www.olympia.gr Το φιλότιμο μας, θηλιά στον λαιμό τους, όχι στον δικό μας. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It’s Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式 Αρχική ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ / CONTACT & TERMS ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ Ε-Ο ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑ / OLYMPIA / 奥林匹亚 ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ / 奥林匹亚艺术 ΣΚΟΠΟΣ / 起因 ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ – 链接 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Α- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Olympic Games / 奥林匹克运动会

15 10 2011

Τα έγγραφα – ντοκουμέντα για την μεθόδευση της διοίκησης του ΤΤ στην Θεσσαλονίκη, προς όφελος της οικογενείας. Τεράστια η ζημία για το ίδρυμα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

https://i1.wp.com/tsoutsouneros.arvanitis.eu/wp-content/uploads/POST-BANK-240x163.jpgΤεράστια η ζημία του ιδρύματος από την σκανδαλώδη μίσθωση – όλα τα έγγραφα ντοκουμέντα. Ζητείται η επέμβαση της δικαιοσύνης σε διοίκηση και οικογένεια.

Η υπόθεση της περιβόητης μίσθωσης του ακινήτου της πεθεράς του Α. Παπανδρέου από το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, φάνταζε μικρή μπροστά στις άλλες αναπάντητες υποθέσεις που βρίσκονται πλέον σε εισαγγελική διερεύνηση (CDS, χορηγίες στα συνέδρια του Α. Παπανδρέου κλπ). Δεν είναι όμως έτσι. Σήμερα, με όλα τα στοιχεία, τεκμηριώνουμε την ζημία του ιδρύματος από αυτή την πρωτοφανή μεθόδευση που αρχικά φαινόταν Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 25 σχόλια »

 

e-Επιλογές της 14/10/2011

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 15, 2011

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

Good night and Good luck.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 15, 2011

Γράφει ο Αμετανόητος

Διαβάζοντας το ακόλουθο άρθρο…

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_3158.html

ήρθε πάλι στο κεφάλι μου το Παγκόσμιο Ψυχοπλάκωμα του 1929… 

Επειδή συμπτωματικά είναι Οκτώβριος και οι Ευρωπαίοι ηγέτες σύντομα θα μαζευτούν πάλι στις Βρυξέλλες για να δώσουν οριστική λύση στο «συστημικό» πρόβλημα  ? (σύμφωνα και με τη δήλωση του Τρισέ), θεώρησα σκόπιμο να Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 3 σχόλια »

KΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών.
Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των Ελληνικών συνόρων.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τολμά να ισχυρίζεται ότι δεν είχε άλλο τρόπο δράσης παρ’ εκτός της ανάλγητης, αντιανθρωπιστικής πολιτικής εξυπηρέτησης αμφιβόλων δανείων εις βάρος παιδιών, ανιάτων / καρκινοπαθών, τυφλών, αναπήρων, συνταξιούχων, επιστημόνων, στρατιωτικών, αυτοαπασχολούμενων, ιδιωτικών και… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 52 σχόλια »

Έκραξαν τον Νίκο Παπανδρέου στο πολυτελές σχολείο των παιδιών του! Εμπρός παλικάρια να βγούμε στους δρόμους…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

…με Ρόλεξ στα χέρια και γούνες στους ώμους!
Ο Νίκος Παπανδρέου , πήγε τις προάλλες για να πάρει τα παιδιά του από το ιδιωτικό σχολείο St.Catherine’s στην Κηφισιά όπου φοιτούν , αλλά εκεί έπεσε θύμα μιας δυσάρεστης έκπληξης.

Μια ομάδα … αγανακτισμένων μανάδων, συμμαθητών των παιδιών του, φώναζαν στον αδερφό του Πρωθυπουργού “μας καταστρέψατε” μεταφέροντας ακόμα και στο κέντρο της Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 42 σχόλια »

Περί Παιδείας καί ἄλλα τερπνά.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Γράφει η Χαρίκλεια

Ἕνα μακρύς κατάλογος τῶν διδασκόντων στό ΕΑΠ (Ἑλληνικό Ἀνοιχτό Πανεπιστήμιο), κυκλοφορεῖ στό διαδύκτιο. Ὁ πειρασμός εἶναι μεγάλος γιά σχολιασμό.

1. Τό πρῶτο πού παρατηρεῖ κανείς εἶναι ὅτι οἱ περισσότεροι διδάσκοντες στό ΕΑΠ, εἶναι ἤδη καθηγητές στά ἀνώτατα ἐκπαιδευτικά ἱδρύματα τῆς Χώρας. Ἄρα ἔχουν δύο θέσεις τουλάχιστον.
Καί ἐρωτῶ. Εἶναι σωστό οἱ μέν νά ἔχουν δύο καί τρεῖς θέσεις καί οἱ νέοι ἐπιστήμονες νά μήν μποροῦν νά βροῦν μιά θέση στόν Ἥλιο;
Εἶναι σωστό οἱ λεγόμενοι πνευματικοί ταγοί νά εἶναι τόσο ἀδηφάγοι καί νά έξαναγκά-ζουν τά νέα παιδιά, τό μέλλον τῆς Χώρας, νά ἐξορίζονται; Διότι γιά ἐξορία πρόκειται ὅταν φεύγει κανείς ἀπό τήν Χώρα του ὄχι γιατί τό θέλει ὁ ἴδιος, ἀλλά γιατί τόν διώχνουν. Καί στήν προκειμένη περίπτωση δέν τούς διώχνει ἡ Τρόϊκα ἀλλά τό ἐγχώριο διαπλεκόμενο σύστημα.

2. Τί εἶναι αὐτό τό ΕΑΠ; Οἱ φοιτητές, ὥς γνωστόν, πληρώνουν γιά νά Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 22 σχόλια »

Διεγράφη ο Θύμιος Λυμπερόπουλος από τη ΝΔ επειδή είπε ότι θα λιώσει τον Σπυρόπουλο του ΙΚΑ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Ελεύθερο πουλί πλέον ο Θύμιος, να δούμε τώρα τι επιχειρήματα θα βρίσκουν οι σοσιαλφασίστες για να μειώσουν τον αγώνα των αυτοκινητιστών. Μέχρι πρότινος του έβρισκαν το μεμπτό ότι είναι “Νεοδημοκράτης”!!!

Μα βρε παιδιά εάν η κομματικοποίηση στον συνδικαλισμό ήταν κατακριτέα, τότε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα έπρεπε να είναι εκτός νόμου!! (ατάκα Μιχαλολιάκου αυτή, για να μην κάνουμε λογοκλοπές).

Είναι σίγουρο ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές μετά και από αυτή την εξέλιξη…

Ταπεινή μας άποψη ότι η διαγραφή του Λυμπερόπουλου ήταν λάθος κίνηση και θα στοιχίσει στη ΝΔ. Ιδιαίτερα στον τομέα αυτών που της καταλογίζουν “βελούδινη” αντιπολίτευση.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 323 σχόλια »

Αιολικά πάρκα.Ρέθυμνο Αμάρι Κρήτης Και τουρισμός.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Από τον ΓΓ

H παρουσία των αιολικών πάρκων, σχεδόν σε κάθε βουνό της Κρήτης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα αισθητικής στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στον τουρισμό.

Η Κρήτη, αλλά και όλα τα νησιά έχουν ταυτιστεί με την ηρεμία, το καθαρό περιβάλλον και την χαμηλή βιομηχανική όχληση.

Τώρα με την άκρατη τοποθέτηση ανεμογεννητριών σχεδόν σε κάθε ορατή και μη ορατή βουνοκορφή της Κρήτης, είναι σίγουρο ότι όλη η Κρήτη θα μετατραπεί σε ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο, με σίγουρη συνέπεια την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για, ακριβό,  φυσιολατρικό, ορειβατικό, περιβαλλοντολογικό, θρησκευτικό τουρισμό. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 22 σχόλια »

Καστανιετας + Πρασινα Σκουπιδιααα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Επιλογές Πόρτα – Πόρτα

Προ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ

Πανουσης Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 45 σχόλια »

Φόροι για μετά από ένα χρόνο

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011


Αυτή η κίνηση του υπουργείου οικονομικών να θελήσει να μας προκαταβάλει ενημερώνοντας μας ότι από το 2012 θα υπάρχει φόρος κάθε μήνα και ότι στο τέλος του έτους θα υπάρχει και ακόμη ένας συλλογικός, φαίνεται πολύ περίεργη όταν σήμερα μας “ξαφνιάζουν” κάθε μέρα με νέους φόρους, και έρχονται να μας ενημερώσουν για ένα χρόνο μετά. Σαν να θέλουν επίτηδες να μας πιέσουν ψυχολογικά επιπλέον.

Αναγνώστης

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 16 σχόλια »

ΥΠΑΡΧΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ, ΤΟ «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ», ΣΗΜΑΙΝΕ «ΘΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

0Αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο χρόνια τώρα με αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση που διαλαλούσε προς όλους ότι θα μας σώσει, διότι λεφτά υπήρχαν και θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής και τόσες άλλες φαιδρές, όπως αποδείχτηκαν εκ των υστέρων γελοιότητες και παραπλανητικές υποσχέσεις και που δυστυχώς μεγάλο ποσοστό ελλήνων πίστεψαν και προσδοκούσαν σε καλύτερες μέρες, κατέληξε σε εφιάλτη για το σύνολο των ελλήνων. Βρήκαν ο πρωθυπουργός και οι διάφοροι κυβερνητικοί και όσοι τους Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 9 σχόλια »

Tι σημαινει.. τυπωνω χαρτονομισμα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

ΔΟΛΑΡΙΟ.-

Together they use approximately 9.7 tons of ink per day. So while paper money may or may not a disappearing species, here are, courtesy of the Federal Reserve, some “fun” facts about the US Dollar that readers may not be aware of as they make funeral arrangements for the endlessly dilutable combination of 75% cotton/25% linen.

From the Federal Reserve’s indoctrination segment.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

Ποιος λέει την αλήθεια κ. Βενιζέλε εσείς ή το Ελεγκτικό Συνέδριο ;;

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 14, 2011

“Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει πει τίποτα περί αντισυνταγματικότητας. Δεν υπάρχει καμμία σχετική παρατήρηση στη συνημμένη γνωμοδότησή του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Καμμία. Γιατί επικαλείστε το Ελεγκτικό Συνέδριο; Το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδοτεί υποχρεωτικώς για τα συνταξιοδοτικά νομοσχέδια και η γνωμοδότηση τίθεται υπ’ όψιν της Βουλής.”
Aυτή ήταν η απάντηση του κ. Βενιζέλου σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ροντούλη, σχετικά με το …

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 7 σχόλια »

Η δολοφονική επίθεση μπράβων εν ώρα παράστασης στο θέατρο “Περοκέ” κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης του Μεσοπολέμου

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Το 1931 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η παγκόσμια οικονομική κρίση μετά την κατακόρυφη πτώση του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου Αξιών της Αμερικής, είχε πλέον κάνει την εμφάνιση της και στην Ευρώπη, με την Αγγλία να εγκαταλείπει τον “κανόνα του χρυσού”. Σε μια τέτοια κακή συγκυρία η Ελλάδα είχε βρεθεί με μεγάλο εξωτερικό δανεισμό που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει. Ταυτόχρονα η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε γονατίσει τις ελληνικές εξαγωγές σε αγροτικά προιόντα (κυρίως καπνά), ενώ εξανεμίζονταν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος. Εκτός όμως από τις οικονομικές δυσκολίες, ο Βενιζέλος είχε πλέον να αντιμετωπίσει και το Κυπριακό του οποίου η αναζωπύρωση (που οδήγησε στα αιματηρά γεγονότα των “Οκτωβριανών”) απειλούσε τις ομαλές διμερείς σχέσεις με την Αγγλία. Στο εσωτερικό μέτωπο ο Βενιζέλος αντιμετώπιζε μια αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια για τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα με τα οποία συνδέονταν πολλά στελέχη των “Φιλελευθέρων”, ενώ ακόμη και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες που ήταν οι παραδοσιακοί Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

Τι υπόσχοταν ο Γιωργάκης στισ 1/10/2009; ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;

Αναρτήθηκε από τον/την netakias στο Οκτωβρίου 14, 2011

«Πριν από 2 χρόνια, ο Λαός μας ζήτησε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες. Ζήτησε Επανάσταση. Την Επανάσταση του αυτονόητου! Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της. Αυτό κάνουμε. Αυτό προσπαθούμε.  Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους»
Γιώργος Α. Παπανδρέου

netakias.wordpress.com

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΟΚ

Αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος

Ημ. Δημοσίευσης : 01/10/2009 21:48 http://www.pasok.gr/

3.1. Πλήρης απασχόληση και αξιοπρεπής εργασία για όλους

3.2. Ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

3.3. Στήριξη της οικογένειας και κοινωνική προστασία

3.4. Άτομα με αναπηρία: ίση συμμετοχή στη ζωή

3.5. Νέα εθνική πολιτική για την υγεία

3.6. Ψυχική υγεία – εξαρτήσεις – ναρκωτικά Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο GAP, history – ιστορία – 历史, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 12 σχόλια »

Να πέσει τώρα η κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου

Αναρτήθηκε από τον/την Νικόλας στο Οκτωβρίου 14, 2011

Προκήρυξη της Κίνησης Πολιτών Άρδην για τις κινητοποιήσεις της 15ης Οκτωβρίου.

Η επόμενη εβδομάδα, είναι η εβδομάδα της μεγάλης μάχης που θα δώσει ο ελληνικός λαός για την υπεράσπιση της ελληνικής πολιτείας, του δημόσιου και εθνικού πλούτου. Μια μάχη για την υπεράσπιση της ελευθερίας της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειάς μας.

Η κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου τα παίζει όλα για όλα. Τα ληστρικά πολυνομοσχέδια (φορολογικό, μισθοί, συντάξεις, έκτακτες εισφορές, κατάργηση κοινωνικής πρόνοιας, ιδιωτικοποιήσεις) θα μας εξαθλιώσουν και θα φέρουν την οικονομία, την κοινωνία και την χώρα στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής. Γι’ αυτό και η ανατροπή τους είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλους μας.

Οι εχθροί του λαού και της χώρας έχουν ξεκάθαρο σχέδιο: Θέλουν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, όπου θα αλωνίζουν κυρίως οι Γερμανοί και οι Νεο-οθωμανοί. Τα μέτρα και οι νόμοι της κυβέρνησης, καθώς και οι οδηγίες της Τρόικας, αποσκοπούν στην εγκαθίδρυση ενός νέου οικονομικού και πολιτικού άπαρτχαϊντ. Σ’ αυτό ο ελληνικός λαός θα ματώνει για να πληρώσει το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους, ενώ οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» και «επενδυτές» (δηλαδή οι κατακτητές) θα ξεσκίζουν την χώρα σε γεωπολιτικά και οικονομικά φιλέτα, τα οποία και θα κατακλέβουν σε τιμές ξεφτίλας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 36 σχόλια »

εκδήλωση για την ΑΟΖ στην Καλλιθέα

Αναρτήθηκε από τον/την Νικόλας στο Οκτωβρίου 14, 2011

Η Ανεξάρτητη Ομάδα Πολιτών Καλλιθέας σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ομιλία του διεθνολόγου, στρατηγικού συμβούλου, καθηγητή Νίκου Λυγερού, για να συζητήσουμε με θέμα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ: ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 6μ.μ. στη δημοτική αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, οδός Μεγίστης 18-20, Καλλιθέα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ! – εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αναρτήθηκε από τον/την Νικόλας στο Οκτωβρίου 14, 2011

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Διέξοδος στην ελληνική κρίση;

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Πολιτική εκδήλωση στο θέατρο Bεάκη (Στουρνάρη 32), Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ώρα 18:00

Θα μιλήσουν: Λευτέρης Βερυβάκης, Γιώργος Καραμπελιάς

Θα παρέμβουν: Π. Γεννηματάς, Θ. Δάλμαρης, Γ. Καισάριος, Γ. Κόκκας, Π. Κρητικός, Ι. Μαύρος, Μ. Μηλιαράκης, Ν. Μπινιάρης, Σ. Σμυρλής

– Για την άρνηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων της Τρόικας

– Για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος

– Για να καταδικαστούν οι ντόπιοι πρωταίτιοι της χρεοκοπίας

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

Αν είναι αλήθεια αυτό, οι άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Οκτωβρίου 14, 2011

Αν είναι αλήθεια αυτά που κατήγγειλε χθες ο υπεύθυνος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχελάκης, δηλαδή, για νέες κρατικές δομές που κατασκευάζει το ΠΑΣΟΚ και για νέες προσλήψεις που κάνει, την ίδια στιγμή που στέλνει στην απόλυση και ανεργία δημοσίους υπαλλήλους, τότε οι άνθρωποι είναι απλά άκρως επικίνδυνοι.

Το αντιλαμβάνεστε αυτό; Δηλαδή την ίδια στιγμή, που όλοι μας εξαθλιωνόμαστε, χάνουμε εισοδήματα και περιουσίες, τα παιδιά μας πεινάνε, για να συλλεχτούν με βίαιο και αντισυνταγματικό τρόπο έσοδα προκειμένου (υποτίθεται) να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα, την ίδια στιγμή το καθεστώς ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει το κράτος και αυξάνει τα δημόσια έξοδα;; Δεν είμαστε καθόλου καλά προφανώς!!!

Αν αληθεύει αυτό, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλυμμένη δημιουργία κομματικού στρατού, για στήριξη του καθεστώτος, τον οποίο κομματικό στρατό, καλούμαστε όλοι εμείς να…. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 31 σχόλια »

ΕΝΑΣ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Μού ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι πού οι ‘εθνοπατέρες’ μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να σκεφτούν το αυτονόητο. Πώς οι βολευτές μας δεν βλέπουν την σίγουρη καταστροφή και επιμένουν να νοιάζονται μόνο για την καρέκλα τους. Πώς δήθεν προσπαθούν να μας σώσουν όταν είναι προφανές ότι μας εξαφανίζουν από τον χάρτη. Η καταστροφή είναι πια θέμα ημερών. Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε να ακούσουμε μέχρι το τέλος του μήνα τον τρόπο της εκτελέσεως μας.

Το υποτιθέμενο δίλημμα είναι τόσο απλό:

Ο ένας δρόμος είναι να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, δηλαδή μισθούς πείνας, συνεχώς αυξανόμενοι φόροι, χρέος τεράστιο έστω και με κούρεμα 50%, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας, παράδοση του ορυκτού μας πλούτου και εκχώρηση της κυριαρχίας μας στους ξένους για να πληρώσουμε το υπόλοιπο 50%!!!.
Η τέλεια καταστροφή. Ούτε καν συντρίμια και ερείπια. Σεληνιακό τοπίο.

Ο άλλος είναι ότι απλά λέμε ως εδώ. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, φεύγουμε από το ευρώ και κάνουμε το δικό μας κουμάντο. Και μάλιστα δεν αναγνωρίζουμε το χρέος μας ΠΑΝΤΕΛΩΣ νόμιμα κάνοντας χρήση του διεθνούς δικαίου. Έχει γίνει στο παρελθόν από άλλες χώρες, έχει γίνει στο παρελθόν ακόμα και από εμάς (Μεταξάς).

Στην ουσία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα δίλημμα. Είναι σαν να μας ρωτούν αν θέλουμε να πεθάνουμε ή να ζήσουμε κι εμείς να σκεφτόμαστε τι μας συμφέρει!

Τα επιχειρήματα όσων είναι υπέρ της πρώτης επιλογής είναι κυρίως τα παρακάτω: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 40 σχόλια »

NOMURA: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 14, 2011

Ο ιαπωνικός οίκος, ο οποίος προέβλεψε τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο πολύ πριν αυτές συμβούν, έδωσε δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Ο αναλυτής γεωπολιτικών εξελίξεων της Nomura, Alastair Newton, προβλέπει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο ρευστή, που προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή!

Συγκεκριμένα προβλέπει:

Ελλάδα: Είναι πολύ δύσκολο να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν κατά τη διάσωση της. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή

Πορτογαλία: Συνεχίζονται οι επί τα χείρω αναθεωρήσεις των προγραμμάτων λιτότητας. Φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 16 σχόλια »

Ζωντανή αναμετάδοση της Συνδιάσκεψης του Πατριωτικού Μετώπου από το Διαδίκτυο, στη σελίδα του Κινήματος www.pamet.gr.

Αναρτήθηκε από τον/την Πατριωτικό Μέτωπο στο Οκτωβρίου 14, 2011

Πατριωτικό Μέτωπο

Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652

Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626

Δελφών, 232, 54655, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310421940

www.pamet.grpametopo@gmail.com

Ζωντανά θα αναμεταδοθεί από τη σελίδα του Πατριωτικού Μετώπου (www.pamet.gr) η Α’ Συνδιάσκεψη του Κινήματος που θα γίνει αυτό το Σάββατο, στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο President, Κηφισίας 43.

Να υπενθυμίσουμε πως λεωφορεία για τη Συνδιάσκεψη θα αναχωρήσουν στις 11 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, (Δελφών 232, απέναντι από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και από το Αίγιο, στις 2 η ώρα, από το ΚΤΕΛ Αιγίου).

Το πλήρες πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης, διαμορφώθηκε ως εξής: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 10 σχόλια »

Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ευρώπη μέσω του ΔΝΤ – Εξετάζεται αύξηση των πόρων κατά $350 δις διαρρέει το G20

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 14, 2011

Σε αύξηση των κεφαλαίων του κατά 350 δισ. δολάρια ενδεχομένως να χρειαστεί να προχωρήσει το ΔΝΤ προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του G20 την οποία επικαλείται το Reuters.

Μιλώντας στο περιθώριο της διήμερης συνόδου του G20 στο Παρίσι, η εν λόγω πηγή διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για ανακεφαλαιοποίηση του ΔΝΤ δεν θα αποτελεί μέρους του εκκολαπτόμενου σχεδίου της ευρωζώνης για τη διάσωση της Ελλάδας.

Αρκετές χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν. Αφρική) έχουν ταχθεί υπέρ της παροχής κεφαλαίων στο ΔΝΤ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη διάσωση της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε η πηγή στο πρακτορείο, οι επιλογές που εξετάζονται περιλαμβάνουν διμερή δάνεια, Οχήματα Ειδικού Σκοπού και συμφωνίες αγοράς τίτλων (Note Purchase Agreements). Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 6 σχόλια »

Αληθεύει ότι ο Παπανδρέου θα πάει την Τρίτη στις ΗΠΑ ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων;

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 14, 2011

Για μια ακόμα φορά έρχονται πληροφορίες ότι ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στις ΗΠΑ.

Δεν μπαίνουμε ξανά στη διαδικασία να πούμε τους λόγους που εδώ και μήνες δεν έχει πατήσει σε αμερικανικό έδαφος, ωστόσο, μας προκαλεί δεκάδες ερωτήματα το γεγονός, ότι αν αληθεύει αυτό το ταξίδι, συνοδεύεται από την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 18 Οκτώβρη.

Προετοιμάζεται κάτι;

Επισήμως, πάντως, το πρόγραμμα στις ΗΠΑ περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ και ίσως τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 15 σχόλια »

ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ : ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (1975-2004)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Από τον Πόρτα – Πόρτα

1975 27 Ιανουαρίου: Η Ελλάδα προτείνει την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία απορρίπτει την ελληνική πρόταση.

Φεβρουάριος: Ανακηρύσσεται το «Τουρκικό Ομόσπονδο Κράτος της Βόρειας Κύπρου» στις περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή.

9 Φεβρουαρίου: Η Ελλάδα υποβάλλει αίτηση για την είσοδό της στην ΕΟΚ.

24 Φεβρουαρίου: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ ανακοινώνει την καταστολή συνωμοτικής κίνησης στο στράτευμα (πιτζάμα πραξικόπημα). Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 6 σχόλια »

Το καράβι..ο καπετάνιος, ο ύπαρχος οι τρικυμίες και οι δραμαμίνες…

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Οκτωβρίου 14, 2011

Nαυμαχία στη Βουλή…

Σύγκρουση με… ναυτικούς όρους
Αντιπαράθεση με τους αρχηγούς του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε το πρωί στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ,
Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 37 σχόλια »

Τότε ήταν εισπράκτορας των τοκογλύφων και ξεπουλητής η ΝΔ, τώρα είναι το ΠαΣοΚ και σε λίγο πάλι θα είναι η ΝΔ (ο Καστανίδης παραμένει σταρ και εκ των πρωταγωνιστών του …έργου)

Αναρτήθηκε από τον/την anarmodios στο Οκτωβρίου 14, 2011

Το βίντεο το ειδα στο Ελληνοφρένεια (ον δε νετ)

 

Η μεγάλη κοροϊδία της εναλλαγής των ολιγαρχικών κομμάτων στην εξουσία, με την σύμπραξη του λαού ως κομπάρσου, συνεχίζεται για δύο αιώνες. Οι αιώνιοι αντίπαλοι ΝΔ-ΠαΣοΚ αλλάζουν θέσεις και ρόλους. Στο ίδιο έργο. Της καταλήστευσης. Τελικός κερδισμένος: η ολιγαρχία του πλούτου (εγχώριοι κρατικοδίαιτοι και εγχώριες τράπεζες και μαζί τους οι διεθνείς συνεργάτες τους). Ο λαός απλώς μένει με ένα φτηνό “ελευθέρας” κουπόνι (το ψηφοδέλτιο) προς την ψευδή λαϊκή κυριαρχία. Κουπόνι που η “δημοκρατία” που του υποσχέθηκαν οι εμπνευσμένοι ολιγαρχικοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων, του επιτρέπει να το χρησιμοποιεί μόνο μία φορά στα 4 χρόνια. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 7 σχόλια »

Ξαναβάζουν πλαφόν στα καύσιμα αφού δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Οκτωβρίου 14, 2011

Την μπάλα έχει χάσει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς.

Παλεύει με την οικονομία, με την κοινωνία και με τους εσωκομματικούς τριγμούς.

Σε μια ακόμα απεγνωσμένη, αδυνατώντας να ελέγξει την αγορά, βάζει πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, προκειμένου να προλάβει κρούσματα κερδοσκοπίας, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν στις αρχές της εβδομάδας.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε σε πλαφόν στις τιμές μετά από τιμοληψίες που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, σύμφωνα με τις οποίες μέσα σε μια ημέρα και με αφορμή την έναρξη της απεργίας των τελωνειακών υπάλληλων οι τιμές τις αμόλυβδης «τσίμπησαν» αδικαιολόγητα 3-4 λεπτά το λίτρο και χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις διεθνείς τιμές.

Στελέχη του υπουργείου σημείωναν ότι στόχος του πλαφόν είναι να αποτραπούν τα κερδοσκοπικά φαινόμενα που ενδέχεται να εκδηλωθούν εξαιτίας της απεργίας στα τελωνεία της χώρας και κατ’ επέκταση της αγωνίας των καταναλωτών για την επαρκή προμήθειά τους σε καύσιμα. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

Τα βήματα της χρεοκοπίας εκτός ευρωζώνης

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

Το μέλος της Τράπεζας της Αγγλίας Robert Jenkins, εξηγεί, με άρθρο του στο Financial News, γιατί…

Τα βήματα της χρεοκοπίας εκτός ευρωζώνης

η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, αλλά εντός της ευρωζώνης…Πριν από λίγο καιρό, γράφει ο Jetkins, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέμεναν ότι μία ελληνική πτώχευση είναι αδιανόητη. Πλέον πολλοί είναι αυτοί που τη βλέπουν αρκετά πιθανή. Οι αγορές δε, την έχουν προεξοφλήσει. Το σημαντικό είναι ότι όλοι συντείνουν στην χρεοκοπία… εντός ευρωζώνης και μόνο!

Τι σημαίνει αυτό και γιατί είναι κρίσιμο; Αν γνωρίζετε την απάντηση, απλώς σταματήστε την ανάγνωση. Αν όχι, σε λίγο θα ευχόσαστε να την ξέρατε! Στον αντίποδα βρίσκεται η έξοδος της Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 14 σχόλια »

O Πλούταρχος για τον ΓΑΠ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011

«Είναι αισχρό να γίνεται κόλακας του λαού, για ν’ αποκτήσεις δύναμη. Αλλά μια εξουσία που θεμελιώνεται στον τρόμο, τη βία και την καταπίεση είναι συγχρόνως και αισχρότητα και αδικία.»

Πλούταρχος

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: