www.olympia.gr

21 02 2012

Απόφαση Eurogroup:Πλήρης παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και συνταγματική εκτροπή

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Τα κύρια σημεία της απόφασης είναι:
–  Πρωτογενές πλεόνασμα το 2013…(το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις)
–  Eνισχυμένη παρουσία σε μόνιμη βάση με αύξηση του προσωπικού  της Task Force στην Ελλάδα.
–  Συνεχής και στενή παρακολούθηση του προγράμματος από τους πιο πάνω (Οι νέοι υπουργοί θα είναι αυτοί). Θα γίνονται εκταμιεύσεις από ένα ειδικό λογαριασμό και ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης των μέτρων.
– Νομοθετική ρύθμιση για την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση του χρέους.
– Συνταγματική ρύθμιση της πιο πάνω απαίτησης το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 37 σχόλια »

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 25, 2011

Διαβάστε τις απίστευτες αποκαλύψεις που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν στην αφάνεια τα ΜΜ”Ε” αλλά και οι επίορκοι του πολιτικού συστήματος. Νέα αποκάλυψη: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 489 σχόλια »

Θυμιζω Ξεπεταλωτη και ΓΑΠ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Απο τον Πόρτα – Πόρτα

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην έναρξη της κρίσης ξεκίνησε όπως όφειλε, κάνοντας το καθήκον του ως Πρωθυπουργός, να κάνει όλες εκείνες τις διερευνητικές επαφές με όλους τους φορείς.»

*Επικαλούμενος την έναρξη της κρίσης, ο κ. Πεταλωτής αναγνωρίζει ότι η κρίση ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ, από τους χειρισμούς, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις σκοπιμότητες τους.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: «Οι αντιφάσεις των κατηγοριών είναι φοβερές. Από τη μια, μας έλεγαν τότε «αργήσατε να πάρετε μέτρα», από την άλλη, μας λένε «πολύ πρόωρα μιλούσατε με το Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

ΑΚΕΠ: ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ “ΓΟΥΔΙ” ή ΣΤΟ “ΓΟΥΔΗ”

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

odysseas1.jpg
Από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, 19-2-2012

«Γουδί» είναι η ιστορική συνοικία της Αθήνας, όπου υπήρχε το ομώνυμο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων και το στρατόπεδο ιππικού, όπου έγινε το περιώνυμο «Κίνημα στο Γουδί» (15 Αυγούστου 1909) από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο με επικεφαλής το Νικόλαο Ζορμπά, όπου στις 15 Νοεμβρίου του 1922 εκτελέστηκαν οι καταδικασθέντες από έκτακτο δικαστήριο (υπόθεση γνωστή ως «η δίκη των έξι») σαν υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής, κλπ.

Μετά το 2006, η γραφή «Γουδί» (με γιώτα) αντικαταστάθηκε με τη γραφή «Γουδή» (με ήτα). Ο λόγος είναι πως η ονομασία οφείλεται στο ότι μεγάλο μέρος της περιοχής είχε Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 1 σχόλιο »

ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ : ΑΠΟΤΙΝΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης 

«Το μυαλό του γλίστρησε στο λαβύρινθο της διπλής σκέψης. Να ξέρεις και να μην ξέρεις, να έχεις συνείδηση όλης της αλήθειας ενώ παράλληλα να λες έντεχνα κατασκευασμένα ψέματα, να έχεις ταυτόχρονα δύο γνώμες που η μια αναιρούσε την άλλη πιστεύοντας και στις δυο. να χρησιμοποιείς τη λογική ενάντια στη λογική, να αρνείσαι την ηθική ενώ της αξιώνεις, να πιστεύεις ότι η δημοκρατία είναι αδύνατη και ταυτόχρονα ότι το Κόμμα ήταν ο φύλακας της δημοκρατίας. να ξεχνάς ό,τι είναι αναγκαίο να ξεχαστεί, και να το ξαναφέρνεις στη μνήμη σου τη στιγμή που χρειάζεται, και αμέσως μετά να το ξεχνάς και πάλι  και πάνω απ’ όλα να εφαρμόζεις την ίδια μέθοδο στη μέθοδο αυτή καθ’ εαυτήν. αυτή ήταν η ύστατη πανουργία : ενσυνείδητα να πάψεις να έχεις συνείδηση, και μετά να επιβάλεις στον εαυτό σου άγνοια της πράξης αυτοΰπνωσης που μόλις διέπραξες. Αυτή η ίδια η κατανόηση της λέξης «διπλή σκέψη» εμπεριείχε τη χρησιμοποίηση της διπλής σκέψης.»

George Orwell : 1984, Αθήνα, εκδ. Κάκτος, 1978

Απευθύνομαι στη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει καταστήσει τη Βουλή ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ…

Μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΑΪΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

ΣΟΚ! «ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟΡΡΗΤΗ» ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Δεν πέρασαν ούτε οχτώ ώρες από την ώρα που οριστικοποιήθηκε το δεύτερο πακέτο στήριξης και στο φως της δημοσιότητας βγήκε μια απόρρητη έκθεση – σοκ της τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι Financial Times έχουν στην κατοχή τους ένα 10σέλιδο κείμενο, στο οποίο αναλύεται η πορεία του ελληνικού χρέους, δείχνει ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο!

Κι αυτό γιατί, η εντεινόμενη ύφεση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα εκτροχιάσουν πλήρως την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και δεν θα επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την παγίδα του χρέους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Βάσει ενός σεναρίου που περιλαμβάνει η έκθεση, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί πολύ λιγότερο από όσο υπολογίζεται, στο 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι στόχου στο 120% του ΑΕΠ. Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί πακέτο στήριξης 245 δισ. ευρώ, που ξεπερνά κατά πολύ τα 170 δισ ευρώ που προβλέπει η ευρωζώνη» αναφέρουν οι Financial Times. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 4 σχόλια »

e-Επιλογές της 20/02/2012

Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

ΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΣΙΜΑ πριν από λίγο στην Λιβαδειά.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Με το σύνθημα «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα» και αβγά υποδέχτηκαν το γνωστό δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα στη Λιβαδειά.
Ομάδα 20 ατόμων με πανό τον περίμενε έξω απο βιβλιοπωλείο της πόλης όπου ο δημοσιογράφος επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ημερολόγιο της κρίσης».Μάλιστα ένα απο τα αβγά τον πέτυχε στο πρόσωπο.

και άλλη μετάδοση:

Ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον μνημονιακό δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα στη Λειβαδιά, έξω από βιβλιοπωλείο όπου επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο του «Το ημερολόγιο της κρίσης». Οι συγκεντρωμένοι πολίτες φώναζαν συνθήματα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 10 σχόλια »

Τι προβλέπει το κούρεμα των ομολόγων – Οριστικά σε αγγλικό δίκαιο

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Στο 53,5% έκατσε τελικά η «μπίλια» για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αυξημένο σε σχέση με την συμφωνία του Οκτωβρίου, μετά από πιέσεις της Γερμανίας.

Σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, η ζημία υπολογίζεται στο 75%.

Το χρέος της Ελλάδας το 2020 αναμένεται να φτάσει το 120,5% του ΑΕΠ.

Το υπόλοιπο 31,5% θα δοθεί σε 20 νέα ελληνικά ομόλογα, λήξεως 11-30 ετών και το υπόλοιπο 15% σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα του EFSF.

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των νέων ομολόγων θα είναι 3,65%, ενώ όπως είχαμε γράψει εδώ και καιρό στο ΟΛΥΜΠΙΑ, τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο.

Σχετικά με τα επιτόκια, θα αυξάνονται κλιμακωτά: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 2 σχόλια »

Το Post it της ημέρας…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Από το Ταχάλια

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 4 σχόλια »

Στριπ-τιζ σε παγκόσμια θέα: Ηγέτες με βάρος φελλού, σε κανιβαλική «δημοκρατία»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Και όμως υπάρχει και κάτι θετικό και εν δυνάμει πολύτιμο στα όσα απαίσια μας συνέβησαν, την περασμένη αποφράδα Κυριακή στην πρωτεύουσα:
–Ότι  έπεσαν οι κουκούλες τουλάχιστον μέσα στο Κοινοβούλιο.
–Και ότι  η πειρατική «δημοκρατία» εκτέθηκε επί ώρες γυμνή και αφτιασίδωτη στη Πλατεία Συντάγματος, σε ζωντανή μετάδοση από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Η κανιβαλική δημοκρατία Παπούλια-Παπαδήμου-Γ.Α.Π- Σαμαρά, που εκτοξεύει καταπρόσωπο χημικά σε Γλέζο και Θεοδωράκη και χρησιμοποιεί Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Ολοκληρώθηκε η ε πιστημονική ημερίδα του ΠΑΜ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Σημαντικότατα τα συμπεράσματα από την επιστημονική ημερίδα του Πατριωτικού Μετώπου για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Δείτε τις εισηγήσεις:

http://vimeo.com/37119707

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Αφήστε Σχόλιο »

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην υποδούλωση, παρουσιάζονται σήμερα ως σωτήρες…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Σφοδρή επίθεση του Βασίλη Μιχαλολιάκου πριν από λίγο από την συχνότητα του Καναλιού 1 (90,4). Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο δήμαρχος Πειραιά είπε: Βλέπω αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην πτώχευση και την υποδούλωση να παρουσιάζονται σήμερα ως σωτήρες. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να απαλλάξουν τους πολίτες από την παρουσία τους. Ενώ συμπλήρωσε με νόημα:

“Δεν είναι δυνατόν να μην πατά το πόδι του ούτε ο πρόεδρος ούτε υπουργοί στους εορτασμούς για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Τι τα θέλουν τα αξιώματα εάν δεν τολμούν να κοιτάξουν τους πολίτες κατάματα”.

Από τα βέλη του δημάρχου δεν γλίτωσε ούτε η διαπλοκή.

“Ας πάψουν οι καναλάρχες τις πλερέζες και τα κλάμματα για τις κομμένες συντάξεις, ας δώσουν πρώτα πίσω αυτά που χρωστούν. Μα και όλοι όσοι πλούτισαν χωρίς μόχθο, μέσα από Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 11 σχόλια »

Ο έγκριτος κύριος Καψής (νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος…)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 5 σχόλια »

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ τοῦ κινήματος τοῦ Πετροβούβαλου, μέ τήν πολύτιμη συνδρομή τῆς Μαρίας καί τοῦ Πελασγοῦ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

20120221-071524.jpg
Αφιερωμένη στον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

«Αντιμετωπίζοντας τη συστηματική φτωχοποίηση τη συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και έχοντας μπροστά μας την επερχόμενη Εθνική Καταστροφή των δανειακών συμβάσεων, οι Έλληνες κλείνουμε τα αυτιά μας σε κάθε φωνή που προσπαθεί να μας διχάσει και γινόμαστε μία γροθιά.

Ο Ελληνικός Λαός, παρά τη μαζική παραπληροφόρηση, παρά την πρωτοφανή απόκρυψη των Διεθνών Συμφωνιών που έχουν υπογραφεί στο όνομά του και παρά την κατατρομοκράτηση που ασκείται εναντίον του από πανίσχυρα ανθελληνικά κέντρα, έχει δείξει την σφοδρή του αντίθεση προς τις απροκάλυπτα ενδοτικές κυβερνήσεις των τελευταίων 2,5 ετών. Αντίθεση που έχει πνιγεί στα χημικά και τις εγκληματικές πράξεις του σύγχρονου παρακράτους.

Χρέος όλων μας αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της Πατρίδας. Πρώτη γραμμή αμύνης είναι η προστασία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κύριος στόχος μας είναι η κατάληψη της εξουσίας με ειρηνικά μέσα και αμέσως μετά:
Η κατάργηση του συνόλου των διεθνών συμφωνιών με τις οποίες παραχωρείται σε ξένες δυνάμεις και «δανειστές» η Εθνική μας Κυριαρχία και υποθηκεύεται η Πατρίδα μας.
Η άμεση άσκηση του συνόλου των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στις ανεκμετάλευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας.
Η εξασφάλιση παλαιών και νέων διεθνών συμμαχιών, απαραίτητων για τη διασφάλιση του χρονικού περιθωρίου που απαιτείται για τη δημιουργία της οικονομικής ανεξαρτησίας του κράτους και των Ελλήνων Πολιτών.
Η παραδειγματική τιμωρία όσων, σκοπίμως ή εκ παραλείψεως, ζημίωσαν το κράτος και τους Έλληνες Πολίτες, αρχής γενομένης από τα τελευταία δύο τραγικά χρόνια, χωρίς να εξαιρεθούν όσοι προετοίμασαν παλαιότερα αυτό το σκηνικό του τρόμου.

Πέρα από τις άμεσες προτεραιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν προέχουν επίσης και πρέπει να επιδιωχθούν πάραυτα και πάση δυνάμει οι εξής αδιαπραγμάτευτοι Εθνικοί μας Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 82 σχόλια »

ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ….

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Ξανα κάντε σύγκριση!

Ναιτζελ Φάραζ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8UsiHn9crVM#!

Piggy (που ευχαριστεί ως «ελληνίδα») Τζαβάρα

 

 

Μπενάκη Παπούλιας Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 2 σχόλια »

Η Τριμερης Νεο Δανειακη Συνκαλυψη και ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 21, 2012

Θα ρωτησει τον Παπαγελά εστω ενας συνάδελφός του,

– Τι ρολο βαραει στην Τριμερη ?

– Ποιος τον κάλεσε?

– ΓΙΑΤΙ αποδεχθηκε τη θεση ?

– Τι συζητα με το εταιρο μελος τον Ρομποδημο πισω απο την Τριμερη Κουρτινα ? Συναποφασιζουν ?

– Εχει σχεση η σταση του ΣΚΑΙ/Καθημερινης με την θεση του στην Τριμερη ?

Δινει εντολες στον Μπαμπη να μας πουλαει ΝΑΙ σε ΟΛΑ και να ειναι υπερ Λευκων Επιταγων/Κελιών ?

Ο Μπαμπης ειναι περηφανος που το αφεντικο του συμμετεχει στην Τριμερη ? Θελει κ αυτος να γλυψει κοκκαλακι?

σελιδα 5 τα “αδερφια” μας.

Η μεγάλη «γαργάρα»

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Γράφει ο Αρματιστής

Ένας απλός και άγνωστος πολίτης, την επομένη του σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, πήρε το θάρρος και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα προς ένα πολύ γνωστό ΜΕΓΑΛΟΠΑΤΡΙΩΤΗ, που αποτελεί σημαία και λάβαρο του συστήματος Σαμαρά και ίνδαλμα των απανταχού Σαμαρικών, λόγω της μαχητικής αρθρογραφίας του:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

«Εσύ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, είσαι ένας αγνός Έλληνας, που πιστεύει στην Ελλάδα. Βλέπω όμως ότι με περίσσεια ευκολία αναφέρεσαι στην υπογραφή της Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 15 σχόλια »

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Γράφει η Σοφία Τ.

[Η Merkel ψάχνει «βρωμοέλληνες» gasterbeiter και οι «κυβερνήτες» μας τους προσφέρουν απλόχερα…]

Η Merkel έδειξε ΠΑΛΙ τον ανθελληνισμό της. Μια λοιπόν από τις αιτίες που δεν μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα, και ας έχει κάτω από την μπότα της η «κυρία» την «ελληνική» ηγεσία(;), είναι ότι οι Έλληνες, όπως κυνικά ομολόγησε, είναι «κολλημένοι με την πατρίδα τους»(ως «ηγέτης» βρήκε ότι η αιτία της ελληνικής(;) κρίσης είναι η «τεμπελιά» μας-τέτοιο μυαλό η frau nein-)! Αυτή την ΠΑΤΡΙΔΑ «κυρία» μου, πολλοί εθέλησαν, πολλοί κατέστρεψαν αλλά στέκει εκεί, και Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 19 σχόλια »

Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

 Γράφει η Παρασκευή Βρυζίδου

Δήμαρχος Εορδαίας

Στην μακρόχρονη ιστορία της Ελλάδας υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές.

400 και πλέον χρόνια σκλαβιάς, συχνής επιβούλευσης της ελευθερίας της από τους ισχυρούς γνωστούς – άγνωστους της Ευρώπης.

Άνισοι αγώνες, αλλά πάντα νίκες, που εξασφάλιζαν στην Ελλάδα την λευτεριά και την ανεξαρτησία της, καθώς επίσης την περηφάνια και την αξιοπρέπεια στους Έλληνες.

Είναι πολύ γελασμένοι οι ανιστόρητοι εταίροι μας αν νομίζουν ότι η Ελλάδα τους έχει ανάγκη.

Είναι πολύ γελασμένοι αν ξαφνικά ένιωσαν πιο έξυπνοι και πιο αποτελεσματικοί και πετυχημένοι από τους Έλληνες και στρώθηκαν στα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 16 σχόλια »

Είναι καιρός η Ελλάδα να επανεφεύρει τη Δημοκρατία

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/07/olympia.jpg?w=400&h=400Από: http://loudarea.me/

Έχουμε τα καλά μας και τις αδυναμίες μας. Αλλά όποιος τα συγκρίνει καλοπροαίρετα,  στο τέλος δεν μπορεί παρά να βάλει θετικό πρόσημο. Για να το πω και διαφορετικά εμείς ως Έλληνες δεν έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία θα πρεέπει να ντρεπόμαστε. Σαφώς και δεν είμαστε άγιοι αλλά δεν είμασταν και ποτέ ημιπαράφρονες δολοφόνοι. Ακόμη και τις στιγμές της μεγάλης μας δύναμης, που εκεί φαινεται το dna του χαρακτήρα. Την ποιοτική διαφορά την ξέρουνε όλοι. Απλά αυτό που κάθε καλοπροαίρετος αναγνωρίζει, οι ποικιλώνυμες εξουσίες διαχρονικά επιδιώκουν να το καταστρέψουν. Η Ελλάδα εμπνέει, για αυτό και η Ελλάδα ενοχλεί. Εμπννέι και ενοχλεί η δέσμευσή μας Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 8 σχόλια »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03 στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Τον κάλεσε ο Αναστασιάδης ως επίσημο στο σπίτι του, με προσκλήσεις, γεύματα και τα λοιπά και ο Σαμαράς με τι του το ανταπέδωσε λέτε και τον άφησε σύξυλο; Τον άφησε μιλάμε παγωτό!
Τι του είπε; Διαβάστε :  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 151 σχόλια »

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΟΛ, ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ… ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Η ναυαρχίδα της αταλαντευτης ενημέρωσης. Μπορεί τα καθεστώτα να έρχονται και να φεύγουν, ένα πράγμα όμως είναι ακλόνητο σε αυτή την χώρα. Ο ρόλος του ΔΟΛ. Με Ναζί, κατοχές, εμφυλίους, δημοκρατίες και χούντες, ο ΔΟΛ δεν λύγισε ποτέ. Δεν έλειψε ποτέ. Ήταν πάντα εκεί. Θεματοφύλακας, υπερασπιστής όλων αυτών που προσπάθησαν να εκπολιτίσουν τους αθλίους ιθαγενείς. Στο πλευρό του Ράιχ, των ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοκίνητων αποστατών, του στρατηγού Ιωαννίδη, της ΕΟΚΑ Β’, της Siemens, του Κώστα Σημίτη και Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο HORCA | Με ετικέτα: , , , | 56 σχόλια »

Η Ελλάδα που αντιστέκεται- Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός. Λίστα κοινωνικών αντιστάσεων.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Αγαπητή “Ο”.
H λίστα αυτή είναι πολύ χρήσιμη νομίζω…Να μάθουν και αυτοί που μας διαβάζουν,ειδικά από το εξωτερικό
ότι η Ελλάδα και αντιστέκεται και δείχνει αλληλεγγύη, αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.
Πιστεύω ότι αξίζει να το αναρτήσεις και να του δώσεις δημοσιότητα…

Ευχαριστώ
Ο αμετανόητος

Αλληλεγγύη και αντίσταση.

Ακολουθεί μια αντιπροσωπευτική καταγραφή των κυριότερων ελληνικών

πρωτοβουλιών από τα κάτω που αποτελούν ένα άλλο κόσμο, πέρα από τη
κρίση, εδώ και τώρα (και διαθέτουν ιστοσελίδα): Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 26 σχόλια »

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΟΛΥΜΠΙΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Μετά την ανακοίνωση των συλλήψεων στα πρόσφατα επεισόδια είχαμε γράψει: Ο Σκυφτούλης και οι “Παλαιστίνιοι” που κάνουν ιντιφάντα στην …Ομόνοια!

Αμφισβητώντας ανοιχτά ότι οι συλληφθέντες ήταν Παλαιστίνιοι. Γράφαμε μάλιστα ότι κάθε πακιστανός αποκτά πλαστά παλαιστινιακά χαρτιά για να μην μπορεί να απελαθεί, έτσι ώστε η εικόνα της Παλαιστίνης να αμαυρώνεται κάθε τρεις και λίγο από συκοφαντικές επιθέσεις τύπου “Τρεις Παλαιστίνιοι χτύπησαν γιαγιά έξω από εκκλησία”. Και να μιλάμε για Μαροκινούς, Αλγερινούς, οτιδήποτε άλλο εκτός από Παλαιστίνιους.

Μετά την καταγγελία μας η Παλαιστινιακή πρεσβεία προέβη σε έρευνα και δείτε την ανακοίνωση που δικαιώνει την επιμονή μας:

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Ελληνικό Τύπο περί συμμετοχής και σύλληψης τεσσάρων Παλαιστινίων στα επεισόδια της Κυριακής 12/02/2012 στην Αθήνα, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 14 σχόλια »

Και ο Παπαδημος μέσα στο Eurogroup

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Φεβρουαρίου 20, 2012

20120220-200600.jpgΜέσα στη συνεδρίαση του Eurogroup βρίσκεται και ο Λουκας Παπαδήμος, αφήνοντας τον Βενιζέλο να κάνει την “λάντζα”.

Ο εντολοδοχος πρωθυπουργός είχε πει ότι θα συμμετείχε στην συνεδρίαση υπο την προϋπόθεση ότι η συμφωνία δεν θα είχε κλείσει πριν ξεκινήσει το Eurogroup.

Η παρουσία του σημαίνει ότι παραμένουν πολλα στον αέρα, ενώ είναι έκδηλη η αμφισβήτηση του στις πολιτικές και τις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου.

 

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 8 σχόλια »

ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Γράφει η Σοφία Τ.

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την συμπεριφορά του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schauble. Από την μια λέει να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά και την επόμενη στιγμή πετάει «χολή». Η Merkel είναι Ανατολικογερμανίδα και, 20 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους, δεν μπορεί να αποβάλλει την κοσμοαντίληψη της νεότητάς της. Ο Phillip Roesler, λόγω ηλικίας και καταγωγής(μάλλον ο άνθρωπος προσπαθούσε να καταφέρει τα πολλά που κατάφερε στην δουλειά του και την ενασχόλησή του με τα κοινά και η γνώση του πρόσφατου παρελθόντος της πατρίδας του-των γονιών του- ήταν αποσπασματική, ελλιπής ή και ανύπαρκτη, πόσο μάλλον αυτή της ελληνικής ιστορίας), δεν ξέρει όσο ο von Schauble τις ελληνογερμανικές σχέσεις στο πέρασμα των ετών.

Πάντως το κοινό και των 3 «κεφαλών» της γερμανικής κυβέρνησης και πολλών άλλων Γερμανών παραγόντων είναι ότι ξεχνούν(;) την ιστορία των 2 κρατών και την επίδρασή της στις παραπάνω σχέσεις. Δεν ξέρω για τον ίδιο, αλλά στην Γερμανία μέλη της «ελίτ» δεν έχουν ξεχάσει μάλλον το παρελθόν της χώρας. Ως Υπουργός Εσωτερικών σε μια γερμανική κυβέρνηση(Helmut Kohl) με πιο ευρωπαϊκό προσανατολισμό(που η Merkel τον έχει χάσει τελείως προτιμώντας μια Ευρώπη που θα μιλάει γερμανικά) ξέρει καλύτερα ο von Schauble την συνεισφορά των Ελλήνων μεταναστών στο γερμανικό οικονομικό «θαύμα», που ακόμα συντελείται με βασικά συστατικά τον πόνο και τα δάκρυα ΚΥΡΙΩΣ της νεότερης γενιάς των Ελλήνων –πιθανών- μεταναστών. Ξέρει ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ αξίζει η Ελλάδα, λόγω ιστορίας και επιτευγμάτων, την θέση της στην Ευρώπη(όχι του παρία, αλλά μπροστά-μπροστά). Ξέρει ΚΥΡΙΩΣ το θέμα των αποζημιώσεων για το κατοχικό «δάνειο» του 1940 και τον οικονομικό στραγγαλισμό και αφαίμαξη της Ελλάδας από γερμανικές εταιρείες, Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 8 σχόλια »

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Ο Βενιζέλος θα μείνει στην ιστορία ώς ο άνθρωπος  που κατέστρεψε την Ελλάδα .

Γιατί είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε σε όλα τα επίπεδα με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, και μας έφερε εδώ που μας έφερε.

Γιατί είναι αυτός που μαζί με τον Γ.Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου λέγανε τα μύρια ψέματα στον Ελληνικό λαό και στους ξένους για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας.

Γιατί είναι αυτός που έλεγε ότι το χαράτσι  των ακινήτων δεν θα εισπράτεται Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 32 σχόλια »

ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Ο πρωθυπουργός λόγω της πολυετούς παραμονής του στο εξωτερικό δεν πήγε στρατό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του όταν τελείωσε το σχολείο το 1965 μετέβη στις ΗΠΑ προκειμένου να σπουδάσει Φυσική.

Για το λόγο αυτό άλλωστε στο βιογραφικό του Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 29 σχόλια »

ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 20, 2012

Κάθε λαός με τα χούγια του.

Πάνω σ’ ένα πανέμορφο και απομακρυσμένο νησί έχουν ναυαγήσει:

2 Ιταλοί και 1 Ιταλίδα,
2 Γερμανοί και 1 Γερμανίδα,
2 Άγγλοι και 1 Αγγλίδα,
2 Aλβανοί και 1 Αλβανή,
2 Σουηδοί και 1 Σουηδέζα,
2 Ρώσοι και 1 Ρωσίδα,
2 Έλληνες και 1 Ελληνίδα,
2 Αμερικανοί και 1 Αμερικανίδα.

Ένα χρόνο μετά, πάνω σ’ αυτό το πανέμορφο και απομακρυσμένο νησί, ο ένας Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 31 σχόλια »

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: