε φίλοι της Civitas, δεν μας αφήνετε να αγιάσουμε! Και την BlackRock βρε θηρία;;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 13, 2011

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε την χιουμοριστική σύνθεση πάνω στην επίσημη σελίδα της Civitas όπου στους πελάτες προσέθεσε και το ΔΝΤ (πράγμα που βεβαίως δεν ισχύει). Η Civitas είχε μία μικρή δραστηριότητα ως ανάδοχος, αφού το κονδύλι του ΔΝΤ το χειρίζεται άλλη έγκριτη επιχείρηση στην οποία θα αναφερθούμε αργότερα.

Μέσα λοιπόν στους εκλεκτούς πελάτες της εταιρείας, ξεχωρίζουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί με την τεράστια προσφορά στην Ελληνική οικονομία. Siemens, Thyssenkrupp, για τέτοια προσφορά μιλάμε. Εάν κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια το χρωστάμε στο C4i και τα ετοιμοπόλεμα υποβρύχια που γέρνουν την …πλάστιγγα της νίκης στην δική μας Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

e-Επιλογές της 12/10/2011

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 13, 2011

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ Β.ΑΙΓΑΙΟ. Μας διέσυρε η (φρεγάτα) “Τσιμπουκλού”!!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2011

στη φωτό το ερευνητικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594)

 

 

 

 

 

Αποκαλύπτει η Μίνα Αρναούτη

Ακριβώς ότι είχε γίνει στις 30 Ιουνίου 2010 συνέβη και σήμερα το απόγευμα στην Ελληνική νησίδα Ζουράφα. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης, έκανε ξαφνικά στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594) και πέρασε δίπλα από την νησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) στο Β.Αιγαίο. Αρχικά σκάφος του Λιμενικού επιτηρούσε την πορεία του.

Αυτή τη στιγμή όμως, προφανώς με άνωθεν πολιτική εντολή, το σκάφος αποσύρθηκε και το τουρκικό κόβει βόλτες στην περιοχή ανενόχλητο.
Συγκεκριμένα το Cubuklu έκανε την εμφάνισή του στη Ζουράφα στις 15:50 και αμέσως κατέφθασε ελληνική ακταιωρός.

Η παρακολούθηση του τουρκικού διήρκησε μέχρι τις 19:30 το απόγευμα και εντελώς ξαφνικά η ακταιωρός Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 43 σχόλια »

Για μια νέα προοπτική…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2011

Του Δημήτρη Γαρούφα*

Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης απέτυχε. Κυβερνήθηκε από πολιτικούς που-με λίγες εξαιρέσεις- δεν είχαν το θάρρος λήψης δύσκολων αποφάσεων και προτιμούσαν να κολακεύουν τους πολίτες εξαγοράζοντας την ψήφο τους με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο και  με επιδόματα τύπου «έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία» ενώ μερικοί δυστυχώς λειτουργούσαν σχεδόν ως υπάλληλοι πολυεθνικών εταιριών των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούσαν διεκδικώντας «χορηγίες» από εκατομμύρια μέχρι και «λεμονοστίφτες»…
.ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούσαν τις κομματικές η κυβερνητικές θέσεις για να αναλαμβάνουν έργα  του ευρύτερου δημόσιου τομέα και να πλουτίζουν εταιρίες στις οποίες συμμετείχαν συγγενικά τους πρόσωπα.

Αυτή η Ελλάδα απέτυχε και ξέπεσε με ευθύνη αυτών που άσκησαν εξουσία αλλά και με κάποια ευθύνη και των Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 6 σχόλια »

Αποκαλύψεις φωτιά από τα Επίκαιρα! Καταλό γιζε “παράνοια” ο ΓΑΠ στους Έλληνες…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2011

…για τις αντιδράσεις τους στις τουρκικές παραβιάσεις!

Έγγραφο φωτιά της ΕΥΠ που αποκαλύπτει αμερικανικές “νουθεσίες” στη Χαρά Νικοπούλου για τον ανθρωπιστικό αγώνα της!!

Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν ισλαμικές οργανώσεις στην Αθήνα για να δημιουργούν θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Τρομερές αποκαλύψεις, δεν χάνονται αύριο τα Επίκαιρα.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 31 σχόλια »

Κατατέθηκε ως επερώτηση στο κοινοβούλιο η υπόθεση των CDS. Καμμένος, Δημαράς, Βελόπουλος έγραψαν ιστορία.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 12, 2011

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/10/25ce25a025ce259125ce259d25ce259f25ce25a3.jpg?w=400&h=300Διαβάστε την , είναι σαφέστατη και ζητά συγκεκριμένα πράγματα. Εάν δεν δοθούν, αυτόματα αποδέχονται τις κατηγορίες.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας

Στις 26/5/2011 κατέθεσα Ερώτηση-Αίτηση Κατάθεσης εγγράφων με θέμα “Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των Brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας ” και ουδέποτε έλαβα απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Επανήλθα στις 05/08/2011 με βάση το άρθρο 134 παρ.2 του Κανονισμού της

Βουλής , με Επερώτηση για το ίδιο θέμα, αλλά παραδόξως απορρίφθηκε κατά παράβαση του κανονισμού.

Επανέρχομαι σήμερα για τρίτη φορά και απαιτώ να μη συνεχιστεί η λογοκρισία για ένα κορυφαίο εθνικό και πολιτικό Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 79 σχόλια »

 

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: